Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.
Övriga delar i veckans sammanställning
- Del 1: Twitter
- Del 3: Sociala medier, Sök/SEO
- Del 4: Detaljhandel/e-handel, Strömmade medier, IoT – internet of things, Mobilt, Övrigt
Sociala medier
Twitter stänger av konkurrenten Koos Twitter-konto
I fredags stängde Twitter – alltså Elon Musk – av kontona för flera (liberala) journalister. Brottet? De länkade till @elonjet – det konto som under rätt många år har spårat Musks privatjet. Och det gällde även länkningar till @elonjets konton på andra plattformar, som Instagram och Mastodon. Twitter stängde dessutom av konkurrenten Mastodons konto – och stoppade eller försvårade möjligheten att länka till Mastodon överhuvudtaget.
Nu visar det sig att Twitter även har stängt av kontot för indiska Twitter-konkurrenten Koo. Eller rättare sagt – ett av Koos konton: @kooeminance. Ett konto som var rätt nyuppsatt och som främst var tänkt att svara på användares frågor.
Det var en av Koos grundare som gick ut med nyheten via sitt personliga Twitter-konto. Och precis som i fallet med de avstängda journalisterna så har Twitter inte gett någon förklaring annat än att kontot på något sätt bröt mot Twitters regler.
Med tanke på att Musk numer verkar skapa regler on the fly lite på timbasis så är det förstås möjligt att Koo bröt mot någon regel som de inte visste fanns. Och som kanske inte fanns när en tweet lades ut.
Men oavsett så känns det milt sagt… sådär i relation till Musks utfästelse att Twitter ska bli ett censurfritt åsiktstorg. Och vi kan tänka oss att lagstiftare i USA och EU – och numer säkert också i Indien – kommer ha… åsikter.
Twitter Suspends Indian Rival Platform Koo’s Query Handle
Microblogging site Twitter has suspended an account ofIndian microblogging platform Koo.The Twitter handle @kooeminence, which had been set up for users’ queries,was suspended on Friday.
Twitter återaktiverar ett dussin utsparkade konton kopplade till QAnon, vit makt och vaccindesinformation
Twitter fortsätter hålla sin integritetsfana högt. I fredags stängde Twitter – läs Elon Musk – av ett antal (liberala) journalister från Twitter på grund det grova brottet att de länkade till @elonjet – ett konto som precis innan blev avstängt på grund av en helt nyinstiftad Twitter-regel att det inte är tillåtet att dela någons realtidsinformation. Dagen efter återaktiverade Twitter in ett dussintal avstängda högerkonton kopplade till QAnon, vit makt, vaccindesinformation och andra konspirationsteorier.
Precis ett sånt beteende som lirar helt med Musks utfästelser som ett censurfritt och demokratiskt åsiktstorg. Och precis det som garanterat kommer att få annonsörer att bli sugna på att springa tillbaka till Twitter. Och precis det som garanterat inte kommer att göra EU och andra lagstiftare ännu mer sugna på att punktmarkera Musks förehavanden med Twitter.
Musk just reinstated a dozen previously suspended right-wing Twitter accounts – the day after baselessly suspending mainstream journalists
On December 16, new Twitter CEO Elon Musk seemingly reinstated at least a dozen right-wing accounts, many of which were previously banned for pushing misinformation or after the January 6 insurrection. These reinstatements come the day after Musk, who claims to be a ”free speech absolutist,” suspended the accounts of numerous mainstream journalists.
Twitter börjar återaktivera konton för de journalister som blev utsparkade – och Mastodon
And it goes on and on. I fredags sparkade Twitter – alltså Elon Musk – ut ett antal (liberala) journalister för det grova brottet att de länkade till det avstängda @elonjet-konto, som realtidsspårade Musks privatjet. Nu börjar han släppa in dem igen.
Precis som tidigare så körade Musk en omröstning på Twitter där han frågade om han skulle släppa in journalisterna igen. Alternativen var ”nu”, ”i morgon”, ”om 7 dagar” eller ”senare”. Alternativet ”now” vann med 43 % av rösterna, vilket tydligen inte föll Musk i smaken. Han twittrade därför ut ”Sorry, too many options. Will redo poll” och startade en ny omröstning där man kunde välja mellan ”nu” och ”om 7 dagar”.
Även den här gången vann ”nu” – dessutom med bred marginal. 58,7 % jämfört med 41,3 % för sjudagarsalternativet. Sagt och gjort. Journalisterna släpps nu in igen. Fast inte alla på en gång, av någon anledning. Några är fortfarande avstängda i skrivande stund.
Twitter – och inte Elon Musk för ovanlighets skull – twittrade ut at de hade ”identifierat flera policies där permanent avstängning var en oproportionerlig åtgärd för brott mot Twitters regler”. Och det kan man väl… lugnt säga. Med tanke på att det inte fanns – och fortfarande inte finns – något i Twitters användarvillkor som förbjuder länkande till konton – som i det här fallet – länkar till ett konto som bryter mot Twitters regler. Framförallt inte när det handlar om ett… avstängt konto.
Det var istället ett ”clear ban invansion” enligt Musk. Att andra konton länkar till ett avstängt konto (även när det har flyttat till andra plattformar) alltså är ett försök att runda ett förbud.
Och det kanske mest uppseendeväckande i hela historien var att Twitter också började blocka länkar överlag till konkurrenten Mastodon, bara för att @elonjet hade öppnat ett konto där. Och stängde av Mastodons eget Twitter-konto av den anledning. Även Mastodon har nu fått tillbaka sitt konto på Twitter.
Elon Musk re-enabled Twitter accounts for several journalists banned over @ElonJet
Elon Musk is starting to unsuspend journalists who had their Twitter accounts frozen for tweeting about the @ElonJet account, following the results of a poll.
Elon Musk jagar nya investerare till Twitter
Ännu ett bevis på hur illa ställt det är med Twitters ekonomi: Elon Musk jagar nya investerare till Twitter. Minst en befintlig investerare har gått ut med att han har fått propå från Twitter i vad som verkar vara ett hyfsat brett utskick.
Och det mest intressanta i sammanhanget är att Musk vill att de som nu går med ska betala 54,20 dollar per aktie. Alltså på pricken det som Musk själv betalade när han köpte Twitter.
Med andra ord det som Musk själv erkände var ett ”överpris” när han till sist tvingades krypa till korset och slutföra sitt köp tidigare i höstas. Och det är alltså dessutom det pris Musk fick betala innan han sedan fick annonsörerna att springa skrikande från Twitter på grund av kaoset som Musk skapade när han tog över. För att inte tala om de skriverier och skandaler som sedan har följt. Som havererat lansering av nya Blue-prenumerationen och godtyckligt utsparkande av Twitter-användare.
Det känns med andra ord som att Musk måste vara en riktigt vass säljare för att övertyga nya investerare att gå med baserat på de villkoren.
Elon Musk’s team is seeking new investors for Twitter | Semafor
The managing director of Elon Musk’s family office reached out to potential investors this week.
Twitter sparkar ingenjörer som arbetar med driften av Twitter
Trodde ni att det var slutsparkat på Twitter? Tok heller. Ytterligare några anställda har fått beskedet att de inte längre arbetar på Twitter. När? Fredag eftermiddag.
Och vilka finns då kvar att sparka kanske ni undrar? Ja, ”inte så många” är svaret. Så den här gången föll yxan bland de anställda som arbetar med Twitters ”infrastruktur”. Med andra ord ingenjörer som arbetar med… den löpande driften av att hålla Twitter uppe och rulla.
Och, well. Vad är det värsta som skulle kunna hända?
https://www.theinformation.com/articles/twitter-lays-off-engineers-in-infrastructure-org-days-after-leaders-were-fired
Musk kan tvinga användare att betala för att slippa riktade annonser – i brott mot GDPR
Elon Musk tycker inte att han har fått tillräckligt mycket GDPR-uppmärksamhet från EU senaste tiden, så nu kan det vara dags för ett försök att ändra på det. Nu kommer uppgifter att om att Musk vill tvinga användare att gå med på riktade annonser för att få använda Twitter – eller betala för att slippa.
Förra veckan kom uppgifter om att EU kan vara nära att komma med beslut i en anmälan mot Facebook som lämnades in 2018. En anmälan som hävdade att Facebook – och numer Meta – inte ger möjlighet att tacka nej till riktade annonser baserad på personlig beteendedata från Metas plattformar. EU ser ut att luta mot att det inte är okej. Det verkar alltså inte stoppa Musk från att vilja göra ungefär samma sak.
Enligt uppgifterna så ska Musk alltså ge användarna två val: acceptera att Twitter får spåra vad du gör på plattformen och rikta annonser mot dig baserat på det – eller betala 8 (eller 11) dollar i månaden för en Blue-prenumeration med möjlighet att tacka nej till beenderiktade annonser.
Det här kan tyckas vara inte en så stor grej. Privatägd tjänst – ägaren bestämmer villkoren för användning.
Problemet är bara att EU alltså ser ut att ha annan åsikt. Ja, eller – har annan åsikt. Digital services act säger rätt uttryckligen att man som EU-medborgare ska ha rätt att tacka nej till riktade annonser baserade på beteende.
Nu handlar det alltså bara om EU, så Musk kan förstås bestämma att EU-användare får undantag. Men det innebär förstås att tjänsten måste byggas för att kunna hantera det. Och, tja, liknande regleringsvindar börjar blåsa i fler delar av världen.
Om det här bekräftas – och jag blir inte förvånad om det gör det rätt snart – så är det ännu ett exempel på hur piskad Musk är att få snurr på Twitter-intäkterna.
Reports of Musk forcing tracking ads on Twitter put him on a costly collision course with EU privacy laws | TechCrunch
Following a report by Platformer, which suggests Musk is planning to force users to accept personalized advertising unless they pay for a subscription service that will include an opt-out for ads, the Irish Data Protection Commission (DPC) told us it is reviewing the matter.
Twitter rullar ut Community notes globalt
Jack Dorsey må ha slutat på Twitter (även om han fortfarande är delägare), men en av de sista initiativ han drog igång innan han slutade börjar nu rullas ut till alla Twitter-användare: Community notes.
Community notes började sitt liv under namnet ”Birdwatch” och var ännu ett i raden av försök att hantera desinformation på Twitter. Även om jag gillar Birdwatch bättre som namn rent konceptuellt så säger Community notes mer om vad det handlar om: crowdsourcat faktacheckande.
Moderatorer som ingår i programmet kan lägga till kommentarer till tweets för att ”lägga till kontext”. Övriga Twitter-användare kan sedan rösta om de anser att kommentaren är ”hjälpsam”.
Så en blandning av plattformsfaktacheckande och Wikipedia, alltså.
Twitter’s Community Notes feature starts rolling out globally
With Twitter’s crowd-sourced Community Notes feature rolling out globally, another key piece in Elon Musk’s ”Twitter 2.0” vision has fallen in place.
Twitter kommer höja teckengränsen till 4000
Twitter kommer att höja teckengränsen i tweets rejält. Från 140 till 280 till… 4000.
Att Twitter skulle höja teckengränsen gick Elon Musk ut med rätt tidigt som ägare av Twitter och i helgen bekräftade han att det blir just 4000 tecken. Ja, eller just nu åtminstone. Kan förstås Elon-ändras i morgon.
Kortbloggplattformen Twitter trumfar alltså såväl LinkedIn som Instagram i maxlängd för inlägg – även om det fortfarande är en bra bit kvar till Facebooks nivå.
Nu funderade Twitter redan före Musk på att höja längden på det som kan delas, men en skillnad att det då handlade om en separat ”långtextfunktion”. Tweets skulle fortsätta vara max 280 tecken. Lite som LinkedIns skillnad mellan inlägg och artiklar. Nu ser det alltså ut som att det är själva tweetarna som får den nya, högre maxgränsen.
Och det är… känns inte helt riskfritt för Twitter.
Alla de stora sociala plattformarna har blivit allt mer lika varandra i takt med att de kopierat sig själva i parti och minut. Twitter har däremot alltid stått lite vid sidan om. Hållit sig på sin kant. På både gott och ont. Dåligt för Twitter därför att det har inneburit begränsningar i möjlig tillväxt bland normalanvändare. Bra därför att det har betytt att Twitter har fortsatt ha en rätt unik position i social-landskapet (åtminstone bland de riktigt stora tjänsterna).
Att se hur det kan påverka hur Twitter används. Jag tror väl inte att alla kommer att använda 4000 tecken varje gång, men det kan komma att påverka hur Twitter används som realtidshändelseplattform. Och göra det mindre intressant att bädda in tweets.
Twitter to Increase Tweet Character Limit to 4,000, Elon Musk Says
Twitter will eventually increase its character limit from the current 280 to 4,000, the company’s new CEO, Elon Musk, has confirmed on Twitter. …
Twitter kommer införa ett dyrare annonsfritt abonnemang nästa år
Så blev det ändå en sån där Elon Musk-dag. Hur mycket jag än försöker undvika det. Blame Elon. Som nu går ut med ännu en intressant Twitter-nyhet: ett ännu dyrare betalabonnemang under nästa år.
En av förmånerna med Twitters nya Blue-abonnemang ska ”snart” vara att prenumeranterna får se hälften så många annonser. Det har varit klart sedan rätt länge. Men nu har Musk twittrat ut att det också ska bli möjligt att helt slippa annonser i Twitter. Men då kommer det alltså att kosta ännu mer än dagens 8 dollar eller 11 dollar (beroende på om du prenumererar via webben eller Twitters iOS-app).
Och… det är än så länge allt vi vet. Det återstår kort sagt att se vad prislappen blir för det.
Men det som är mer intressant med den strategin är att Twitter alltså är beredd att ge upp delar av annonsintäkterna för att få in medlemmar. Problemet är ju bara nu att Twitter behöver varenda dollar som de kan få in. Spontant misstänker jag att det är den blå bocken som får folk att betala för Blue och inte att se färre annonser. Med andra ord kanske det hade varit smartare att vänta med att sänka mängden annonser till dess att Twitter halvkonkursar lite mindre.
Then again. Det kanske är hela strategin.
Musk har ju sagt att prenumerationer ska uppgå till hälften av Twitters intäkter till 2028. Så om jag ska vara elak: Med tanke på att annonsörerna ser ut att åtminstone till rätt stora delar har sprungit skrikande från plattformen sedan Musk tog över så kanske Musk tänker nå det målet inte genom att öka prenumerationsintäkterna utan genom att minska annonsintäkterna till dess att de är i nivå med pengarna från prenumerationer. #win
Musk says Twitter Basic Blue to slash ads by half
Twitter owner Elon Musk tweeted on Monday that Twitter’s Basic blue tick will have half the number of advertisements and the social media platform will offer a higher tier with no advertisements by next year.
Twitter-användare med den gamla verifieringsbocken kommer att förlora sina bockar ”om några månader”
Då har vi fått någon slags tidplan för hur Twitter kommer att hantera de konton som fick och har kvar den gamla verifieringsbocken. Den som alltså delades ut av Twitter. De kontona kommer att förlora sina bockar ”om några månader”. Ja, om de inte är beredda att fortsätta betala 8 eller 11 dollar i månaden för Twitters Blue-abonnemang.
Så med andra ord så kommer författaren Stephen King med största sannolikhet inte längre ha någon verifieringsbock på sitt Twitter-konto en bit in på nästa år. Det är väl det man kan gissa med tanke på att just King Twitter-argumenterade med Musk om att bocken börjar kosta pengar. Och King konstaterade då ungefär att det skulle vara snöbollskrig i helvetet innan han börjar betala för sin bock.
Så vad händer sedan? Ja, det återstår förstås att se.
Men Musks mantra att Blue, alltså att folk betalar för en verifieringsbock, ska minska bedrägerier och spam känns lite lätt ihåligt. Twitter kommer att ta bort alla konton som låtsas vara någon de inte är, men om kända personer och organisationer som tidigare har haft sin Twitter-identitet skyddad via verifieringsbocken inte längre har någon bock så kan det skapas hur många låtsaskonton som helst. Fler än vad Twitter kommer mäkta att ta bort. Många som ser kontona kommer inte tänka på att de inte har någon blå bock. Och hur vet Twitter själva då vem som är den verkliga personen?
Jag tror kort sagt att identitetskaoset som direkt uppstod när Blue lanserades kommer att leva kvar. Eller rättare sagt: vi har nog bara sett början på det kaos som lär följa.
Twitter’s legacy ’verified’ checkmarks are going away in a few months
Twitter CEO Elon Musk said that legacy ”verified” checkmarks will be removed in a few months.
Twitter lägger ned sin nyhetsbrevstjänst Revue
Två år. Ungefär så länge överlevde Twitters nyhetsbrevstjänst Revue. I januari stängs tjänsten ned.
Twitter köpte Revue i början av 2021, mitt i värsta nyhetsbrevshysterin när ungefär all och några till startade den här sortens plattformar. Sedan dess har nyhetsbrevet som format blivit rejält mycket mindre hett. Åtminstone hos de stora onlineföretagen.
För Twitter lär det mycket handla om att kapa utgifter, men i det här fallet är Twitter alltså del av en lite större trend. Även Metas motsvarighet Bulletin släpps ned i början av nästa år (det namnet överlag verkar inte så bra om man vill bygga en långsiktig tjänst).
Twitter tänker öka maxgränsen för tweets till 4000, så det är väl delvis tänkt att ersätta. Återstår att se om Twitter kommer att ta fram en ersättare längre fram eller om de helt överger det spåret.
Twitter shuts down Revue, its newsletter platform | TechCrunch
Revue, the newsletter platform acquired by Twitter in January 2021, is shutting down.
Datorbesöken till Twitters Ad manager rasade med 70-80 % under oktober och november
Hur går det egentligen för Twitters annonsaffär. Inte helt lätt att veta – och eftersom Twitter numer inte är publikt noterade så kommer vi heller inte att få information i samband med kvartalsrapporter. Just nu känns det som att den enda temperaturmämtaren är hur mycket panik Elon Musk har och hur mycket han hänger ut företag som inte annonserar på Twitter. Ja, nästan. Men Similarweb försöker sig oavsett på att försöka killgissa lite utifrån siffror.
Siffrorna i det här fallet handlar om datortrafiken till Twitters Ad manager. Som rasade med nästan 75 % under oktober (alltså när Musk tog över Twitter) och 85 % under november. I båda fallen handlar det om jämförelser med trafiken motsvarande perioder förra året. Enligt Similarweb så fortsätter trenden dessutom under december.
Och det är, tja, en totalimplosion.
Med tanke på att annonser i praktiken var Twitters enda intäktskälla när Twitter bytte ägare (och, well, förmodligen är det fortfarande) så är det här förstås riktigt dåliga nyheter.
140 000 ska ha signat upp sig för att prenumerera på Twitter Blue innan Twitter pausade funktionen på spamproblemet med verifieringsbocken. Vi vet kort sagt inte hur många av dessa som är kvar. Vi vet heller inte hur många som börjat prenumera sedan början av veckan när Blue öppnades igen. Men om vi räknar på 8 dollar i månaden så hamnar Twitters intäkter på runt 13,5 miljoner dollar (nu tar jag inte hänsyn till om Apple eventuellt tog del av pengarna).
Som jämförelse ska bara Apple, Twitters största annonsör, ha lagt 16 miljoner i månaden under Q1 i år.
Nu antar jag att inte alla behöver använda Ad managern. Säkert inte de största. Och Blue finns fortfarande bara i en handfull länder. Men med tanke på att Twitter är behov i rejält mycket pengar här och nu – inte minst för att betala av den miljard dollar bara i årsränta på det lån som Musk delfinanseriade Twitter-köpet med – så borde det här som sagt vara riktigt illavarslande siffror.
Wall Street Journals artikel här.
Twitter har slutat betalat hyra för sina kontor och försöker blåsa sparkad personal på avgångsvederlag
Elon Musk fortsätter kännas som en seriös affärsman. Åtminstone verkar det så på uppgifter från New York Times. Enligt dem så har Twitter slutat betala hyra för sina kontorslokaler (huvudkontoret såväl som övriga kontor). Dessutom ska Musk ha uppmanat sin personal att inte betala leverantörer och Twitter vägrar dessutom betala nästan 200 000 dollar i privatflygkostnader under sena oktober enligt en stämning.
Utöver det så ska nya Twitter-ledningen föra diskussioner om hur de kan undvika att betala avgångsvederlag till sparkad personal och istället ta eventuella stämningar från individuella ex-anställda.
Allt för att kapa kostnader. Men problemet är att… det inte direkt får Musk – och därmed Twitter – att kännas som en seriös affärspartner. Och det visar kanske ännu mer på att Twitter har rätt akuta likviditetsproblem.
Och en stor del av det här känns väldigt mycket skapat av… Musk själv.
Om vi bortser från det uppenbart ironiska att Twitter inte betalar hyran för sina kontorslokaler samtidigt som Musk som bekant kräver att alla ska vara fysiskt på Twitters kontor minst 40 timmar i veckan så är det saker som Musk har gjort som förvärrat den ekonomiska situationen.
Det mest uppenbara är förstås att annonsörer har sprungit skrikande från Twitter – vilket gör att Twitters i praktiken enda intäktskälla har fått sig en rejäl törn. Nyheter om att Twitter svajar som affärspartner lär inte göra det enklare att få tillbaka annonsörerna. Delar av privatflygen skulle kunna vara förra Twitter-ledningen med tanke på att det är slutet av oktober – men förmodligen är det Musks flygtid. Även här: Musks besatthet av fysisk närvaro gör att han flyger mellan San Fransisco och Texas som en galning – vilket betyder en hel massa kostnader som lär rullas över på Twitter (utöver det uppenbart och ironiskt dåliga för miljön som det innebär).
Lägg till att Musk delfinansierade sitt Twitter-köp med ett banklån som ska kosta Twitter 1 miljard dollar om året bara i räntebetalningar.
Twitter has reportedly stopped paying rent on its offices and is considering not paying severance packages to laid-off workers
Twitter has reportedly taken increasingly extreme measures to cut costs under Elon Musk’s leadership as the company gears up for potential lawsuits.
Norges statsminister klassades som nigeriansk regeringsföreträdare av Twitter
Ha! Underbart. När Twitter började tagga upp regeringskopplade konton med sin nya regeringsetikett så blev det inte… riktigt rätt överallt.
Norges statsminister Jonas Gahr Støre fick epitetet ”nigeriansk regeringsföreträdare” medan Norges utrikesdepartement taggades upp som ett ”nigerianskt regeringsorgan”.
Det är tur att det inte känns som kaos över hela banan på Twitter.
Norska statsministern blev nigeriansk på Twitter
Norges statsminister Jonas Gahr Støre har blivit stämplad som ”nigeriansk regeringsföreträdare” på Twitter. Norska utrikesdepartementets twitterkonto sorterades som ”nigerianskt regeringsorgan”. Nu vädjar norska UD till Twitters support: ”Vi skulle verkligen uppskatta om ni kunde märka oss som Norge”
Twitter Blue går all in Miami Vice med sin logotyp
Sååå… Det här är alltså på riktigt. Det här är… den officiella logotypen för Twitter Blue?
Och… wow. Bara wow. Twitter har nu så få anställda kvar att löneavdelningen också har fått ansvar för att ta fram Twitters grafiska material. Eller nåt.
Åttiotalet ringde och ville inte ha tillbaka sin logga.
Twitter förbjuder länkning till Facebook, Instagram och några andra sociala plattformar
Öhm. Wow. Bara… wow. I vad som känns som den självklara avslutningen på den här veckan med den ena maktfullkomliga Elon Musk-uppvisningen efter den andra så… förbjuder nu Twitter länkning till sociala plattformar. Alla andra sociala plattformar.
Uttryckligen så räknar Twitter upp Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr och Post. Intressant nog så är TikTok inte en av de förbjudna sajterna.
Det bästa är att den första tweeten om det här från Twitter talar om förbud mot länkning till ”vissa” sociala medier, sedan följer uppräkningen ovan kring vilka det gäller och en tweet senare så heter det att förbudet omfattar länkning ”även till sociala medier som inte är uppräknade här ovan”. Så ”vissa” betyder alltså på Muskiska ”alla”. Och det omfattar dessutom link-in-bio-tjänster, som Linktree.
Inte nog med det: det är inte bara banningsbart att lägga in URL:er till andra plattformar, utan även att bara skriva ut ett användarnamn. Som att skriva ”följ mig på @användarnamn på Instagram”. Förbudet gäller både enskilda tweets och på kontonivå. Så att lägga in TikTok-användarnamnet i sin profil är också förbjudet.
Som av en händelse så är det däremot okej att länka TILL Twitter från andra plattformar. Och som ännu mer av en händelse så är det också okej att göra reklam på Twitter för andra plattformar. Vad det handlar om är att Twitter – förlåt, Musk – inte längre tillåter ”gratismarknadsföring” på Twitter. På Twitter ska man säga snälla saker om Elon och betala för Twitter Blue.
Jag skulle inte bli det minsta förvånad om det kommer att bli tillåtet att länka till andra plattformar – om man prenumererar på Twitter Blue.
Och allt bara på grund av @elonjet-gate.
Det här är… wow. Bara wow. Till och med för att vara Musk.