Digitala spaningar vecka 15 2019 – del 2

Övriga delar i sammanställningen

Del 1: Sociala medier, Sök/SEO, Detaljhandel/e-handel

Del 3: Ekonomi och finans, Övrigt

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Strömmade medier/Prenumerationstjänster

Disney+ – Disneys egen videoströmningstjänst släpps i november

Så har Disney officiellt presenterat sin egen strömningstjänst: Disney+. (De verkar ha samma kreativa namnsättningsteam som Apple.) Kommer kosta 6,99 dollar per månad, eller 69,99 för ett helårsabonnemang, och slår upp portarna 12 november.

I övrigt mycket som tidigare var känt. Att de Star Wars- och Marvel-rättigheter som tidigare hade ett hem hos Netflix nu kommer återfinnas här. Plus även Pixar och National Geographic. Och eftersom Disney numer också äger Fox så kommer alla 30 säsonger av The Simpsons att ingå i utbudet. Kanske rentav strömningsexklusivt för Disney+.

I presentationen var Disney öppna med att det här kommer kosta pengar. Mycket pengar. Man räknar med att Disney+ kan gå så mycket som en miljard dollar back nästa år, eskalera fram till 2022 innan tjänsten går med vinst 2024. Ja, det är åtminstone prognosen. Finns förstås ingen garanti att utfallet blir så.

Det visar vilka nivåer vi pratar om för att skapa innehåll – och hur blodigt strömningsvärldens Game of Thrones är.

Och trots detta saknar Disney dessutom en ordentlig distributionsplattform för sitt material, alltså en direktkanal till kunderna. Vi kan förstås tänka oss att inte minst Apple kommer att ligga i som bara den för att få in Disney i sin nya Apple TV-app. Hela poängen med Disneys satsning är förstås att kapa mellanhänderna, men jag är rätt övertygad om att även Disney på sikt “bara” kommer att vara en innehållsplattform i mängden – om än med väldigt starka varumärken.

Disney+ will cost $6.99 per month, launches November 12th

After spending more than an hour laying out all of the content coming to Disney+ and showing off its apps, Disney revealed what we came to find out: the price. Disney+ will cost $6.99 per month, or on an annual basis for $69.99, and those interested can sign up for updates here.

Netflix inleder samarbete med Sirius XM – och delar för första gången med sig av eget innehåll till andra

Jag har flera gånger skrivit om en trend som växt sig allt starkare bara senaste året eller så (eller egentligen ännu kortare tid än så): att företag börjar koppla loss sina produkter från sig själva. Eller åtminstone från sina ekosystem och sina plattformar. Nu är det dags för ännu ett företaget att göra det: Netflix. 

Vi har sett hur Snap, Spotify och Soundcloud har börjat skapa innehåll och tjänster tänkta att konsumeras utanför de egna plattformarna som ett sätt ett kunna tjäna pengar även om användare väljer bort tjänsternas egna gränssnitt. Mycket förstås för att de kläms allt hårdare mellan techgiganterna. Så är fallet även för Netflix. 

Nu har Netflix gjort gemensam sak med radiokanalen SiriusXM, som nyligen köpte musiktjänsten Pandora. För första gången kommer Netflix eget material att sändas i ett annat företags prenumerationstjänst. Och det kommer inte direkt smygas ut: SiriusXM kommer att starta en ny komedikanal som ska samla humormaterial från Netflix katalog. Namnet på den nya kanalen? Netflix is a joke. 

Jag har också tidigare spekulerat i hur länge det kommer dröja innan Netflix erbjuder ett komboprenumerationspaket med en musiktjänst, à la Spotify + Hulu, för att bättre stå sig i konkurrensen. Och, tja, vi är väldigt nära något sådant nu. 

Netflix partners with Sirius XM on new comedy channel, ‘Netflix Is A Joke’

For the first time, Netflix is making its content available to another subscription media service. The company announced today it will bring segments from its popular stand-up specials, plus other original content, to Sirius XM’s new comedy station called “Netflix Is A Joke,” begi…

Twitch släpper sitt första egna spel

Ett inte alls oväntat drag. Eller rättare sagt: oväntat att det har dröjt så pass länge: spelandeströmningstjänsten Twitch lanserar sitt första spel. Man hoppar alltså på strömmen med spelströmning (det kommer bli lite meckigt att hålla isär spelströmning och spelandeströmning – alltså om det är själva spelet som strömmas eller en inspelning av ett spel).

”Twitch Sings är ett karaokespel och är förstås helt designat för direktsändning. Sändningen inbyggt i själva spelet, så att säga. De som tittar kan delta ungefär som vanligt, men har även möjlighet att utmana den som sänder på olika sätt – som att sjunga utan text.

Twitch’s first game, the karaoke-style ‘Twitch Sings,’ launches to public

Amazon-owned game-streaming site Twitch is today publicly launching its first game. But it’s not a traditional video game – like those the site’s creators stream for their fans. Instead, the new game is called “Twitch Sings” and is a free karaoke-style experience desig…

Netflix kan vara på gång med en Beyoncé-special

Kommer vi få se en Beyoncé-special på Netflix? Kommer den handla om hennes historiska Coachella-spelning, när hon blev första färgade kvinna att toppa festivalen? Kanske/sannolikt/förmodlligen.

Netflix har tweetat ut namnet på Beyoncés 2018-turné, med typsnittet som användes för den. Den enda informationen i övrigt är datumet 17 april. Som dessutom av en händelse är mitt i årets Coachella-period.

Att kunna erbjuda en dokumentär (film eller serie) om en av planetens största artister, dessutom kopplat till en historisk spelning, är förstås en fjäder i hatten för Netflix. Och på egen hand något som skulle kunna locka nya kunder.

Men det som är riktigt spännande att spekulera kring är: är det här en engångsgrej eller första tecknet på en ny satsning, eller åtminstone ett tådopp, från Netflix sida?

Det senare vore förstås vare sig orimligt eller omöjligt. De rena musiktjänsterna satsar på att bredda tjänsetutbudet bortom musik, medan Netflix håller kvar vid sin modell. Om man så vill, med all rätt. Går ju väldigt bra. Nu. Men det är fortfarande en väldigt sårbar – och dyr – affärsmodell.

Tänk om Netflix skulle börja erbjuda artister “skivinspelningsdokumentärer” som från förr i tiden? Att ge artister möjligheter att marknadsföra sig med exklusivt innehåll på Netflix plattform och mot deras publik? Visst lär ju knappast bli vilka artister som helst, men de med djupa plånböcker skulle kunna vara intresserade. Eller så gör de som de själva och alla strömningstechjättar gör nuförtiden: står för alla kostnader själva. Gratismarknadsföring för artisterna

Och vem vet, kanske rentav inte är helt uteslutet att Netflix skulle kunna tänka sig att lyfta fram nya artister med jämna mellanrum, à la exempelvis Youtube. Rätt långt från Netflix nuvarande verksamhet, men oväntade inriktningar är ju lite digitaliseringsnorm, känns det som.

Did Netflix just tease a Beyoncé documentary?

Clear your schedule next Wednesday, friends. A Beyoncé documentary is (probably) on the horizon. On Sunday, several Netflix accounts tweeted a promotional image for something called “Homecoming,” set to debut on April 17. Beyoncé fans noticed instantly that the ad’s typeface was the same as the typeface on Bey’s Coachella merch.

Amazon kan vara på gång med annonsfinanseriad musiktjänst

Kanske ännu en utmanare på marknaden för annonsfinansierat musikströmmande: Amazon. Uppgifter om att företaget är på gång med en tredje variant av sin befintliga musiktjänst. Utöver Amazone/Prime Music och Music Unlimited kanske de alltså komme att släppa ett abonnemang som inte kräver Prime-abonnemang.

Hur stor Amazon är som musikströmningsaktör är lite svårt att reda ut, eftersom vanliga musikabonnemanget ingår i Prime-medlemsskapet. Det gör att det klumpas ihop med det totala antalet Prime-medlemmar, utan att det betyder att dessa faktiskt använder just musiktjänsten.

Oavsett kan det bli ännu lite trängre i Spotifys internethörna. Och likt de annonsfinansierade abonnemangen hos övriga tjänster med motsvarande upplägg lär syftet vara detsamma: möjlighet att få lite mer intäkter samtidigt som förhoppningen är att få ombord användarna som betalande kunder. Och i Amazons fall alltså bli Prime-medlemmar – vilket kan knyta upp de potentiella kunderna mot ännu fler Amazon-produkter. Och förstås i förlängningen kanske välja Alexa som digitalassistent även om man väljer hårdvaran från någon annan tillverkare.

Amazon may be working on a free, ad-supported music service

While it’s not clear how much music would be available, it’s reportedly willing to pay “some” labels per stream no matter how many ads run alongside those songs. Amazon isn’t commenting on the rumor. With that said, it’s easy to see the company offering a free service.

Youtube på gång att släppa interaktiva originalserier

Kan Netflix kan Youtube. Nu tänker Google-företaget också satsa på interaktiva originalserier. Alltså serier där tittarna kan påverka handlingen. 

Det lite intressanta i sammanhanget är att det nya formatet ska tas fram av en ny enhet inom Youtube som förutom interaktivt innehåll också ska ta fram ”livespecialer”. Youtube kan alltså vara på gång att satsa mer på, tja, proffslivesändningar. Det har kommit uppgifter om att Youtube är på gång att skala tillbaka sina satsningar på eget originalvideoinnehåll då man inte känner att man vill hänga med i upprustningskapplöpningen på det området. 

Youtube själva har förnekat att så kommer att ske, men man har samtidigt hintat om att det är förändringar på gång (läs: uppgifterna stämmer nog trots allt rätt mycket). 

Det får mig att tänka på Stadia: Googles nya strömningsspelplattform. 

För vad är väl interaktiva serier om inte spel? (För oss som minns nittiotalets spel var det ganska exakt så interaktiva de var.) Om Youtube skulle nischa sin originalvideosatsning på spelifiering i en bred definition skulle man kunna ta en roll som ingen tjänst idag riktigt har. Och livesändningarna skulle förstås kunna vara kopplade till såväl det interaktiva innehållet som e-sportande i stort. 

YouTube is planning its own interactive Choose Your Own Adventure-style content

YouTube is investing in new, interactive Choose Your Own Adventure-style series that will compete with programs like Netflix’s Black Mirror: Bandersnatch and You Vs. Wild . The projects will exist under a new unit dedicated to interactive programming and live specials, according to a YouTube spokesperson.

AI – artificiell intelligens/Digitala assitenter

Alexa börjar kunna hantera patientinformation

En stor grej som jag missade förra veckan: Alexa börjar kunna hantera patientinformation. Med andra ord kommer användare kunna fråga Alexa om information kring den egna hälsan. 

Ja, åtminstone om det är kopplat till något av de sex vårdföretag som initialt omfattas. Det innebär att kunder kan be Alexa om saker som att kolla status på en medicinbeställning, koppla Alexa till blodsockermätare, få information om tidsbokning (beroende på vilket företags skill man utnyttjar). 

Än så länge är det en ren inbjudningstjänst. Amazon väljer med andra ord ut vilka som får bygga integrationer mot Alexa. 

Oavsett lär fler följa och det här är ett jättesteg. För Alexa, men också för digitala assistenter som helhet. Och e-vård. Det är inte Amazons första kliv in på hälsoområdet, men med tanke på komplexiteten och potentialen här rätt mycket större än köpet av apotekskedjan PillPack. 

Även Apple har gett sig in på området, med sedvanligt högburen fana vad gäller integritet och säkerhet. Bland annat att information bara hanteras lokalt i kunders enheter, om man själv inte släpper ifrån sig till exempelvis en vårdförmedlare (men även då rätt hårt styrt). Nu vill även Amazon alltså ge sig in på området.

Fråga Alexa istället för facetima nätdoktor? 

Amazon’s Alexa can handle patient information now – what does that mean for privacy?

Last week, Amazon announced that Alexa-enabled devices are now able to handle some patient information and are compliant with HIPAA. It’s an exciting update that could make aspects of health care more accessible for patients, but questions remain around privacy and how Amazon will (or won’t) be able to use the data it now has access to.

Google Assistant integreras med kalenderappen i G Suite

Senaste tiden har det rört sig väldigt mycket i Googles G Suite. Alltså Googles ”Office-paket”. Här kommer ännu en grej: Google Assistant flyttar nu in. 

Bara till kalenderappen än så länge, men det är nog mest en tidsfråga innan Assistant kommer dyka upp på fler ställen och hjälpa till under arbetet. 

Och ja. Jag kan inte låta bli att tänka ”Clippy”. 

Google Assistant can finally read your work calendar

Among the many additions made to G Suite today, Google Assistant is coming to the G Suite Calendar app. It’ll be useful for those times when you wish you could use Assistant, but you couldn’t because you were using a corporate account.

Undersökning visar att vi vill ha med oss vår föredragna digitalassistent överallt

Well, döh. En undersökning som säger att vi helst vill ha en och samma digitalassistent överallt. Vi vill ha Alexa, Assistant och Siri (won’t someone think about the Cortana?!). Vi vill inte ha Fords assistent. Eller Volkswagens. Eller Volvos. Vi vill att samma saker ska följa oss överallt. 

På ett rationellt plan handlar det här om att vi vill ha tjänster som vi är bekanta med och som är bekanta med oss. Vi vill inte börja om från början varje gång vi stöter på ett nytt gränssnitt. Vi vill att vår digitalassistent ska möta oss. Nästan så pass att vi vill att de ska finnas där redan innan vi är där. Som när vi checkar in på ett hotellrum första gången. 

Men på ett mer irrationellt/känslomässigt plan börjar vi förmodligen redan utveckla någon form av, tja, känslomässiga band med våra assistenter. Vi vet vad den heter, den vet vad vi heter. Det är en djupare relation än man har med de flesta människor man möter en vanlig dag. 

Men en än viktigare lärdom för företag: låt kunderna välja sina anpassningar så långt det går. Det tjänar du på. En av grejerna som jag verkligen gillar med SJ:s app är att den låter mig lägga till köpta biljetter i Apples Wallet istället för att lagra dem i SJ-appen. Alltså i en extern tjänst. Pluspoäng och en bättre kundrelation. 

Bad news for automakers: people want to hear a familiar voice assistant in their car

Car companies are hoping to capitalize on the growing popularity of voice recognition systems like Amazon Alexa and Google Assistant by developing their own in-car voice assistants that drivers can use. But that effort may be a huge waste of money: car owners increasingly prefer familiar voice assistants, like the ones they use in their homes, over those designed specifically by automakers.

IoT – internet of things

Google gör Android-mobilen till fysisk tvåfaktorautentiseringsenhet

Google lägger till ytterligare ett tvåfaktorautentiseringsalternativ: din egen (Android)mobil. Nu släpper företaget en fysisk inloggningsnyckel som gör det möjligt att välja att bekräfta en inloggning genom att trycka på volymknappen på din mobil istället för att använda sms eller en autentiseringsapp. 

Funktionen släpps som beta för Androidmobiler som kör Android 7 eller senare. 

The ultimate account security is now in your pocket

Phishing-when an attacker tries to trick you into turning over your online credentials-is the most common cause of security breaches. Preventing phishing attacks can be a major challenge for personal and business users alike. At Google, we automatically block the overwhelming majority of malicious sign-in attempts (even if an attacker has your username or password), but an additional layer of protection can be helpful.

Focals – smarta glasögon som ser ut som… glasögon

En liten stor uppdatering. Focals, av företaget North, är något så ovanligt som ett par smarta glasögon som ser ut som… ett par glasögon. 

I sin senaste uppdatering har båge fått stöd för att styra Spotify (volym, byta låt) men också se vilken låt som spelas på linsen. Dessutom också visuella vägbeskrivningar à la det Google testar i Maps. Och dessutom, på sätt och vis kanske smartast av allt, en funktion för att spela in ljud som skickas till Norths servrar och transkriberas till ett mejl. Kort sagt snabbt få ner de där sakerna man kommer på när man rör på sig (och ja, det händer mig ofta). 

Visst, de är fortfarande lite klossigare än ett par normala bågar, men inte långt ifrån. Vi är alltså inte jättelångt ifrån att kunna ha egna displayer på insidan av våra glasögon som kan ge oss relevant information. Integrationer till ännu fler tjänster ovanpå det och saker och ting börjar bli riktigt intressanta. 

Den stora frågan är förstås: vem köper North? 

Smart glasses company North announces new, essential features for Focals

North, the company behind the Focals smart glasses, announced this week that it’s updating its glasses to add new, much-needed functionality. Of most interest to me, and as I noted as a feature I’d like to see in my prior review, the company added support for Spotify controls.

Facebook siktar på att dra undervattensinternetkabel – runt Afrika

Nästa stora infrastruktursatsning från Facebook: enligt källor till Wall Street Journal siktar man på att är i förhandlingar om att bygga en undervattensinternetkabel runt stora delar av… hela den afrikanska kontinenten. 

Det är… en rätt lång kabel det. 

Återstår att se hur det blir med den saken, men osannolikt är det inte. Facebook lägger, likt flera av techjättarna, mycket tid och pengar inte bara på att bygga upp infrastrukturen till internet som helhet utan också förutsättningarna för att överhuvudtaget kunna koppla upp sig. Under vatten, på land och högre upp. 

Intresset för de här företagen är förstås extra stort i områden där uppkopplingarna är både kraftiga och dyra. Om folk inte kommer ut på internet, för att förutsättningarna eller ekonomin är för dålig, så blir det inga nya kunder till företagen. 

Vi fascineras över allt som händer i Kina och börjar så smått rikta uppmärksamheten mot Indien, nästa stora internetmarknad. Men techjättarna är förstås redan.i full gång med att rulla ut sina planer för Afrika. 

Förhoppningsvis utan linjaler den här gången. 

Facebook wants to circle Africa with an undersea data cable

The company wouldn’t directly comment on the hoped-for data pipe, but did say it “look[s] all over the world” when planning underwater cable routes. The WSJ cautioned that a deal wasn’t guaranteed and might fall apart. Facebook is no stranger to giant data cable projects, but they tend to focus on links between continents.

Tesla-bilar kommer själva kunna undvika tjälskott i vägbanan

Jag brukar skriva om att den stora kundnyttan finns i de små detaljerna snarare än de ledningsgruppspowerpointvänliga jätteprojekten. Här är ännu ett exempel: Teslas Autopilot-funktion kanske kommer kunna undvika tjälskott och gropar i vägen. Kort sagt alltså ”se” den här typen av vägskador och styra undan inom filen (ja, eller kanske till och med byta om det behövs). 

Ja, eller Elon Musk svarade typ ”absolut” på ett tweetönskemål på just den här funktionen. Och det Musk tweetar är väl vid det här laget mer eller mindre att klassa som företagsledningsbeslut. Även om funktionen kanske inte kommer nästa vecka. 

Ännu en jätteliten detalj som sannolikt inte i sig kommer dra till sig nya kunder och nya affärer (och i de flesta företag därmed något som hamnar långt ner i priolistan). Men en funktion som kan få de befintliga kunderna att uppskatta produkten, varumärken och fingertoppskänslan. Ännu mer. 

I en tid av varumärkesdöd, plattformsdrunkningar och bekvämlighetsutbytbarhet kan den här typen av fokus på kunddetaljnytta vara precis det som bygger morgondagens kundrelationer. 

Tesla Autopilot will be able to avoid potholes on the road, says Elon Musk

Tesla Autopilot will eventually be able to avoid potholes on the road, according to CEO Elon Musk as the automaker releases more advanced Autopilot updates. Yesterday, I logged in over 300 km (186 miles) of driving on the latest Autopilot update available in my Model 3.

Glasögon som låter blinda människor ”se” världen omkring dem

Älskar sånt här. Glasögon som låter blinda “se”. Saker som att berätta för dem om hinder, vilka kläder de ska välja och vad som står när det enda som syns är vanlig text eller bild. 

I sig inte nytt (även om det är wowigt varje gång). Just det här har ju Google och Microsoft nyligen släppt eller uppdaterat appar för. Men båda dessa bygger på att du går runt med en mobil framför dig och pekar på saker. Här i form av ett par glasögon – som avviker mindre från människor som inte behöver hjälpmedel för att se och navigera sig. 

Okej. Man kan argumentera att vi redan sett glasögon som har inbyggd smartness (även här bland annat från Google), att just de här glasögonen inte… avviker mindre och att, tja, det nästan är norm att folk går med mobiler framför sig. Men nu börjar teknikutvecklingen gå så långt att vi börjar närma oss stöd för att kunna interagera med sin omgivning nära nog på samma villkor som människor utan denna typ av nedsättning – utan utrustning som sticker ut och tyder på en nedsättning. 

För de flesta av oss gör den här typen av teknik att vår tillvaro blir lite bekvämare. För de mindre lyckligt lottad kan det handla om ett rejält lyft i livskvalitet. Och ännu mer känsla av att vara en del av samhället. 

Bekvämlighetsekonomin

GuestReady – förlaga till ett Spotify för delningstjänstsadministration?

Hur vet man att en branschförändrare gått och blivit lite norm? När andra stora verksamheter kan byggas enbart på branschförändraren. Som GuestReady, ett företag som erbjuder servicetjänster för Airbnb-uthyrare. Nu har de köpt upp ännu ett företag för att stärka upp sin europeiska närvaro. Men det är egentligen inte därför som jag delar den här. 

GuestReady gör att du som uthyrare kan outsourca i princip hela uthyrningsadministrationen. Saker som städning, tvätt, in- och utcheckningshantering. (Ser framför mig hur vi snart kommer se dedikerade Airbnb-möbeluthyrare där man kan prenumera på inredning på olika sätt.) 

Vi börjar dela och hyra ut allt fler saker. Men det gör också att det blir allt fler gränssnitt att hålla reda på för att sköta sitt uthyrande. Säg att du dessutom köper till tjänster som GuestReady för hantera delar av ditt jobb. Blir en del pusslande med olika inloggningar och konton. 

Vilket får mig att tänka: Spotify för delningsadministration. Alltså tjänster som gör att jag kan samla all min admin på ett ställe. I en tjänst, som i sin tur är sammankopplad med de olika enskilda delningstjänsterna. Alltså ett gränssnitt där jag kan koppla på de tjänster, både vad gäller utgifter och intäkter, som jag håller på att bolla med. 

GuestReady, a service for Airbnb hosts, doubles down on Europe with another acquisition

GuestReady, a service that helps shared-economy hosts manage their business on Airbnb and other rental sites, is getting into expansion mode again after it completed its fourth acquisition. The company, which has raised $3.7 million from investors to date, just announced that it has acquired France…

Woshapp – biltvätten som kommer till din bil

En sån där självklar bekvämlighetstjänst är man hör talas om den (ja, jag stötte på den nu… verkar ha ett år på nacken). Woshapp: biltvätten som kommer till bilen istället för att bilen måste åka till biltvätten. 

Ungefär vanliga appbeställningsupplägget, sedan cyklar “bilvårdaren” till din bil och tvättar den. Dessutom, enligt företaget själv, används 99 % mindre vatten än en normal biltvätt. Mindre vatten, oavsett. Vilket förstås också är en tidsenligt hållbarhetsvinkel. Finns även som företagstjänst. 

Frågan är när vi får se en bilbesiktningstjänst som kommer till bilen? Ja, när bilarna kan köra själv så är platsen lite mindre viktig – bilen kan åka iväg och göra sina ärenden medan du jobbar. Eller sover. Men fram till dess att det blir norm. 

(En mer allmän reflektion: en hög Göteborgsfaktor verkar vara lite krav för att starta techföretaget. Me like.) 

Biltvätten som kommer till dig. Boka en tid enkelt i appen! – Woshapp

Du bokar biltvätten i appen, parkerar i stan, så kommer en bilvårdare & handtvättar bilen.Världens enklaste biltvätt som dessutom är miljövänlig.

Har du lust att hjälpa till?
Gillar du mina digitala spaningar? Så pass mycket att du till och med skulle kunna visa uppskattning genom att betala en slant? Tryck här för att se hur du gör

Ola Andersson
Följ mig på LinkedIn om du vill ha hyfsat regelbundna, portionsförpackade spaningar. Eller varför inte skicka en kontaktförfrågan? Jag är rätt snäll (säger min mamma) och tycker det är kul att träffa människor jag aldrig träffat tidigare. Ja, även om vi inte träffas i verkliga livet.
Ola Andersson on LinkedinOla Andersson on RssOla Andersson on Twitter

Ola Andersson

Följ mig på LinkedIn om du vill ha hyfsat regelbundna, portionsförpackade spaningar. Eller varför inte skicka en kontaktförfrågan? Jag är rätt snäll (säger min mamma) och tycker det är kul att träffa människor jag aldrig träffat tidigare. Ja, även om vi inte träffas i verkliga livet.

Kommentera

avatar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
Meddela mig om