Kategorier
Sociala medier Spaningar

Digitala spaningar vecka 52 2020-vecka 1 2021

Facebook och Twitter stänger av Trump permanent. Facebook uppdaterar designen för sidor. Uppgifter om att Facebook och Google enats om att samarbeta mot de amerikanska myndigheternas konkurrensutredningarna. WhatsApp-användare i EU behöver inte dela sin data med Facebook. Twitter köper podcastföretaget Breaker.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Sociala medier

Facebook, Instagram och WhatsApp

Facebook och Instagram stoppar Trump från att posta under 24 timmar (och sedan permanent)

Facebook gör som Twitter och stoppar tillfälligt Donald Trump från att lägga ut nya inlägg på Facebook och Instagram. Dessutom under dubbelt så lång tid som Twitter: 24 timmar.

Facebook and Instagram ban Trump for 24 hours

Facebook has blocked President Trump from posting on the site for 24 hours, according to a statement obtained by New York Times technology reporter Mike Isaac. The company follows Twitter in restricting Trump’s account.

Facebook stänger av Trump utan slutdatum

I år har de stora sociala plattformarna nästan trampat ned varandra i sin strävan att visa världen att de tar ansvar för den fejkinformation som sprids via dem. Mer specifikt funktioner för att försöka stoppa möjligheten att lägga upp och sprida informationen, via skärpta uppladdningsfilter och användarvillkor. Här har Twitter varit de som mest har visat vägen och som också tydligast tagit ställning mot tosseinnehåll.

Twitter var också hyfsat snabba med att stänga av Trump under 12 timmar i samband med innehåll som han la upp under upploppet i kongressen. Sedan enuppade Facebook med en dubbelt så lång avstängning på Facebook och Instagram. Och nu meddelar Facebook, via Mark Zuckerberg, att Trump stängs av från Facebook utan slutdatum. Åtminstone återstoden av hans presidentperiod. Enligt Zuckerbergs inlägg därför att ”risken är för stor” om Facebook skulle låta Trump hållas.

I inlägget lyfter Zuckerberg åter Facebooks hållnings historiskt, alltså att man vill att plattformen ska ge alla som är där att direkt ta del av det som skrivs av världsledare. Trump har förstås haft en väldig särställning i och med att USA är det land som direkt kan stöka till det mest för Facebook. Plus givetvis även, som för Twitter, Trump har varit väldigt bra för affärerna. I slutändan är det trots allt det som mer än något annat har gjort att både Twitter och Facebook har haft en så tillåtande inställning till framförallt Trump.

Facebook bans Trump ’indefinitely’

In the wake of an unprecedented mob attack at the US Capitol, Facebook has banned Trump from its platform (including Instagram) indefinitely, citing his use of the platform to subvert American democracy.

Facebook uppdaterar designen för sidor

Igår började Facebook rulla ut en uppdatering av designen för sidor.

  • Enklare och ”mer intuitiv” layout
  • Sidor får ett eget nyhetsflöde
  • ”Enkel navigation” mellan profiler och sidor
  • Nya adminverktyg vad gäller rättigheter
  • Bättre statistik och ”mer relevanta notifieringar”
  • Säkerhets- och integritetsverktyg som ska känna av ”spaminnehåll och fejkkonton”

Och den minsta och samtidigt största nyheten är att like-knappen försvinner. Något som ju har varit på gång länge och ingen större överraskning, plus att det förstås också är del av hela Facebooks omställning bort från just korta kickar som gillanden till andra former av mer genuint engagemang med sina följare.

Den nya designen kommer att rullas ut till alla kommande veckor.

Introducing the New Pages Experience | Meta

We’re rolling out a new intuitive Page design with more robust engagement and management tools.

WhatsApp-användare måste godkänna att data delas med Facebook

Ända sedan Facebook köpte WhatsApp har de tjänsten levt lite vid sidan och utanför Facebook-ekosystemet. Steg för steg har däremot WhatsApp sugits in allt mer, precis som Instagram. Och nu tar Facebook det steg som WhatsApp-grundarna inte var särskilt sugna på: en uppdatering av WhatsApps användarvillkor som gör att WhatsApp-användare måste godkänna att deras data delas med Facebook.

Det här har varit på gång ett rätt bra tag och det senaste steget kom i somras när precis det här började implementeras, men då var det fortfarande valfritt. Nu måste man alltså godkänna det här för att fortsätta använda WhatsApp.

Varken särskilt oväntat eller konstigt. Facebook sätter reglerna för sina egna appar, ingen tvingas använda dem. Men att det här händer är förstås del av två väldigt starka strategiska förflyttningar för Facebook: dels att bygga ihop sitt ekosystem ännu tajtare (bland annat för att göra det svårare att stycka upp Facebook) och dels för att WhatsApp allt mer framstår som Facebooks viktigaste app för framtiden.

Det är ingen slump att Instagram och WhatsApp förlorat allt oberoende och knutits allt tajtare med Facebook i takt med att deras framgångar har rusat iväg.

WhatsApp gives users an ultimatum: Share data with Facebook or stop using the app

The Facebook-owned messenger with 2 billion users revamps its privacy policy.

WhatsApp-användare i EU behöver inte dela sin data med Facebook

Häromdagen skrev jag om att WhatsApp har uppdaterat sina användarvillkor vilket gör att användare nu måste godkänna att deras data delas med Facebook (ja, alltså att WhatsApp-data får användas tillsammans med Facebooks övriga tjänster). Jag undrade däremot varför inget visades för mig när jag öppnade appen. Utgick från att det handlade om att jag inte fått senaste uppdateringen än. Det visade sig handla om att ändringen inte gäller mig. Eller någon annan i EU.

Facebook har ju allt tajtare vävt ihop sina fyra huvudtjänster med varandra, såväl vad gäller data som funktionalitet och bakomliggande teknik. En stor anledning är att göra Facebook svårare att bryta upp, där gränsen för vad som är de olika tjänsterna blurras allt mer. Att Instagram och WhatsApp integreras allt hårdare beror också på att de är Facebooks två stora framtidstjänster. I synnerhet WhatsApp. (Jag har skrivit om ovanstående utveckling tidigare, se kommentar.)

Det här är förstås också en balansgång på väldigt slak lina för Facebook. Det här draget, som alltså till stor del är tänkt att göra Facebook svårare att dela upp, ger också uppstyckningsivrarna mer vatten på sin kvar.

Men just nu gäller alltså den tvingande datadelningen mellan WhatsApp och Facebook inte oss i EU. GDPR FTW.

WhatsApp says European users do not have to share data with Facebook

Company dismisses reports it is forcing users to agree to share info with the social network

Uppgifter om att Facebook och Google enats om att samarbeta mot de amerikanska myndigheternas konkurrensutredningarna

Såååå… 2020? Med tanke på hur galet hela 2020 har varit är det här så långt ner på knasighetslistan att det knappt ens kvalar in. Senaste samarbetsföretagen: Facebook och… Google? Så osannolikt att det nästan är sannolikt.

Det är uppgifter från Wall Street Journal som pekar på förra veckans Texas-stämning (som totalt skrivits under av tio stater) i en tillbakadragen version har pekat på att Google och Facebook har enats om att ”samarbeta och hjälpa varandra” i konkurrensutredning som handlar om de båda företagens annonseringsverksamheter. Från Facebooks sida ska det vara Sheryl Sandberg som skrivit under avsiktsförklaringen, vilket gör att det alltså är ett beslut på högsta Facebook-nivå. Plus att Sandberg i ett mejl till Mark Zuckerberg också ska ha skrivit att det är ”ett viktigt strategiskt avtal”.

Till saken ska väl sägas att Texas-stämningen initierats av statens justitieminister Ken Paxton. Ni vet, han som stämde ett vågmästarstater för valfusk och fick sin stämning avfärdad av högsta domstolen. Så det finns förstås anledning att vara lite lätt skeptisk inför uppgifterna.

Men OM det stämmer så är det väl, tja, snudd på själva definitionen av ”kartellbildning”.

Google, Facebook Agreed to ’Cooperate’ Against Possible Antitrust Action: Report

Google and Facebook had agreed to ”cooperate and assist one another” in case of antitrust action against their work together in online advertising, the Wall Street Journal has said in a report, citing a unredacted draft version of the lawsuit filed against Google by 10 states in the US.

WhatsApp och Messenger slog nya rekord på nyårsafton

Facebook avslutade 2020 i stor stil. Rekordstor stil, till och med. WhatsApp-användarna röst- och videoringde totalt över 1,4 miljarder gånger för att fira det nya året – imponerande 50 procent bättre än samma dag för ett år sedan. Det innebär alltså att hemmasittarrekorden från i våras kördes över.

Dessutom slog Messenger nytt gruppvideosamtalsrekord i USA, dubbelt upp jämfört med en vanlig dag.

Imponerande som bara den, alltså. Sen är det förstås alltid roligt att också läsa vad Facebook INTE skriver. Som att gruppvideosamtalen för Messenger inte verkar ha slagit rekord i resten av världen (och att vi inte får något antal). Eller att Messenger inte verkar ha satt några nya rekord överlag. Inte Instagram-meddelanden heller.

Visst, kan förstås vara så att Facebook satte nya meddelanderekord, men att det handlar om så förhållandevis små ökningar att Facebook inte vill sätta ljuset på det.

WhatsApp set an all-time record for calls on New Year’s Eve

WhatsApp had its most calls in a single day on New Year’s Eve as the pandemic forced people to have virtual get-togethers.

Facebook kan ha erbjudit sig att skapa konkurrenter genom att dela med sig av sin källkod

Såååå…. 2020? Facebook och Google börjar stapla konkurrensutredningarna och konkurrensstämningarna på hög. Inför det, och även sedan dess, har de två bolagen och alla andra techbolag böjt sig tredubbla för att visa sig från bästa och mest regleringsvilligaste sida. Här kommer en uppgift till om hur långt Facebook kan ha varit beredda att gå: hjälpa till att skapa konkurrenter.

Det ska handla om att Facebook varit beredda att dela med sig av sin källkod så att vem som helst skulle kunna bygga sin egen Facebook-klon. För det är ju precis så det funkar med sociala medier. Build it new and shiny and they will come direkt.

Okej, alla de stora techbolagen älskar ju konkurrens. De kan ju inte säga annat. Det är ju precis bristen på gignorma konkurrenter till Amazon, Apple, Facebook och Google som just nu har gjort att de skaffat sig klippkort hos såväl regleringsmyndigheter som politiska utskott. Men, tja, OM källkodsuppgiften stämmer så känns det som ett sätt för Facebook att se hur dumma myndigheterna egentligen är.

Däremot är Facebook förstås något på spåren: en annan anledning till bolagens utredningsproblem är att de byggde murarna runt sina trädgårdar för högt. Något de nu håller på att ändra. Av nödvändighet.

Facebook reportedly offered to help create rivals to avoid antitrust lawsuits

Facebook reportedly offered to license its social network code to avoid antitrust lawsuits.

Facebooks förändringar i Messenger och Instagram beror på EU:s krav kring förhandsfiltrering av innehåll

16 december rullade Facebook ut ett antal förändringar för Messenger och Instagram i EU, förändringar som gjordes för att följa rådande integritetslagstiftning. Det innebar bland annat att förhandsgranskning av länkar och delning av olika slags innehåll helt inaktiverades. Jag blev inte riktigt klok på varför, men här är svaret.

Det verkar handla om att det inte är tillåtet att förhandsfiltrera innehåll i privata konversationer. Det gjorde att Facebook ansåg sig tvingade att stänga av ovanstående (och fler) funktioner. Och som artikeln konstaterar så finns det en baksida: det innebär att Facebook exempelvis inte kan identifiera och stoppa barnporrinnehåll. Funktionen slogs därför av över hela linjen.

Facebook har flaggat för det här tidigare och EU har också medgett problemet, men än så länge finns inget undantag för den här typen av innehåll. Och anledning lär vara att det lär vara svårt att göra det här, både tekniskt och juridiskt. Rent tekniskt lär en utmaning vara att även om ett undantag gjordes för att förfiltrera barnporrinnehåll så, tja, måste man ju förfiltrera allt innehåll för att kunna identifiera barnporren.

Att Facebook nu stängt av funktionen för alla användare känns mer än något som ett sätt att sparka över bollen på EU:s planhalva.

Facebook child abuse detection hit by new EU rules

A new ban on the scanning of private messages is hampering child protection efforts online.

TikTok

USA överklagar på nytt blockeringen av TikTok-förbudet

Klart att digitalåret 2020 avslutas med ännu en del i TikTok-såpan: USA överklagar domstolsstoppet mot TikTok-förbudet. Det handlar alltså om det förbud som innebär att TikTok inte längre skulle få laddas ned i USA, inte det större förbud som helt skulle stänga ned TikTok i USA även för befintliga användare.

Så här långt har ingen av domarna hörsammat USA:s förbudsförsök (lite grann som hur det har gått för ett antal andra uppmärksammade domstolsärenden i USA senaste månaden), så det känns vid det här laget rätt osannolikt att det blir ändring på det. Med andra ord känns det allt mer osannolikt att det blir något med TikTok-förbudet i USA överhuvudtaget.

Och förstås: vad som händer som USA byter president om mindre än en månad.

US government appeals the injunction against its TikTok ban | TechCrunch

The U.S. government is appealing the ruling that blocked the Trump administration’s TikTok ban, according to a new court filing. On December 7, 2020, U.S.

2020 års största TikTok-klipp har gillats mer än något Youtube-klipp någonsin

Dagens roliga siffra: 2020 års största TikTok-video, Bella Poarchs mimande till Millie B:s ”Soph Aspin Send”, har nu gillats nästan 45 miljoner gånger. En imponerande siffra i sig, men det innebär att M to the B är den mest gillade internetvideon någonsin. Den har alltså gillats mer än något av klippen hos Youtube. Det innebär att M to the B alltså har gått om ”Despacito”, som klockar in runt 41 miljoner gillanden.

Visst, tittar vi på antal visningar så leder fortfarande Youtube. Ettan och tvåan hos Youtube, Baby Shark respektive ”Despacito”, har båda setts över 7 miljarder gånger och där ligger säkerligen TikTok-hitsen i lä. Men med tanke på att Bella Poarchs klipp sannolikt har betydligt lägre antal visningar och med tanke på att Youtube lär ha mer än dubbelt så många aktiva månadsanvändare så ser det ut som att TikTok kan vara vinnaren om vi börjar prata engagemang.

2020’s Top Online Video Was An Infectious TikTok Lip-Sync-And It’s Now More Liked Than Anything On YouTube

Bella Poarch’s lip-syncing clip has now garnered more likes than any video in YouTube’s history, highlighting TikTok’s meteoric rise.

Apple erbjuder fyra månaders gratis Apple Music för TikTok-användare

Nytt erbjudande från Apple: tiktokare kan få fyra månader gratis Apple Music. Visst, bra mycket längre än normalperioden, men det är ju inte första gången som Apple kampanjar sin musiktjänst. Så i stort är det här alltså rätt mycket en icke-nyhet. Ja, men tänker vi ett steg längre så kanske det inte är det.

Att Apple vill få ombord TikTok-publiken är förstås inte särskilt förvånande. Men frågan är om det här kommer att stanna här. Med tanke på hur TikTok just nu knyter samarbetspartners till sig i ett rasande tempo så skulle jag inte bli förvånad om det finns åtminstone tankar på ett djupare samarbete. Ett tänkt win-win som ger TikTok en tung partner i alliansbyggandet mot Facebook och Apple kan se till att Apple Music gräver sig längre in i TikTok-appen och därmed kan knuffa undan konkurrenter (läs: Spotify).

TikTok users can get four months of Apple Music for free – 9to5Mac

Apple is running a new campaign on TikTok that offers a free four-month trial on Apple Music through the TikTok app on iOS.

TikTok avslöjade med att skicka uppgifter om jobbsökande till Kina

En stor del av alla TikToks problem senaste året har handlat om misstankar att företaget via främst TikTok spionerat på sina användare. TikTok har gång på gång förnekat det, liksom att de skulle skicka innehåll via kinesiska servrar (TikTok är ju avsedd för alla marknader utom Kina). Nu kommer uppgifter som inte direkt hjälper Bytedance i sina olika slag mot TikTok-förbud: företaget har avslöjats med att skicka jobbsökares information till Kina, utan att säga något om det på förhand.

Till skillnad från mycket annat är det här bekräftade uppgifter. Efter att Business Insider, som var först med informationen, kontaktade Bytedance för att få ett uttalande så har Bytedance meddelat att man kommer att sluta med det här förfarandet.

Det här är ännu ett bevis på att Bytedance ligger några år efter främst Facebook på åtminstone ett aktuellt område: kunskap i hur man spelar det politiska spelet och hur det fungerar att verka i en förtroendebransch.

TikTok gets blasted by lawmakers for quietly sending job applicants’ personal data to China: ’This undermines every statement they’ve made’

TikTok has inadvertently fueled China hawks in the US and the UK.

TikTok mest nedladdade iOS-appen i USA 2020 – och den med högst användarbetyg

Ännu en nedladdningslista för 2020. En över de mest nedladdade iOS-apparna 2020. Med TikTok som etta. Kort sagt inget nytt. Men den här gången har SensorTower delvis valt en lite annan parameter i sin lista: användarbetyg.

Även här vinner TikTok – och det dessutom rätt rejält. Av alla betyg som har satts på de tio mest nedladdade iOS-apparna i USA så var nästan 9 av 10 fyror eller femmor. Nästan exakt som Facebook – fast tvärtom.

Det här kan förstås bero på en hel hög saker. Inte minst att TikTok lär ha en betydligt mer homogen användargrupp. Men tittar man på topp-tio-listan så framträder ett annat mönster: ju längre ned i listan du kommer, desto mer funktionsrika blir apparna. Appar som funnits ett tag och har lagt till fler och fler funktioner får också spretigare användareskaror med olika krav. Men, tja, det gör också apparna rörigare.

Eller så här: keep it simple stupid. Gäller väldigt mycket i synnerhet för appar.

Hela rapporten finns här

Diagram som visar att TikTok är den app bland de 10 mest nedladdade 2020 som har fått högst användarbetyg

Twitter

Twitter uppdaterar sina valfejkinfomärkningar till att säga att Joe Biden vann valet

Enough is enough is enough is enough. Efter att i ett antal veckor taggat de tweets som spridit fejkinfo och konspirationstrams om det amerikanska presidentvalet med formuleringar som att ”andra säger att valet slutade på annat sätt” så har de nu skärpt tonläget ordentligt efter det att elektorskollegiet sagt sitt. Trumps fejkinfotweets (vilket är ungefär alla hans tweets vid det här laget) säger nu uttalat att Joe Biden vann valet.

Hur de stora sociala plattformarna, främst Facebook och Twitter, hanterade infodemin före, under och efter presidentvalet lär diskuteras och dissekeras under lång tid. Men det man kan konstatera är att de två tjänsterna har valt rätt olika spår. Även om Facebook allt mer gett efter för påtryckningarna mot den ursprungliga yttrandefrihetsinställningen så handlar Facebooks hantering betydligt mer om att inte ge sig in allt för mycket i debatten. Twitter har å andra sidan tagit takpinnen i hanteringen och gått betydligt hårdare fram. Även om det fortfarande kan ses som för lite, för sent.

Blir VÄLDIGT intressant att se hur det går när Trump förlorar sin särskilda Twitter-status 20 januari.

Twitter Updates Its Labels to Say Biden Officially Won the Election

On Saturday, Variety noticed that Twitter had changed some of the labels on Trump’s tweets. Now it appears that whenever Trump lies and says that he won the election, which is not true, Twitter will helpfully name the real winner instead: Joe Biden.

Twitter stänger av Trump, Twitter, Facebook och Youtube plockar ned Trumps video

Igår var ju som bekant en väldigt svart dag för USA i stort och USA:s demokrati i synnerhet. Och det gav, som vanligt, moderatorer hos de stora sociala plattformarna mycket att göra. Framförallt var det Trumps försök (well) att få stopp på upploppet mot kongressbyggnaden och fördöma (well) upploppet via en video som gav riktig spinn.

Twitter, Youtube och Facebook plockade ner och begränsade det Trump la ut. Twitter, som numer regelmässigt sätter etiketter på allt Trump lägger ut, valde att gå steget längre och helt radera tweets. Facebook, som fått kritik för att de inte har agerat mera kraftfullt mot fejkinformation från inte minst Trump, plockade bort Trumps video (och gick lite ironiskt ut på Twitter och sa att de gjort det).

Men allra längst i sammanhanget var att Twitter dessutom valde att stänga av Trumps Twitter-konto helt under 12 timmar (från runt kl 1 i natt svensk tid).

Vi kan väl konstatera att igår inte var en vanlig dag någonstans. En 2020-dag om man så vill. Men också säkert delvis påpiskat av att techbolagen igår också insåg att de mer regleringspåhejande demokraterna tar över alla tre lagstiftande organen i slutet av månaden kombinerat med att den som som hotat att göra deras liv surt så här långt inte har särskilt många dagar kvar.

No Title

No Description

Twitter stänger av Trump permanent

Twitter gör en Facebook. Först stängde Facebook av Trump under 24 timmar och förlängde sedan avstängningen ”indefinitely”. Åtminstone resten av hans presidentperiod. Nu gör Twitter samma sak.

Twitter talar dessutom inte om de kommande två veckorna och pratar heller inte om ”indefinitely” i sitt besked. Istället heter det att Donald Trumps konto har stängts av ”permanent”. Vilket låter rätt… permanent. På Trumps Twitter-konto så står det däremot att kontot är ”tillfälligt” avstängt. Twitter kanske har valt samma väg som Facebook, trots allt.

Anledningen är Trumpts två senaste tweets, som alltså ansågs som nya övertramp efter avstängningen. Ironiskt nog två av Trumps tamaste tweets på länge. Dels att hans 75 miljoner väljere kommer att ha en stark röst lång tid framöver och dels konstaterandet att han inte kommer på Joe Bidens installation. Två tweets som dessutom inte flaggades av Twitter.

Twitter argumenterar att de ”ska ses i ett större sammanhang” och att de därför bedöms kunna orsaka mer våld. Men jag måste säga att det argumentet känns rätt ihåligt med tanke på innehållet i dessa tweets. Mer som att Twitter känt hur vindarna har blåst efter upploppet, mot Trump och Twitter, och lite halvdesperat behövde en anledning att kunna göra som Facebook.

Permanent suspension of @realDonaldTrump

Suspension of @realDonaldTrump

Trump twitterstormar om Twitter-avstängningen via ett annat Twitter-konto

Skulle Trump låta sig tystas av en Twitter-avstängningen? Tok heller. Efter det att Twitter permanent stängde av Trump från Twitter så twitterstormade Trump om Twitter-avstängningen. Från POTUS-kontot. Alltså det officiella presidentkontot.

Det varade dock bara några minuter. Eftersom Twitter inte tillåter avstängda användare att försöka runda sin avstängning genom att exempelvis twittra via någon annans konto så raderade Twitter Trumps senaste twitterprimalskrik inom några minuter.

Snyggt koordinerat av demokraterna, Twitter och den radikala vänstern.

President Trump responds to Twitter account ban in tweet storm from @POTUS account | TechCrunch

After Twitter took the major step Friday of permanently banning President Trump’s @realdonaldtrump Twitter account, the President aimed to get the last

Joe Bidens POTUS-twitterkonto kommer starta med noll följare

Hur bra kommer det att kännas att ta över ett Twitter-konto med 33 miljoner följare? Det är en fråga som Joe Biden inte kommer kunna svara på. När Twitter flyttar över POTUS, alltså USA:s presidents officiella konto, till Joe Biden 20 januari nästa år så kommer Biden ha… noll följare.

Till skillnad från 2016 så kommer Twitter alltså inte låta den nya administrationen ärva kontots följarskara. 2016 så nollades visserligen alla Obamas tweets, men följare följde med till Trump. Och det lär bli diskussion kring den här hanteringen.

Visst, Twitter gör ju ungefär som de vill här, men det känns rätt rimligt att följarna tillhör kontot och inte den person som under fyra eller åtta år råkar sitta i ovala kontoret. 

As promised, Twitter made Joe Biden’s @POTUS account start with zero followers

Twitter will wipe out the followings from @POTUS, @WhiteHouse, @FLOTUS, and other accounts before transferring them over to the Biden administration.

Twitter köper podcastföretaget Breaker

De oberoende podcastföretagen försvinner försvinner i ett rasande tempo. Nu dags för ännu ett att hänga upp skylten: Twitter köper Breaker.

Handlar främst om ett rekryköp, där Breaker-medarbetarna mycket är tänkta att jobba med Twitters senaste stora satsning Spaces. Gruppljuddirektsändningar. Eller ”telefonkonferenser”, som man sa förr.

Nu är Spaces inte primärt tänkt att konkurrera med de stora samarbetsplattformarna utan vara ett sätt att kunna arrangera livesändningar. Fast utan bild.

Ljud på egen hand har fått sig ett rejält uppsving i skuggan av video bara senaste året. Och Twitter ser nu alltså ut att göra en riktig push för att bredda produktutbudet.

Twitter acquires social podcasting app Breaker, team to help build Twitter Spaces | TechCrunch

Twitter has acquired social broadcasting app Breaker, the companies announced today via a combination of blog posts and tweets. The deal will see

Trump kan snart varken tweeta eller nuka

Teckning där Donald Trump sitter vid ett skrivbord med två knappar framför sig: en som säger "tweet" och en som säger "nuke"

 

 


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *