Digitala spaningar vecka 19 2020 – del 3

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Mobilt

iOS 13.5 kan dela medicinsk data och allergiinformation vid nödsamtal

Ännu en bra grej på området: rädda liv. Bokstavligen talat. Nästa version av iOS 13, som betatestas nu, kommer ha stöd för att dela medicinsk information och information om eventuella allergier med SOS-personal vid nödsamtal. Tanken är alltså att det skickas per automatik, om man tillåter det i sin telefon förstås, så att den operatör som tar samtalet får upp information.

Informationen skickas krypterat (annat var väl inte att vänta från Apple) – där det finns stöd för det. Bygger förstås också på att mottagarorganisationen har stöd för det här. Misstänker att det inte är något vi kommer att få här än. Någon som har en betaversion i Sverige och kan bekräfta?

Inte så att Apple är först med att automatiskt skicka information – Android har också stöd för att kunna skicka platsinformation per automatik – men det här känns som det mest långtgående på det här området än så länge.

iOS 13.5 Beta Adds Option to Share Medical ID Info During Emergency Calls

In addition to introducing Face ID changes for mask usage and the Exposure Notification API, iOS 13.5 adds a new feature for sharing Medical ID information. Today’s iOS 13.5 beta prompts users to review their Medical ID settings when opening the Health app, introducing options to share Medical ID info during an emergency call and on the Lock screen.

Försäljningen av smartmobiler rasade 13 % första kvartalet

Vad gör vi inte när vi sitter karantänhemma? Köper mobiler. När Apple i förra veckan kom med sin kvartalsrapport så kunde man konstatera att iPhonen fortsätter stå för en allt mindre del av Apples omsättning, samtidigt som de ”nya” segmenten med wearables och tjänster fortsätter att växa. För iPhonen blev minskningen 6,7 % jämfört med förra året. Men även globalt rasar det. Faktum är att Q1-minskningen var det största droppet någonsin för just försäljningen av smarta mobiler. Minus 13 % enligt analysföretaget Canalys. Faktum är att försäljningen är tillbaka på 2013-nivåer.

Visst. Utvecklingen är inte ny, men under 2019 har kurvan pekat uppåt. Mestadels.

Ironiskt nog ser en del av försäljningstappet ironiskt nog ha berott på ökad datorförsäljning. Folk har varit tvungna att skaffa sig hemmajobbarprylar. Men trots det, och att det inte varit en stor period för nya mobilmodeller överlag, så är det alltså milt sagt ett ras.

Återstår förstås att se om det här kommer studsa upp igen i och med ett senarelagt och uppdämt behov av att skaffa en nyare mobil, eller om det här är den definitiva startpunkten för början på slutet för den mobila enheter som vi har känt den i tio års tid.

Smartphone shipments dropped 13% globally, and COVID-19 is to blame

We knew it was going to be bad – but not necessarily ”lowest level since 2013” bad. As Apple was busy reporting its earnings, Canalys just dropped some of its own figures – and they’re not pretty. After two quarters of much-needed growing, the global smartphone market just took a big hit.

 

Digitalisering

Apple och Google släpper mer information om hur covid-19-spårnings-API:et kommer fungera

En av årets så här långt största bomber var beskedet att Apple och Google initierade ett väldigt långtgående API-samarbete. Visst, det handlar specifikt om covid-19-spårning, men att världens två mobilgiganter enas om en API-standard som har ambitionen att gå djupt i både operativen är oavsett stort. Nu har företagen släpper mer information om hur API:et kommer fungera – och här finns några väldigt intressanta saker:

API:et har bytt namn från ”Contact Tracing API” til ”Exposure Notification API”. Alltså för att än mer sätta fokus på API:ets tänkta huvudsyfte.

Officiellt får det bara finnas en app per land baserad på API:et (även om Apple och Google i nästa andetag säger att ”äh, vi löser det om ni vill köra på annat sätt”). Poängen är oavsett för att säkerställa att informationen kanaliseras till ett ställe för att minimera risken för motsägelsefulla utspel om spridningen.

Appar som bygger på API:et får inte använda enheters platstjänster – de får inte ens be om lov att använda dem.

Det lär finnas saker här som gör lite ont för Google (som platstjänsterna och att informationen inte får användas för annonseringssyften), men i stort gillar nog Google de goodwillpoäng företaget kan plocka. Oavsett är det ett bra och spännande samarbete.

Apple and Google release sample code, UI and detailed policies for COVID-19 exposure-notification apps

Apple and Google are providing additional resources for developers working with the first version of their Exposure Notification API, the development tools the companies have created and are working on in order to provide a cross-platform way for public health agencies to notify individuals of a po…

10 fall i USA:s högsta domstol kommer att livesändas över internet

Det här är milt sagt spännande. Inte ens USA:s högsta domstol slipper undan corona. För att inte landets högsta juridiska apparat ska tappa (allt för mycket) fart så kommer domarna i domstolen att göra som alla andra: argumentera tio rättsfall via konferenssamtal.

Men det är inte det som är spännande (eller okej, inte det MEST spännande). De tio rättsfallen kommer även att livesändas över internet, via kanaler som NBC, CBS, PBS och CNN. Eller poddas i efterhand, typ.

Som många domstolar är kameror inte tillåtna i rättssalen så det blir ”bara” ljudsändning. Men det innebär oavsett att intresserade kommer att kunna följa de tio fallen. Intressant för att få en inblick i hur USA:s högsta domstol fungerar, men också ett intressant demokratiexperiment. Få veta hur hur argumentationen bakom domsluten lät.

Att se om det här testet överlever coronakrisen. Vore onekligen rätt stort om det gjorde det. Ja, även om det här är stort i sig.

How to Listen to Supreme Court Arguments This Month

If you’ve gotten to the stage of quarantine where you’ve watched every episode and season of ”Law and Order,” ”CSI” and ”NCIS,” you may be looking for your next courtroom drama fix. Well, look no further than the highest court in the land: Thanks to the COVID-19 pandemic, for the first time in history, U.S.

Google och Facebook ger möjlighet för anställda att jobba hemifrån året ut

Google och Facebook har gått ut med att anställda får jobba hemifrån om de vill fram till årsslutet. Amazon har sagt samma sak (ja, för dem som kan) till en bit in på hösten. Den stora frågan är förstås: kommer de besluten förlängas permanent? Jag misstänker att det nog kan bli så.

När vi har lagt coronakrisen bakom oss och i backspegeln ska sammanfatta så är det ju inte bara dåliga saker. Som att sjukdomen som tragiskt skördat hundratusentals liv kanske ironiskt nog också räddat – eller åtminstone förlängt – en massa liv tack vare att luftföroreningarna har minskat drastiskt i stora delar av världen. Och att allt fler städer nu tar chansen att permanenta förändringar, som att låta cyklar och fotgängare få ta över bilmark.

Coronakrisen har ju, om man så vill, blivit ett ända stort försök inom drösvis med områden. Det mesta saker som varit på gång, men som nu kunde testas skarpt. Och i stor skala. Försök som annars hade, i bästa fall, tagit åratal.

Hemmjobbarfenomentet lär i allra högsta grad bli ett sådant. För många människor och företag har det här blivit en av de jobbigaste omställningar de har tvingats till, men jag misstänker att we ain’t seen nothin’ yet.

Google Will Let Employees Work From Home Until The End Of 2020

Google will allow employees to work from home until the end of 2020, following similar announcements from other major tech companies earlier this week. If local guidelines allow it, the company will start opening offices globally in June for some employees, but the bulk of the tech giant’s workforce will likely work from home until the end of the year, Google confirmed.

Google ger anställda en ledig dag för att lätta på hemmajobbsutmattningen

Nyordlistan 2020 kommer ha sjukt (hoho) många kandidater att välja på. Majoriteten av dem kommer sannolikt förstås vara sprungna ur två saker: corona och digitalt. Och hemmajobbandet förstås. ”Zoomutmattning” har ploppat upp allt oftare senaste veckorna. Här kommer en variant på samma tema: ”coronavirus burnout”. Coronautbrändhet. Nu ger Google alla anställda en ledig dag för att ge lite chans till återhämtning från det sistnämnda.

Att ställa om hela företagskulturer och hur vi som art interagerar med varandra är inget som görs över en natt. Om det inte är 2020, alltså. För det är ju precis vad som har hänt. Akutdigitalisering. Det har också gett högvis med insikter om vad ett rätt genomdigitalt samhälle skulle innebära. Inklusive baksidorna. Som att faktiskt få skarp data på hur länge man faktiskt kan stänga ned ett samhälle – både för ekonomin och för att inte riskera civil olydnad eller rena upplopp.

Google Announces Company Holiday to Stem Coronavirus Burnout

Alphabet’s Google said on Friday it has asked employees to take a day off on May 22, to address work-from-home-related burnout during the coronavirus pandemic. Chief Executive Officer Sundar Pichai announced the move in a memo to employees on late Thursday, which was first reported by CNBC.

Mioo låter cykelservicen komma till cykeln

Hur mycket gillar vi den här appen? Jag har aldrig testat den själv (än) och jag tror att jag har skrivit om den tidigare – men det är värt att lyfta igen. Mioo: appen som låter cykelservicen komma till cykeln istället för omvänt.

Vi ser det inom allt fler områden, som biltvätt på plats, men mycket av det som har hänt på bekvämlighetsområdet har ännu inte omfattat just cykeln. Jag älskar de initiativ som funnits i ett antal år i Stockholm med popupcykelverkstäder längst med pendlarstråk. Men de bygger ju på att du har tid och möjlighet att stanna till just när popupen är på plats. Här kan du själv välja tidpunkt.

Och i en lite större kontext så lär det hända massor på just cykelområdet kommande åren. I min hyfsat nybyggda bostadsrättsförening finns det numer laddstolpar för bilar i det jättegarage som byggdes samtidigt. Laddstolpar som inte fanns när garaget byggdes. Men på cykelområdet? Fortfarande bara de vanliga, överbelamrade cykelrummen som aktivt bara används av ett fåtal och som mest är ett extra källarförråd för de flesta. Inte ens luftstationer för att fulla på luft och kontrollera trycket.

Vill man cykelvårda blir det mest det egna badrummet som gäller. Varför inte cykelvårdutrymmen? Och det gäller ju även på arbetsplatser. För mig blir cykelutrymmen allt viktigare som kriterium för att välja arbetsgivare. Lär bli så för allt fler i takt med att man lägger 30 000 på en cykel istället för 3000.

Och även här: varför inte erbjuda cykelvårdstjänster till personalen (eller som fastighetsägare erbjuda det för företagen i byggnaden)? Kanske just cykelvårdsutrymmen? Eller som i Mioo-fallet cykelrum med applås så att anställda kan låta en cykelfixare få tidsbegränsad tillgång till ett dedikerat cykelvårdsutrymme. Kanske till och med med ”cykelfack” där man ställer en cykel som ska vårdas – frikopplad från övriga cykelförvaringen?

Eller för den delen: att prenumerationspaket för cykelpendlare. Komplett med möjlighet att regelbundet få nya kläder, delar eller hjälmar – ja eller kanske en helt ny cykel. Komplett med service och däckbyte inför vinter- och sommarsäsongerna.

Det ska bli sjukt spännande att se vilka tjänster som kommer att dyka upp på cykelområdet närmaste åren. Jag misstänker att vi kommer att vi se en uppsjö. Ser fram emot dem.

Trött på att lämna in cykeln? Här är appen som låter servicen komma till dig

Tomas Grönqvist har byggt upp bolaget Mioo kring sitt stora intresse – cyklingen. Han har själv en bakgrund som proffscyklist och är involverad i flera initiativ för att locka fler till sporten. För visst är cykling är både hälsosamt och miljövänligt, – men det krävs en hel del underhåll för att hålla cykeln i bra form.

 

Ekonomi och finans

WhatsApp Pay kan lanseras i Indien under maj

Mycket Indien för Facebook just nu. Här kommer ännu en grej: WhatsApp Pay kan lanseras i Indien under maj. Tre banker sägs vara med på tåget från start.

Pay har varit på gång i över två år vid det här laget. Ja, eller längre – bara testandet har hållit på i två år. Men nu verkar det alltså kanske till sist rullas ut.

Den stora anledningen till den utdragna processen ska ha varit att en konsumentorganisation stämde Facebooks initiativ och argumenterade att lösningen inte var tillräckligt säker i sin hantering av användardata. Men nu verkar alltså fyra banker vara på gång att integrera sina tjänster med WhatsApp så att tjänsten kan släppas skarpt. Och hela lösningen går via Unified Payments Interface – Indiens rätt nya och officiella transaktionsplattform för mobilbetalningar.

Visst kan det vara en slump att det här landar nästan exakt samtidigt som Facebooks storaffär häromveckan när de köpte in sig i Indiens största mobiloperatör Reliance Jio, ägd av Indiens största företag. Och att de två företagen samtidigt presenterade ett shoppingsamarbete som gjorde det möjligt att handla via just WhatsApp. Men jag misstänker att de alla de här sakerna rätt mycket hänger samman. Att Facebook fått rejäl lokal hjälp med att baxa initiativet framåt.

Att se hur väl uppgifterna stämmer.

WhatsApp Pay Said to Go Live in India By May-End

WhatsApp Pay is set to go live as early as by the end of the month, according to a media report. The payments service by the instant messaging app is said to be launched initially in partnership with three private lenders, namely Axis Bank, HDFC Bank, and ICICI Bank.

Pinterests kvartalsrapport Q1 2020: nu 367 miljoner månadsanvändare

Igår var det dags för inspirationstjänsten Pinterest att rapportera hur det senaste kvartalet, a.k.a. coronakvartalet, har gått. Och… det är ungefär som för alla andra sociala medier som har rapporterat så här långt. Användandet har ökat under kvartalet, men däremot har inte vinsten hängt med. Har tvärtom gått i motsatt riktning.

Omsättningsmässigt blev det rejält mycket bättre än för ett år sedan, 35 % upp. Däremot minskade alltså vinsten, eller rättare sagt – vinsten vändes till förlust. Efter två vinstkvartal visade Pinterest åter upp röda siffror – och större förlust än Q1 2019. Användarmässigt var det också rätt rejält upp, 26 % fler än för ett år sedan vilket gör att Pinterest nu har 367 miljoner månadsanvändare.

Så positivt gällande omsättning och användare. 26 % fler än för ett år sedan är bättre än hur det överlag ser ut för mer mogna sociala medier. Men det finns moln på horisonten även för de positiva siffrorna.

Omsättningen ökar i allt långsammare takt. Och det gör faktiskt även användartillväxten. Gällande användandet så är det ingen drastisk nedgång och oförändrat jämfört med Q4. I reda tal är det dock bästa ökningskvartalet sedan Q1 2019 med över 30 miljoner nya användare. Så vi har drömpinnat en del även när vi tvingats hålla oss hemma (ja, eller mer sannolikt – just på grund av att vi inte kunnat göra saker).

Men i USA är användartakten nere på 6 %, så där är Pinterest allt närmare total utplaning. Var 8 % Q4. Eftersom Pinterest heller inte är en kommunikationskanal som många andra sociala plattformar så har de alltså inte lika mycket kunna dra nytta av krantänläget.

Eftersom Pinterest är så beroende av annonspengar även de så handlar det om att parera det med att dra in mer pengar på sina befintliga kunder och få bättre snurr på både tillväxt och intäkter utanför USA. Coronakrisen har visat faran med att vara helt beroende av annonser även hos Pinterest.

Aktien kollapsade som mest 19 % efter rapporten och slutade på minus 13 % när efterhandeln stängde. Så idag blir med andra ord sannolikt ingen kul dag för Pinterestaktieägare.

 

Zoom köper krypteringsföretaget Keybase

Nu verkar Zoom på riktigt vara på gång att ta tag i en av de säkerhetsbrister som de har kritiserats mest för: bristen på krypterad kommunikation hela vägen – trots att de har påstått det. Nu köper Zoom Keybase, ett företag som arbetar just med kryptering av onlinekommunikation.

Zoom acquires Keybase to get end-to-end encryption expertise

Zoom announced this morning that it has acquired Keybase, a startup with encryption expertise. It did not reveal the purchase price. Keybase, which has been building encryption products for several years including secure file sharing and collaboration tools, should give Zoom some security credibili…

Ubers kvartalsrapport Q1 2020: 2,9 miljarder dollar i förlust

Wow. Och inte på det bra sättet. Kvartalsrapport från Uber som visar att bolaget Q1 gick med förlust. Inget konstigt där. Däremot nivån. Nettoförlusten blev 2,9 miljarder. Dollar. Wouch.

Visst. I stort inte förvånande. Alla företag som håller på med att skjutsa runt folk har haft ett allt annat än bra kvartal. Men ändå. Herrejävlar.

Finns ljuspunkter. Omsättningen var trots allt 14 % bättre än för ett år sedan. Fördelat på segment så blev bruttointäkterna från Uber-körningarna 10,87 miljarder dollar, eller minus 3 % (vilket är förvånansvärt liten minskning måste jag säga). Dessutom var ökningen för Eats över 50 % och fraktverksamheten ökade med 55 %. Den sistnämnda omsatte visserligen bara 198 miljoner dollar, men för Eats blev värdet för utkörningarna 4,68 miljarder. Eats-utkörningarna är alltså nu nästan hälften så stora som Uber-körningarna. Ett väldigt viktigt besked för Uber.

Nu är det ett extremt läge och vi kan anta att pendeln kommer att svänga tillbaka rätt mycket efter krisen. Men beteendet med utkörningsmat kan göra ett hopp till en högre permanent nivå när samhällen börjar öppna sig igen.

Uber shares shoot up after CEO says ride volume is increasing again after April bottom

Ride-hailing giant Uber just reported first-quarter results. The company’s shares initially dipped after hours, but then shot up as much as 10% as CEO Dara Khosrowshahi expressed optimism that ride volume is picking up again after bottoming out in mid-April. The move came on top of an 11% gain during regular trading.

 

Övrigt

Apples utvecklarkonferens WWDC inleds online 22 juni

Google valde att helt ställa in årets I/O-konferens och kommer därmed inte ens hålla en virtuell variant. Apple kommer däremot att gå all in på det digitala. Nu har vi fått ett datum: evenemanget inleds i år 22 juni.

Men det mest intressanta med Apples inbjudningar till WWDC är att dra igång spekulationerna kring vad som kommer att presenteras. I år bjuds vi på kodande kids. Men det beror på att WWDC i år kommer att samköras med Swift Student Challenge. Typ ett hackathon för ”studentutvecklare” att visa upp sina skills i Apples eget programmeringsspråk swift.

Men lite måste vi ändå gissa. Vi noterar att kidsen på bilen är memojikids. Alltså Apples bitmojis.Så ja, vi kan nog vänta oss lite mer på memojiområdet. Det… hade man nog kunnat utgå från eftersom vi fått det varje år sen de lanserades. Men vem vet, det kanske blir något större än bara ännu några animojis och fler ansiktsuttryck för den egna memojin.

Oavsett så lär iOS som vanligt vara den stora höjdpunkten. Men även de andra operativen lär få en del av strålkastarljuset. Bokstavligen talat.

Apple to host virtual Worldwide Developers Conference beginning June 22

Cupertino, California – Apple today announced it will host its annual Worldwide Developers Conference virtually, beginning June 22, in the Apple Developer app and on the Apple Developer website for free for all developers. The company also announced the Swift Student Challenge, an opportunity for student developers to showcase their love of coding by creating their own Swift playground.

iPad-appar drog Q1 för första gången in över 2 miljarder dollar under ett kvartal

Vad var det egentligen som startade coronaspridningen? Kina? CIA? Om vi ändå har foliehatten på så varför inte… världens techjättar? Få, om några, har gynnats lika mycket av krisen känns det som.

Skämt åsido. Coronakrisen med sitt hemmasittande har vänt upp och ned på ungefär alla delar av samhället. Och våra liv. De uppkopplade delarna. Och de som tidigare inte var uppkopplade.

Det senare är sannolikt en stor anledning att antalet nedladdningar av iPad-appar gjorde ett rejält hopp. Vi får gå tillbaka till 2016 för att hitta lika höga staplar. Visst, Q1 har nästan alltid bjudit på ett hopp uppåt, men inte så stort som i år. 40 % upp jämfört med 2019, enligt Sensor Tower.

Men viktigare, inte minst för Apple, är att intäkterna från iPad-appar för första gången klev över 2 miljarder dollar. Inte lika stor uppgång som nedladdningarna, men det är väntat. Visst handlar det mycket om spel, men även pengarna som lades på utbildningsappar hoppade upp med 35 %.

Det kommer bli intressant att se hur det kommer gå med den här kurvan framöver. iPad-försäljningen, appnedladdningarna och intäkterna. Inte minst med tanke på det nysläppta ”datortangetbordet” för iPaden.

iPad App Downloads See First Positive Quarterly Growth in Four Years as Spending Crosses Record $2 Billion

Driven by a surge in use and adoption of the device during the COVID-19 pandemic, quarterly first-time downloads of apps for Apple’s iPad surpassed 1.1 billion worldwide in Q1 2020, marking the first year-over-year growth in this metric since the fourth quarter of 2013 and a 40 percent increase from Q1 2019.

Användandet av Windows har tiodubblats under coronakrisen

En sak som jag inte riktigt hade trott att 2020 skulle bjuda på var en rätt imponerande comeback för datorn. Visst, mobilen dominerar fortfarande, men såväl försäljning som tiden vi lägger har dragit iväg. Mycket förstås för att många för första gången har tvingats arbeta hemifrån och därmed behövt skaffa sig mer hårdvara än bara mobilen. Ja, eller kanske en modernare och snabbare dator. Men datorer har också använts vid hemmapluggande – och att konsumera underhållningstjänster när man ändå sitter med datorn framför sig.

Nu har Windows släppt siffror som bekräftar det. Tiden som Windows 10-användare har lagt i operativet har ökat med 75 % jämfört med för ett år sedan.

Microsoft confirms Windows 10X is coming to laptops amid big jump in Windows usage

Microsoft is confirming today that it’s planning to refocus Windows 10X on single-screen devices. ”The world is a very different place than it was last October when we shared our vision for a new category of dual-screen Windows devices,” explains Panos Panay, Microsoft’s Windows and devices chief.

USA har producerat mer förnyelsebar energi än kolenergi varje dag under april

Det gäller att hålla i de goda nyheterna även, och kanske framförallt, i lägen som det vi just nu går igenom. Som att USA har slagit ett nytt rekord för förnyelsebar energi. Energin som kommer från förnyelsebar energi har överträffat produktionen från kolkraftverk varje dag under april.

Ja, eller egentligen mer än så. Det förra rekordet var att det här hände nio dagar i sträck. Den nya rekordperioden inleddes redan 25 mars och pågår förmodligen fortfarande (siffrorna gäller fram till 3 maj). Det följer dessutom på att kolkraften i USA i januari för första gången någonsin var lägre än 20 % av all energiproduktion i landet.

Det har dessutom fortsatt falla. 17,3 % i mars. Att jämföra med att kolen 2008 stod för över 50 % av all energiproduktion januari till mars.

Visst. En bit kvar innan förnyelsebar energi helt tar över. Men oavsett väldigt trevliga besked.

Renewables surpass coal in US power generation every day in April, making EVs greener – Electrek

April 2020 was the first month in history that renewables generated more electricity than coal on every day of the month. That’s based on new data from the US Energy Information Administration (EIA) and compiled by the nonprofit Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA).

Apple släpper ny MacBook Pro

Som väntat släppte Apple idag en ny MacBook Pro på 13 tum. Och den har *trumvirvel* en riktig escape-tangent! Man vet hur stort det är när Apple till och med ägnar en bild på den i presentationen om den nya modellen.

Och även lanseringen av nya Macbooken höll sig till det som varit Apple-norm i över ett år vid det här laget: ny hårdvara släpps ut utan att det i princip blir något väsen av det alls.

Med tanke på att det är ett förhållandevis stort lyft av MacBook Pro gällande prestanda så hade gamla Apple utan att tveka dragit ihop en stor lanseringsfest för den (och ja, escape-knappen hade fått en egen slide även där). Men numer är det alltså i praktiken bara flaggskepps-iPhonen och tjänsterna som får sändningstid.

Apple updates 13-inch MacBook Pro with Magic Keyboard, double the storage, and faster performance

Cupertino, California – Apple today updated the 13-inch MacBook Pro with the new Magic Keyboard for the best typing experience ever on a Mac notebook and doubled the storage across all standard configurations, delivering even more value to the most popular MacBook Pro.

 

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Drabbas du ofta av FOMOOODS (Fear of missing out on Olas digitala spaningar)? Prenumera på mitt nyhetsbrev för att varje vecka få de viktigaste digitala händelserna direkt till din mejllåda!

Prenumerera här

Och eftersom du är här

Gillar du mina digitala spaningar? Så pass mycket att du till och med skulle kunna visa uppskattning genom att betala en slant?

Tryck här för att se hur du gör

0 0 vote
Article Rating
Ola Andersson
Följ mig på LinkedIn om du vill ha hyfsat regelbundna, portionsförpackade spaningar. Eller varför inte skicka en kontaktförfrågan? Jag är rätt snäll (säger min mamma) och tycker det är kul att träffa människor jag aldrig träffat tidigare. Ja, även om vi inte träffas i verkliga livet.
Ola Andersson on LinkedinOla Andersson on RssOla Andersson on Twitter

Ola Andersson

Följ mig på LinkedIn om du vill ha hyfsat regelbundna, portionsförpackade spaningar. Eller varför inte skicka en kontaktförfrågan? Jag är rätt snäll (säger min mamma) och tycker det är kul att träffa människor jag aldrig träffat tidigare. Ja, även om vi inte träffas i verkliga livet.

Subscribe
Meddela mig om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments