Kategorier
AI - Artificiell intelligens Detaljhandel/e-handel IoT - internet of things Sociala medier Sök/SEO Spaningar Strömmade medier

Digitala spaningar vecka 10 2020

Messenger designas om – Discover och chattbotarna göms undan. Instagram-influencers börjar självmant ta fram tydligare annonsmärkning. Twitter testar storiesfunktionen Fleets. Linkalyze – mät värdet av dina inägg på LinkedIn. WeChat blockar länkar till konkurrenten Bytedances appar. Amazon börjar testa femtimmarsleveranser. Walmart arbetar på Prime-konkurrenten Walmart+. Bytedance Spotify-konkurrenten Resso. Alibaba tar fram en AI-algoritm som kan diagnostisera coronavirus med 96 % träffsäkerhet.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Artikel: Digitalisera eller dö – kan coronaviruset kickstarta den postdigitala världen?

Coronaviruset vänder upp och ner på hela världen just nu. Även på rätt grundmurade kulturella fenomen. Jag spekulerar kring att coronaviruset nog i backspegeln kan bli starten på något nytt. Något stort.

Digitalisera eller dö – kan coronaviruset kickstarta den postdigitala världen?

Ur arkivet

Facebook skrotade i veckan mer eller mindre den Messenger-plattform som de lanserade med buller och bång 2016. Kort sagt att Messenger skulle bli hubben för ungefär allt vi ville göra online. Jag tror att Facebook fortfarande hade rätt, men på hypekurvemanér var de lite för tidigt ute. De här artiklarna jag skrev för några år sedan kommer nog fortfarande visa sig vara relevanta.

Har du chattbotoptimerat, lilla vän?

Dags för messaging first? (därför att mobile first är sååå 2015)

 

Sociala medier

Facebook, Instagram och WhatsApp

Messenger designas om - Discover och chattbotarna göms undan

Facebook rensar i Messenger. Discover-biten och chattbotarna försvinner. Ja, eller chattbotarna finns kvar men göms undan. ”Nya” Messenger kommer handla om människor och chattar.

Två tankar kring det här:

Inte så att chattbotarna är helt döda, men den här förändringen känns ändå lite som slutpunkten för Messenger-plattformen. Den som Facebook lanserade 2016 med hyfsat mycket buller och bång, när meddelanden och chattbotar skulle bli det nya sättet att kommunicera med… det mesta. I det här fallet handlar det nog mycket om att Facebook var före sin tid. En hypekurva i appform.

Artikeln konstaterar att det blir allt svårare att skilja på WhatsApp och Messenger. Vilket är helt i linje med Facebooks långsiktiga plan att skapa en enhetlig chattplattform i sitt ekosystem.

https://thenextweb.com/facebook/2020/02/29/facebook-messenger-just-got-a-cleaner-design-by-killing-discover-and-chatbots/

Facebook börjar testa en desktop-Mac-version av Messenger

Facebook har gjort ett antal desktopdrag senaste året och här kommer ännu ett: en Mac-version av Messenger börjar rulla ut. Åtminstone i några länder. ”Ett litet test” enligt Facebook själva.

Messenger hits the Mac App Store in several markets | TechCrunch

At Facebook's 2019 F8 developer conference, the company announced plans to introduce desktop apps for its popular communications app Messenger. Now, less

Instagram-influencers börjar självmant ta fram tydligare annonsmärkning

Det här är rätt intressant. Vissa Instagram-stjärnor har börjat stoppa in egna annonsmärkningar i sponsrat innehåll. En platta före och efter innehåll för att övertydligt visa att innehållet som kommer visas eller som just visades var köpt.

Om man så vill: de tycker inte att Instagrams egen annonsmärkning är tillräckligt tydlig. Vilket är milt sagt ironiskt.

Det intressanta är om det här är en övergående trend eller något som kan utvecklas till något större. Något permanent. När användarna själva vill ha tydligare avgränsningar mellan ”riktigt” och köpt innehåll än vad plattformarna erbjuder och myndigheterna kräver.

Instagram influencers are creating their own TV-style ad breaks

Influencers on Instagram are taking inspiration from broadcasters when it comes to signposting ads.

Messenger blir rejält mycket mindre och snabbare

En lite oväntad positiv bieffekt av den nya slimmare Messenger som Facebook håller på att rulla ut nu. Den är bokstavligen slimmare. Rejält. Och snabbare.

Förutom att själva gränssnittet har blivit renare så väger iOS-appen numer en fjärdedel så mycket. 30 MB istället för 130. Dessutom ska den ha blivit femtio procent snabbare. Och innehåller 84 procent färre rader kod.

Är det något som som techjättarnas lite-appar lärt oss är det att det går att krympa våra mobila programvaror. Mycket. Och dessutom bibehålla det mesta av såväl funktionalitet som kvalitet på exempelvis video. Visst. De här apparna är gjorda för tillväxtmarknader där såväl utrymme i mobilen som datatrafik är väldigt dyrt. Och i många fall långsamma datanät.

Men med tanke på att mobiltrafik börjar bli allt dyrare även hos oss så blir det här allt viktigare även hos oss. Eller det borde åtminstone bli det. För när våra appar sväller och vi trycker in allt mer script och stora bilder eller videos så tar vi allt mer betalt av våra kunder. Både i tid och pengar. Och, tja, det sliter också mer på klimatet.

Med andra ord: att verkligen optimera våra tjänster handlar i slutändan om kundrelationer. Och kundvård.

Facebook Messenger on iOS is now twice as fast and a quarter the size

Facebook just introduced a lighter, more streamlined UI for Messenger last week. But omitted from that initial news was the fact that Facebook didn't just cut out unnecessary features from Messenger; on iOS at least, it rebuilt the app from

WhatsApp får mörkerläge till sist

Så får även WhatsApp till sist mörkerläge (fast på iOS-sidan bara om du kör iOS 13). Jag har sagt det förut och jag säger det igen: alla som har appar och inte har funderat på att lägga till mörkerläge - det är hög tid att göra det.

Och vi pratar inte bara för appar. Det börjar också bli något att fundera på för sajter - i en värld när vitt och fräscht rules supreme over nearly everone. Alla stora operativ, dator och mobil, erbjuder numer möjlighet att mer eller mindre köra allt i mörkerläge. Med andra ord: mörkerläge vare sig en sajt är byggd för det eller inte.

Rolig övning: kör din egen sajt i mörkerläge med exempelvis en Chrome-plugin. Resultatet blir förmodligen… ja, resultatet blir nog inte särskilt roligt, om vi säger så.

Ännu en dimension att ta hänsyn till i varumärkesarbetet: hur funkar dina grafiska element, din logotyp och dina tjänster där solen inte skiner? Något som 2020 borde förtjäna betydligt mer tid än att pixelpusha herobilder på startsidan.

Finally dark mode arrives to soothe your 3am WhatsApps | TechCrunch

Facebook-owned WhatsApp is finally giving users' eyes a break by rolling out a dark mode setting to the messaging app -- years after some other tech

Twitter

Twitter testar storiesfunktionen Fleets

Vad saknar vi mest av allt på Twitter? Stories, that’s what! Because stories. Nu får vi äntligen det. Fleets! Tweets som försvinner efter 24 timmar och som inte kan gillas eller retweetas.

Ja, nu är det inte något som alla får. Handlar i dagsläget om ett test i Brasilien.

Oavsett. Drösvis med poäng för namnet.

Twitter tests disappearing 'fleets' which sure look a lot like Stories

Twitter's new disappearing message feature, fleets, is only being tested in Brazil for now.

LinkedIn

Linkalyze - nytt verktyg för att mäta värdet av dina inägg på LinkedIn

Sugen på att få lite mer insights kring hur det går för din LinkedIn-inlägg? There’s a ny gratistjänst for that. Linkalyze. Där du exempelvis kan få vet hur mycket dina LinkedIn-inlägg är värda. Du vet, för din influencerkarriär.

Bild som visar hur Linkalyze har räknat fram ett snittvärde för LinkedIn-poster

* alla springer iväg från det här inlägget för att testa *

För alla som är kvar: det Linkalyze visar är engagemangsgrad. Saker som hur många gilla-markeringar som de senaste inläggen har fått, hur ofta man snittpostar och ett ordmoln med de vanligaste orden (och eftersom tjänsten är på engelska är det lite si och så med en stoppordlista för svenska).

Och du får som sagt var veta din engagemangsgrad och… jag tror att jag hörde tjänsten skratta när den visade mitt resultat. Och att jag i snitt postar varannan timme är tydligen… lite för ofta. (say whaaaaaat?)

Skämt åsido: det är precis den här typen av insikter som jag länge har önskat att LinkedIn kunde erbjuda. Insikter mer fokuserade på innehåll snarare än socialt säljande eller rekrytering. Kort sagt erbjuda mer funktionalitet för, tja, innehållskapare.

Men det intressanta med Linkalyze är att tanken är en sökbar databas över ”influencers” på plattformen. En databas där man alltså direkt också ska kunna se vad det skulle kunna köpa ett inlägg. Typ. Och även om just själva profilen man får fram (just nu åtminstone) är gratis så är tanken alltså att det ska finnas tjänster man betalar för.

LinkedIn gillar att prata om hur mycket engagemanget ökar varje år på plattformen. Hur mycket mer innehåll som postas och hur många fler ”konversationer” som sker i flödet. Men när det gäller just insiktsbiten så har det i princip inte hänt nånting. Det finns ungefär ingenting.

Jag hoppas innerligt att LinkedIn låter sig inspireras av Linkalyze. Med tanke på att LinkedIn sitter på själva masterdatan så att säga så skulle det kunna bli riktigt vasst. Släng in lite Cortana på datan och ge lite Google Analytics-insights kring intressanta måltal, trender och mönster.

En egen, virtuell LinkedIn-coach.

Diagram som visar hur Linkalyze analyserar likes och kommentarer

LinkedIn ställer in alla fysiska jobbintervjuer på grund av coronaviruset

Igår gick såväl Google som Lyft ut och uppmanade anställda att jobba hemifrån. De följde därmed i fotspåren för några andra amerikanska techbolag: Microsoft och Twitter. Nu gör LinkedIn en Google, Facebook och Amazon vad gäller jobbintervjuer: man ser ut att ställa in alla intervjuer som kräver att människor möts i samma rum. Och ja, anledningen är förstås coronaoro.

Nu är LinkedIn ett Microsoft-företag och gillar därmed att vara på kontoret när man jobbar. Ja, eller det är åtminstone fortfarande det som mestadels är normen. Att företag nu börjar inse att det finns andra sätt att göra saker på kan ge långsiktiga förändringar som handlar om kultur och inställning till arbete och arbetsliv. Saker som säkerligen hade hänt ändå, men på grund av coronaviruset tvingas man snabba på tidplanen.

Och vad gäller att marknadsföra och propagera för distansarbete och distansintervjuer via digitala tjänster så… borde det ligga extra mycket i just LinkedIns intresse.

LinkedIn makes all job interviews virtual due to coronavirus

LinkedIn is informing job candidates that they can complete their interviews virtually or delay it until "coming onsite is possible" out of caution for the ongoing coronavirus outbreak. The company is also limiting nonessential business travel and won't be participating in external events in March or April.

WeChat

WeChat blockar länkar till konkurrenten Bytedances appar

Ha. Roligt. War of the samarbetsapparna. WeChat-ägaren Tencent har börjat blocka länkar till TikTok-ägaren Bytedances appar.

WeChat är Kinas måste-app, en Facebook i kubik. Men senaste året har WeChat allt mer känt av två problem som de rätt mycket delar med just Facebook: de har svårt att attrahera unga användare (lex: vill inte hänga på samma ställe som föräldrarna) och användare lägger allt mer tid hos andra onlinetjänster. I fallet Tencent så betyder det framförallt att kineserna lägger allt mer tid i Bytedances ekosystem på bekostnad av WeChat.

Det har lett till att Tencent valt den, tja, kinesiska modellen vad gäller att sätta stopp för oönskade beteenden. Inte bara, som Facebook, prioritera ned trafik som länkar ut utan alltså helt blocka länkarna. Det har drabbats Douyin (TikTok) och videoappen Xigua - och numer även Feishu (eller Lark som den heter utanför Kina).

Lark är alltså Bytedances motsvarighet till WeChat Work eller Alibabas DingTalk. Tänk Slack, Teams eller Facebook Workplace. En app som det nu alltså inte går att dela länkar till. Och som jag har skrivit om senaste veckan eller så så har nedladdningarna av just samarbetsappar exploderat i Kina i spåren av coronaviruset. Distansarbete har inte bara seglat upp som ett alternativ, utan som det kanske enda sättet att jobba i ett Kina som delvis nästan helt har stängt ned.

Det skulle kunna innebär att den här typen av appar, och för den delen ett arbetskulturellt skifte, kan vara på gång att få ett rejält genombrott.

Och den här gången tänker Tencent bevisligen inte bli vänstertacklade av Bytedance.

Hade Facebook fått för sig att göra något liknande så hade konkurrensmyndigheterna bankat på dörren innan Mark Zuckerberg hade hunnit säga "blocka". Nu verkar det som att även Kina kan vara på gång att börja ha åsikter kring den här typen av beteenden, men än så länge verkar det som att Tencent tillåts fortsätta med något som på sätt och vis väl lite är Kinas paradgren.

Och det förhållningssättet kan vara ett större hot mot WeChats framtid än någonsin Bytedance.

Tencent's WeChat blocks ByteDance app as China's telecommuting war heats up

Latest move in the coronavirus-inspired remote office wars sees WeChat block a ByteDance app amid accusations Tencent uses its market dominance to stifle rivals.

Övrigt sociala medier

Hootsuite och Brandwatch fördjupar samarbete kring socialt lyssnande

Ett potentiellt intressant samarbete: Hootsuite får nya avlyssningsfunktioner för det sociala i samarbete med Brandwatch. Med andra ord få in mer omvärldsspan direkt i sin Hootsuite-instrumentpanel.

Hootsuite Teams Up With Brandwatch For A New Social Listening Power Tool

Social Media Management platform Hootsuite is taking social listening to a whole new level with a new Insights solution powered by Brandwatch.

 

Sök/SEO

Google visar upp kvartalsrapportinfo direkt i sökresultatet - och förutsäger framtiden

Ännu en sak i Googles sökresultat som jag inte har sett tidigare: man kan nu få rätt detaljerad information om några av de viktigaste nyckeltalen från den senaste kvartalsrapporten från ett visst företag. I det här exemplet Alibaba. Med andra ord så att du ska slippa att trycka dig vidare till såväl ekonomisajter som rapportföretagets egen sajt för att få svaren.

Så ja. Googles sökresultat håller med andra ord även på att bli en ekonomipublikation.

Däremot känns det som att det här väldigt mycket är en version som testas. Som alltså inte är helt färdigbyggd än.

Alibaba ger exempelvis ingen utdelning, så där gissar jag att det där har blivit någon slags felsväng i översättningen. Men framförallt konstaterar Google att Alibaba överträffade marknadens förväntningar gällande just "utdelningen” Q1 och Q2 men var katastrofmycket under förväntningarna Q3... 2020. Med andra ord tre FRAMTIDA kvartal...

Tja, eller så vet Google numer så mycket att de inte ens behöver invänta kvartalsrapporterna... Google: aktiespekulanternas bästa vän.

Exempel på kvartalsredovisningsinformation direkt i Googles sökresultat

 

Detaljhandel/e-handel

Amazon börjar testa femtimmarsleveranser

Amazon kortar sina leveranstider ytterligare - till fem timmar. Ja, så länge som du bor i någon av de amerikanska städer som omfattas av det nya initiativet. Ja, och så länge som du beställer rätt varor.

Det nya leveransalternativet kommer märkas upp med ”Today by…” plus de fyra tidsslottar som är möjliga. Som vanligt blir det extra bra för den som är med i Amazons Prime-lojalitetsprogram. Då kostar det gratis. Med ungefär den hake som gäller överlag: du måste beställa för minst 35 dollar, annars tillkommer en kostnad för tjänsten.

Den nya expressiga leveranstjänsten är möjlig genom att Amazon gör ungefär det de stora butikskedjorna göra: man flyttar helt enkelt närmare kunden. På Ikea-manér har man byggt ”citylager” som ska ligga närmare stora befolkingscentra.

Med andra ord: Amazon fortsätter att bygga upp förutsättningar för att göra något åt företagets största svaghet gentemot inte minst Walmart: bristen på fysisk närvaro. Både för leverans och returer. Kanske ännu mer det sistnämnda, med tanke på att Amazons fraktkostnader fortsätter att halvskena.

Det absolut bästa är förstås om man kan få kunderna att göra hela jobbet - och dessutom låta kunderna betala för det. Det fattade bankerna redan för 20 år sen.

Amazon expands same-day delivery with new network of mini warehouses near cities

Amazon today unveiled its latest initiative to speed up delivery times on millions of items for its growing cadre of Prime members. The tech giant has

Shanghais modevecka ställs in - strömmas istället via Alibabas Tmall-marknadsplats

Den senaste veckan eller så har de inställda konferenserna stått som coronaspön i backen. Bara senaste dagarna har såväl Facebook som Google ställt in sina årliga flaggskeppsutvecklarkonferenser F8 respektive I/O som traditionsenligt skulle ha gått av stapeln i maj (vi kan väl anta att även Apples WWDC-konferens i juni hänger lite löst). Även Shanghai Fashion Week kastade initialt in handduken. Men i det sistnämnda fallet har man ändrat sig. Modeveckan kommer hållas som planerat i slutet av mars, men på en annan plats: på Alibabas Tmall-marknadsplats.

Flera av de inställda konferenserna tittar åtminstone på möjlighet att erbjuda någon form av onlinesändningar, men Shanghai går alltså ett steg längre när man fullt ut lägger sig på det som är Kinas Amazon. Modeveckan kommer alltså sändas via en e-handelssajt. Och ja, självklart kommer man även att kunna köpa åtminstone några av plaggen i samma stund som de dyker upp på catwalken.

Kopplingen är förstås rätt given - och frågan är egentligen varför vi inte redan ser betydligt fler intitiativ av den här typen (inte så att Shanghais modevecka är först med något liknande, men ändå).

Shoppingsajten får innehåll och de medverkande modeföretagen får störtkorgar på besökarnas skärmar.

Shanghai Fashion Week teams up with Alibaba to live-stream cancelled fashion week online - Global Cosmetics News

Shanghai Fashion Week has found a loophole to show its AW20 shows, which were cancelled due to the coronavirus, having teamed up with Alibaba to stream the event online, according to a report by WWD.com.

Walmart arbetar på Amazon Prime-konkurrenten Walmart+

Kan Amazon kan Walmart. Lansera sitt eget Prime-program, alltså. Världens största detaljhandlare testar just nu sin nya tjänst Walmart+.

Så vad är Walmart+ då? En bra fråga. Vi vet inte särskilt mycket mer just nu. Kommer sannolikt bygga vidare på Walmarts befintliga Delivery Unlimited-tjänst. Som handlar just om… obegränsade leveranser. Ja, eller åtminstone få livsmedelsleveranser samma dag som beställningen läggs.

Och nånstans här börjar vi hitta det som sannolikt kan bli Walmarts största utmaningen. Eller snarare de två första.

Dels verkar det alltså handla om leveranser enbart. Åtminstone initialt. Och hela poängen med Amazons Prime är att det är så mycket mer. Själva e-handeln är numera det sekundära. Istället knyter man upp kunder med andra tjänster som inte bara handlar om själva handlandet. Tjänster som får kunderna att tillbringa tid med Amazons varumärke och ta fram intäktsgenrerande kringtjänster med bättre marginaler kopplat till de olika tjänsterna.

Dels så känns det lite Google vs. Apple. Amazon har en enkel lösning där man packar in allt, likt Apple gjort med exempelvis sin meddelandetjänst. Walmart har haft en uppsjö spridda lojalitetsprogramsskurar. Alltså ungefär Googles relation till sina chattappar.

Walmart is quietly working on an Amazon Prime competitor called Walmart+

The membership program will feature unlimited grocery deliveries, and perhaps other perks like discounts on gas and prescription drugs.

 

Strömmade medier/prenumerationstjänster

Bytedance lanserar Spotify-konkurrenten Resso

TikTok-ägaren Bytedance tar ännu ett stort steg mot ett globalt ekosystem av tjänster. Nu släpps företagets Spotify-konkurrent Resso i Indien, bara två månader efter det att den började betatestas där.

Just Spotify har rätt mycket motvind i just Indien, inte minst från lokala tjänster. Och nu alltså ännu en kinesisk spelare. Men det är inte bara dåliga nyheter för Spotify. Det är också lite halvdåligt för Facebook. Indien kommer de närmaste åren (och är egentligen där redan) vara världens viktigaste tillväxtmarknad. Inte minst för techjättar på jakt efter nästa miljard internetanvändare. Och i Indien ska TikTok redan vara större än Instagram, Facebooks näst viktigaste app i just den här kapplöpningen.

Likt Facebook så använder Bytedance de musikrättigheter man betalar för som del av de tjänster som användarna interagerar aktivt med. Som att kunna lägga till musik i stories eller tiktoks. Men Bytedance lägger alltså in en tjänst i sitt ekossystem som Facebook ännu inte har: en ren musikströmningstjänst. Dessutom en som användarna (mest) förväntas betala för! </facebookchock>

Det innebär att Bytedance skaffar sig en position mitt emellan Apple och Facebook. Man har alltså det sociala, interaktiva gemensamt med Facebook och på samma sätt som Apple gör via exempelvis Shazam (eller för den delen TV+) så kan Bytedance driva användare från tiktoks till betalmusiktjänsten - och tillbaka till nya tiktoks.

En position som ingen av techjättarna har tagit idag. Och egentligen inte någon i Kina heller. Och dessutom med väldigt stor övervikt åt unga användare.

Bytedance fortsätter alltså rusa fram över världen som en skenande grusbil. Allt i ett försök att maxa sitt momentum.

Resso, ByteDance's music streaming app, officially launches in India, sans Tencent-backed Universal Music | TechCrunch

TikTok, the hugely popular social media app, found a lot of early traction by giving users a way to create funny lip-synced versions of clips from

 

IoT - internet of things

Alibaba tar fram en AI-algoritm som kan diagnostisera coronavirus med 96 % träffsäkerhet

Japp. Det är klart att en av världens största e-handlare nu har tagit fram en AI-lösning som kan diagnostisera coronaviruset på 20 sekunder med en träffsäkerhet på 96 procent.

Ja, eller likt Amazon så var det väl länge sedan Alibaba bara var en e-handlare. Men det säger en hel del om att det är en av världens största techbolag som tar fram den här typen av hälsolösningar. Men förutom att det spontant låter som ett välkommet tillägg till världens vårdarsenal (och då inte bara bara för det specifika coronafallet, utan potential att användas för annat framåt) så kommer vi se allt mer av det här de kommande åren.

Om inget oförutsett händer så är techjättarnas dominerande roller i världen så här långt bara början.

Alibaba develops AI that can identify coronavirus infections with 96% accuracy

Nikkei Asian Review reports that the diagnoses algorithm was developed by Alibaba's research institute Damo Academy, which it established in 2017. It's been trained on more than...

Google, Adidas och EA Sports kan släppa en smart innersula för fotbollsskor

Så har det läckt ut mer information om samarbetet mellan EA Sports Fifa-del, Adidas och Google. Det ser ut som att Googles Jacquard-teknik, alltså tekniken som är tänkt att ge odigitala saker som jeansjackor och ryggsäckar inbyggda digitala gränssnitt, den här gången kommer hamna i ett par… smarta sulor.

Det verkar alltså som att samarbetet som kommer presenteras 10 mars kommer handla om ett par innersulor som kan mäta ”dina sparkar och din bollkontroll”. Så alltså ännu ett sätt att logga sin träning, alltså.

Men så är ju EA Sports inblandade också och enligt förhandsuppgifterna så kommer det också handla om integration med just Fifa-spelen. Med andra ord: det skulle kunna handla om saker som att ju bättre du är, desto bättre blir dina virtuella jag (läs: spelare). Eller som artikeln spekulerar: att du får uppgifter att lösa i den fysiska världen gör att du kan levla upp. Typ.

Istället för att köpa smurfbär kan man alltså utföra faktiskt bolltrollande och därmed skaffa sig bättre onlineskills. Pokemon Go möter Friskis och Svettis.

En spontan tanke är att det här förstås skulle kunna vara något som skulle kunna gynna Googles speltjänst Stadia. Någon form av exklusiv funktionalitet för dem som väljer att lägga pengar på ett par smarta innersulor.

Google and Adidas prep smart insoles that tie into 'FIFA Mobile'

Your swift-footedness in real life could soon translate to the games you play. The combination of an official teaser and a Footy Headlines leak has offered a peek at Adidas GMR insoles that use a Google Jacquard tracking tag to not only measure your kicks and ball control, but translate that performance to FIFA Mobile.

Oppos första smartklocka är en ren Apple Watch-kopia

Så släpper ännu ett mobilföretag en smartklocka - eftersom smartklockor är väldigt mycket 2020. Oppo, en av Kinas större mobiltillverkare, lanserar Oppo Watch 6 mars.

Och ja, Oppo Watch ser ganska exakt ut som... Apple Watch. På ungefär alla sätt.

Oppo Watch Will Launch Alongside Find X2 Smartphone on March 6

Oppo confirms the launch of its first generation smartwatch, Oppo Watch. The smartwatch will be launched alongside Find X2 and the rumoured Find X2 Pro smartphones.

 

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Drabbas du ofta av FOMOOODS (Fear of missing out on Olas digitala spaningar)? Prenumera på mitt nyhetsbrev för att varje vecka få de viktigaste digitala händelserna direkt till din mejllåda!

Prenumerera här

Och eftersom du är här

Gillar du mina digitala spaningar? Så pass mycket att du till och med skulle kunna visa uppskattning genom att betala en slant?

Tryck här för att se hur du gör


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *