Kategorier
AR/VR IoT - internet of things Sök/SEO Spaningar Strömmade medier

Digitala spaningar vecka 14 2020 – del 2

Google lägger till markupstöd för viktig realtidsinformation direkt i sökresultatet. Google lägger till stöd för covid-19-information i My business. Google släpper mobilitetsrapporter för att visa hur våra rörelsemönster har förändrats under coronakrisen. Youtube kan arbeta på en egen kortvideotjänst: Shorts. Facebook inleder exklusivt samarbete kring AR-skärmar.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Sök/SEO

Google lägger till markupstöd för viktig realtidsinformation direkt i sökresultatet

Google lägger till stöd för ny schema markup: ett covid-19-schema, förstås. Okej, det handlar mer formellt om ett ”notifieringsschema”, men hej. Ingen slump att det kommer just nu.

Det handlar alltså om möjlighet att kunna skjuta ut olika typer av akutinformation eller annat som kan vara bra för den som söker information att få veta så tidigt som möjligt. Mycket av användningsområdena som tas upp handlar förstås om nödmeddelanden som kan vara aktuella för offentliga verksamheter. Saker som att kollektivtrafik ställs in eller att skolor stängs. Eller för den delen nya begränsningar, som nya riktlinjer för hur många människor som får samlas.

Men bland exemplen som räknas upp finns också saker som att evenemang ställs in eller går från offline till online, eller ändrade öppettider. Det här är verkligen saker jag hoppas kommer överleva viruset – och breddas.

Det känns som att det har hänt mer med Google My Business senaste veckorna än vad som hänt de senaste åren (så Google kan om de bara vill). Framförallt precis den här typen av saker vi nu pratar om: tillfälliga avvikelser. Något som kan vara väldigt relevant för enskilda näringsidkare men även kommuner och andra verksamheter också när det inte är kris.

Googles sökresultat blir allt mer realtidslevande, eftersom Google vill att vi ska vända oss dit för alla former av svar. Även för realtidsuppdaterad information. Det nya tillägget täcker ett väldigt stort hål för att den här ambitionen ska kunna bli verklighet.

Google to Support New COVID-19 Special Announcement Schema in Search Results

Google search results will soon support a new type of schema markup designed for special announcements related to COVID-19.

Google lägger till stöd för covid-19-information i My business

Mer covid-19-funktionalitet i sökresultatet. Häromdagen meddelade Google att man kommer att börja stödja en ”akutinfo”-markup som gör det möjligt för företag att gå ut med avvikelseinformation direkt i sökresultatet (i dagsläget mest för krisinformation av coronakaraktär, men kan säkerligen breddas). Dessutom kommer Google till slut göra det möjligt för My business-platser att gå ut med tillfälligt ändrade öppettider eller att man tillfälligt stänger. Nu kommer ännu en nyhet som kombinerar de här två.

Det handlar om en ny Poster-funktion som gör det möjligt för företag att lägga ut information i samband med sin My business-listning. En covid-19-info-ruta som kommer läggas överst i platsens inforuta.

Återigen: handlar om en funktion specifikt för covid-19-information. Men den här kan förstås också användas till annat. Inte minst efter att krisen har lagt sig. Jag misstänker alltså att den här funktionen kommer leva kvar i My business när nuvarande krisläge.

Det är en funktion som jag misstänker många företag har saknat i My business. Det ligger dessutom i Googles intresse att funktionen finns kvar: om företag börjar använda den och kunder lär sig att uppdaterad information om en plats alltid finns här så kan det i sin tur få fler företag att ge sin My business-information mer kärlek, vilket gör att ännu fler kunder kommer upptäcka den etc. etc.

Jag misstänker också att just den här funktionen kommer få en rätt framträdande roll i sökresultatet överlag vad det lider.

Google Posts With COVID-19 Updates

If you login to Google My Business, click on Posts, you have a new option to write a post specific with COVID-19 information about your business. Google said on Twitter ”COVID-19 update posts will appear at the top of your business profile in local search.”

Google lyfter fram alternativ för hämtmat och matleveranser tydligare i sökresultatet

Mer covid-19. Google har stökat om i sitt sökresultat igen. Mer specifikt så har den lyft fram sökkorten ”Hämtmat” och ”Leverans” först i karuseller vid sökningar på restaurangiga sökord. Med andra ord det som nu mest efterfrågas i ett allt mer nedstängt USA (vi har inte den funktionen här vad jag vet).

Två saker som kommer hända när vi lämnar coronakrisen bakom oss är dels att fler restauranger kommer att erbjuda olika typer alternativ för att hämta och få mat levererad – plus att vi kommer se fler och fler alternativ vad gäller just färdigmatleveranser. Hela trenden med spökkök, alltså kök som företag kan hyra in sig för att laga just mat som ska ätas någon annanstans, har inte nått Sverige än (åtminstone inte i någon större omfattning).

Och de sakerna i sin tur kommer också leda till att Google kommer att lyfta fram detta ännu mer i sökresultatet. Och förstås också ta fram ännu fler funktioner som gör att den här typen av ärenden kan hanteras och betalas direkt hos Google. Och inte bara där. Våra digitala assistenter kommer garanterat skickas på intensivkurs för att ännu bättre kunna serva oss mat. Nästan bokstavligen.

Google Search Showing Takeout & Delivery Discover More Places Cards

If you search for some restaurant related keywords, such as [steakhouse nyc], Google will show you the typical ”discover more places” carousel of images. But now Google is showing ”takeout” and ”delivery” cards as the first two options.

Google släpper mobilitetsrapporter för att visa hur våra rörelsemönster har förändrats under coronakrisen

Hur har våra rörlighetsvanor förändrats i och med coronakrisen? Det har Google bestämt sig för att visualisera i sin COVID-19 Community Mobility Report. Ja, eller snarare ett antal rapporter – för 131 länder. Sverige är ett av dem, med information dessutom nedbruten på länsnivå.

Rapporterna är baserade på användares platsdata (omfattar alltså alla som använder Google Maps och har platshistorikfunktionen påslagen). Det är kort sagt det vanliga som Google använder för att visa exempelvis hur pass mycket folk det brukar vara i olika platser, som butiker, vid vissa tider – men aggregerat på en högre nivå.

Visst, det är inte särskilt förvånande data som visas upp (vi tillbringar rejält mycket mindre tid i kollektivtrafik, men däremot mycket mer tid i parker och andra uteområden där vi kan hålla våra medmänniskor på beskedligt avstånd). Men det är ändå någon form av försökt till kvantitfiering av det vi ”vet” som kan användas, även om den förstås inte är hundraprocentigt heltäckande. Här och nu kanske av smittskyddsmyndigheter och på sikt av forskare.

Helping public health officials combat COVID-19

We’re helping public health officials by providing aggregated, anonymized Community Mobility data as they make critical decisions to combat COVID-19.

 

Detaljhandel/e-handel

Ikea dedikerar en av sina matbutiker enbart till vårdpersonal och riskgrupper

Ni vet det där med särskilda öppettider för covid-19-riskgrupper som flera livsmedelskedjor och -butiker har börjat med? Nu är det Ikeas tur – och man tar det ett steg längre. Man dedikerar en hel butik exklusivt för vårdpersonal (och andra offentliga funktioner som poliser) och för riskgrupper. Och vi pratar om en livsmedelsbutik.,

Det handlar om företagets Sverigemat-butik i Cryodon i Storbritannien som nu alltså bara kommer att tillåta ovanstående grupper från att handla i butiken. Och butiken kommer inte bara att sälja sitt vanliga Ikeamatsortiment utan också de baslivsmedel som behövs i karantänlägen. De två olika målgrupperna kommer få olika besökstider: vårdpersonal mellan 8 och 12 och 14 och 16, medan äldre kunder är välkomna under tiden däremellan.

Och ja. Antibunkringsregler kommer också gälla.

Det vi har sett under coronakrisen är en ny slags personalisering av fysiska butiker. Det ska bli intressant att se om det här är något som kommer att fortsätta när krisen har lagt sig – och kanske rentav utvecklas.

Ikea opens Croydon essentials store exclusively for vulnerable & NHS staff – Retail Gazette

Ikea has opened its Croydon store’s Swedish Food Market exclusively for vulnerable customers & key workers during the coronavirus pandemic.

 

Strömmade medier/prenumerationstjänster

Youtube kan arbeta på en egen kortvideotjänst: Shorts

Google sitter på världens största sociala plattform, men vad saknar Google? En kortvideoapp, förstås. Mot slutet av året kan det bli ändring på det. Nu kommer uppgifter om att Google arbetar på precis det: Shorts.

Okej, nu är det inte så att Youtube saknar kortvideoinnehåll, men däremot bor det tillsammans med annat innehåll. Och eftersom vi numer älskar munsbitslångt innehåll för att fördriva tiden så är det inte så konstigt att Google vill vara med och leka.

Google verkar dock ha lärt sig läxan både från sig själv och Facebook: Shorts verkar inte bli en egen app utan en egen avdelning i vanliga Youtube-appen. I princip en längdfiltrering, även om vi kan tänka att det blir några skräddarsydda funktioner. Det kommer åtminstone bli så för innehållsskaparna vad det verkar. Ungefär samma funktioner som på andra ställen: välj en (upphovsrättsmässigt säker) låt kortklipp på.

Youtube har ännu inte drabbats av samma boomerproblem som Facebook, men Google känner bevisligen konkurrenterna (läs: främst TikTok) flåsa i nacken. Med tanke på att kortvideo är nyhetsflödet 2.0 så tänker Google åtminstone framtidssäkra hängtiden i appen.

YouTube ’Shorts’ reportedly launching this year to counter TikTok

Today, all of Google’s meaningful social media offerings are housed within YouTube. A new report today reveals that YouTube Shorts will combat TikTok…

Amazon Prime Video gör det för första gången möjligt att köpa och hyra filmer direkt inuti iOS-appen

Whoa. Det var… oväntat. Amazon gör en inverterad Netflix eller Spotify: man öppnar för att låta Prime Video-kunden betala direkt inuti sina Apple-appar. Och därmed alltså acceptera att Apple tar sina 30 procent. Och intressant nog har man inte som vissa har gjort, som Spotify, och höjt avgiften med lika mycket. Amazon går alltså med på tjäna en tredjedel mindre på sina användare.

Ja, om det nu inte är som artikeln konstaterar: att Amazon har lyckats få till nån slags specialavtal med Apple (vilket känns lika rimligt och osannolikt). Det kan vara så enkelt som att Amazon helt enkelt vill sänka tröskeln för sina kunder. Att man resonerar att man genom att kapa steg i processen på totalen och på sikt kan öka intäkterna per användare, trots att man (sannolikt) ger upp en tredjedel av pengarna.

Oavsett är det här ett rätt stort steg mot att Amazon Prime Video fullt ut blir en av kanalerna i Apples TV-app. Det i sig skulle kunna tala för att Apple kan ha gett Amazons någon form av specialdeal – med just det som förhoppning.

https://www.theverge.com/2020/4/1/21203294/amazon-prime-video-ios-in-app-purchases-iphone-ipad-apple-tv-change?1

Apple låter vissa videoströmningsföretag slippa dela Appstore-intäkter med Apple

Tidigare idag skrev jag om att Amazon har tagit det oväntade steget att göra det möjligt för användare av Amazon Prime Video-appen för iOS att nu köpa och hyra filmer direkt inuti appen. Kort sagt alltså ge Apple en tredjedel av intäkterna för varje köp. Eller? Spekulationer kom om att Amazon kan ha ingått någon form av avtal med Apple för att slippa dras med avgiften – och nu bekräftar Apple att så faktiskt är fallet.

Det visar sig att Apple ”ett tag” har haft en specialdeal för ”vissa premiumpartners” som erbjuder strömnings- och videotjänster som gör att de alltså inte behöver dela de sedvanliga intäkterna med Apple. Vilket är… rätt jättestort för att vara Apple.

Finns förstås ett gäng brasklappar. Som att det bara gäller enstaka köp och inte prenumerationer. Och framförallt måste de företag som hoppar på det här integrera med ”kärnfunktioner inom Apples ekosystem” av hårdvara, tjänster och funktioner. Med andra ord saker som att ha stöd för Siri, Airplay, single sign on och universalsök.

Och i det sistnämnda hittar vi sannolikt just förklaringen till att Apple har gått med på det här: man vill säkerställa att Apple-kunderna tillbringar så mycket tid med alla Apples tjänster och funktioner som bara går. Och i förlängningen säkert få in så många tjänster som möjligt i sin TV-app.

Och, förstås, också få de berörda företagen att gnälla lite mindre hos konkurrensmyndigheter…

Apple now lets some video streaming apps bypass the App Store cut

Apple on Wednesday confirmed the existence of a program for streaming video providers that allows those platforms to bypass its standard 30 percent App Store fee when selling individual purchases, like movie downloads and TV show rentals. The program first became public earlier today when Amazon updated its Prime Video iOS and Apple TV apps to allow in-app purchases for the first time.

Niantic arbetar på inomhusversioner av Pokemon Go och Harry Potter

Vad gör man om ens verksamhet bygger på att människor är ute och rör sig – gärna tillsammans med andra=? Man lanserar inomhusversioner. Det är precis vad Niantic planerar att göra. Möjlighet att spela Pokemon Go och Harry Potter utan att lämna hemmet.

Istället för att springa runt och besöka fysiska pokestops är tanken att man nu ska uppmuntras att ta virtuella promenader. Kort sagt ska man kunna skrapa ihop steg via löpband eller dammsugning. Man ska även kunna ”virtuellt besöka och dela minnen om sina favoritplatser”, utan att jag vet exakt vad det innebär. Sist men inte minst kommer Niantic också hoppa på stora 2020-trenden vad gäller konferenser: anordna virtuella sammankomster.

Niantic är alltså ännu ett av företagen som på kort tid har tvingats ställa om sin verksamhet när själva grundplåten rycks undan. Men Niantic skapar också åtminstone indirekt trafik till många  småföretag. Jag misstänker att coronakrisen kommer göra att Niantic kommer permanenta den här typen av virtuella rundturer – för att göra sig mindre sårbara men också för att öka användningen generellt av sina spel. Och kanske rentav börja erbjuda virtuella pokestops. Så att spelare virtuellt kan besöka fysiska småföretagare – som i sin tur kan belönas med någon form av ersättning.

https://techcrunch.com/2020/03/30/niantic-is-updating-pokemon-go-and-other-titles-to-support-indoor-gaming/

Twitch samlade in 2,8 miljoner dollar till WHO under 12 timmar långa Stream Aid

De flesta som var med när det begav sig på åttiotalet minns säkert välgörenhetssingeln ”Do They Know It’s Christmas” framför av ungefär alla de största brittiska popstjärnorna då. Den följdes sedan det 16 timmar mastodontlånga Live Aid-evenemanget med konserter i London och Philadelphia som livesändes över hela världen till en publik på 400 miljoner tittare. I helgen var det dags för liveströmningstjänsten Twitch att göra ungefär samma sak: Stream Aid.

Under sändningen som varade i 12 timmar, med youtubers, twitchare och musiker som John Legend, lyckades Twitch samla in totalt 2,8 miljoner dollar till WHO:s Covid-19 Solidarity Response Fund. Totalt toppade Stream Aid med 135 000 samtida tittare och den sammanlagda tittartiden blev 1,2 miljoner timmar.

Ännu ett initiativ värt att applådera, alltså.

Twitch ’Stream Aid’ To Combat Coronavirus Raises $2.8 Million, Nabs 135,000 Concurrent Viewers – Tubefilter

On Saturday, Twitch hosted a celeb-studded marathon charity stream dubbed Stream Aid to raise money for the World Health Organization’s (WHO) COVID-19 Solidarity Response Fund — whose aims are to prevent, detect, and respond to the pandemic on a global level.

Quibi – Netflix för kortvideogenerationen – lanseras 6 april

Mitt i coronanedstängningstider så öppnar vissa upp nytt. Disney+ lanserades enligt plan i de första europeiska länderna för några veckor sedan och i morgon 6 april är dags för en av de mest intressanta nya spelarna på strömningsarenan: Quibi. Netflix för kortvideogenerationen.

Quibi är i stort som de flesta av strömningstjänsterna. Betala en månadsavgift och bingea på (åtta dollar i månaden för annonsfritt eller fem dollar med annonser). Och likt i princip alla videotjänster så erbjuder Quibi originalinnehåll.

Men ungefär där tar likheterna slut. Innehållsmässigt är Quibi närmast Apple TV+, eftersom tjänsten vad det verkar bara erbjuder just originalinnehåll. En anledning till det är att Quibi skiljer sig formatmässigt: tjänsten är bara byggd för mobiltittande (allt material ska dessutom kunna ses både stående och liggande och automatiskt anpassa sig om användaren vänder mobilen). Och som sagt byggd för att passa in i kortvideoformatet: varje avsnitt är max tio minuter långt. Alltså ungefär det som Snapchat gör med sitt originalinnehåll. Medan man väntar på bussen är tanken att man hinner med en ”quick bite” (att kalla ”avsnitt” för ”avsnitt” är sååå 2010-tal).

Quibi verkar dessutom sitta på en rätt djup kassakista. Bland namnen som är inblandade i material finns Steven Spielberg, Guillermo del Toro, Reese Witherspoon, Sophie Turner och Jennifer Lopez. Till skillnad från Apples tjänst så kommer Quibi redan från start ha en rätt välfylld tablå: 50 titlar vid lanseringen som ska skalas upp till 175 under kommande året.

Timingmässigt är det både en problematisk och klockren tidpunkt för lanseringen. Helt rätt eftersom människor nu plöjer onlineinnehåll som aldrig förr, men utmanande eftersom varselvågen och det allmänt osäkra läget håller allt hårdare i plånboken. Det inser Quibi förstås och erbjuder därför en förlängd prova-på-period: 90 dagar. Med förhoppningen dels att kunder ska vilja fortsätta efter det och dels att, tja, coronaeländet är om inte helt över så åtminstone i det närmaste hanterat.

Quibi Launching Hollywood ’On the Go’ Streaming in the US Amid Lockdown

Quibi, the multi-billion-dollar streaming platform launching Monday, is betting it can transform entertainment with short, Hollywood-quality clips to watch ”on the go” — even as much of the world is trapped at home.

 

IoT – internet of things

Apple bekräftar (i princip) att de kommer släppa AirTags

Apple väntas släppa ett antal nya hårdvaruprylar kommande veckor, efter att de nyligen droppade nya modeller av iPad Pro och MacBook Air. Saker som en ny budget-iPhone och ”AirTags”. Det sistnämnda har det spekulerats om ett tag – och nu verkar det som att Apple av misstag (?) bekräftade de sistnämnda.

AirTags, som de dessutom verkar heta, påstås vara en konkurrent till Tile. Alltså brickor, och numer typ klistermärken, som man kan fästa på allehanda prylar för att sedan kunna spåra dem via sin mobil.

När Apple släppte iPhone 11, med det nya U1-chippet, så var just det här ett tänkbart användningsområde. Spårning av prylar via närkommunikation via Apple-prylar som tillsammans kan bilda en egen kedja för en signal att rida på. Och att Apple nu alltså verkar göra sig redo att släppa precis en sån här produkt öppnar ett rätt nytt stort potentiellt affärsområde för Apple. Och gör att Apple framförallt än mer kan användas till prylar utanför det egna ekosystemet.

Apple accidentally leaks AirTags, its Tile-like item tracker

Apple’s popularity means its products are some of the most leaked on the market, but it’s always nice when the leak comes from the source itself. As first reported by Appleosophy, Apple accidentally confirmed the existence of ’AirTags,’ its

iPad fyller 10 år

Ett jubileum jag missade: iPaden fyllde på riktigt tio år i fredags – 3 april. Det var då på dagen tio år sedan en av Apples numer huvudprodukter började säljas.

Då, runt 2010, var pressen stor på Apple att släppa en ultrabok – alltså en ännu mindre dator än MacBook Air. Den här typen av minidatorer hade börjat få ett rejält uppsving på PC-sidan, men istället för att ge sig in och konkurrera på det området så valde Apple att alltså lite kortsluta tävlingen genom att istället lansera ett helt nytt produktsegment. Som vanligt var Apple inte först, men däremot de som gjorde produktkategorin till något för den stora massan konsumenter.

iPaden blev, like iPhonen, inte riktigt vad Apple och Steve Jobs hade tänkt sig. Efter en raketstart så förvandlades iPaden till något som pensionärer och småbarn använde (vilket i sig var en bra generationsbrygga) i takt med att mobilerna blev allt större. En bit in på tiotalet såg surfplattan ut att till största del ha passerat sitt bäst-före-datum.

Men så hände något, likt det Apple exempelvis gjorde med Watch i ungefär samma läge, man styrde om fokus. Och bytte målgrupp. Istället för det man ska ha när man tittar på video eller slösurfar så marknadsfördes och optimerades iPaden som ett arbetsredskap. Bättre stöd för externa hjälpmedel som tangentbord och skärmar. Möjlighet att multitaska appar, pennor och dedikerade iPad-versioner av program för yrkesverksamma. Dessutom en Pro-version som har blivit allt mer pro.

Och så vara för ett par veckor sedan, i samband med att den senaste iPad Pro-generationen såg dagens ljus, ett iPad-tangentbord från Apple – med styrplatta.

Tio år senare håller iPaden nu på att bli det Apple och Steve Jobs såg framför sig när de lanserade den då allmänt hånade jättemobilen: en rätt fullständig datorersättare. En ultrabook, om man så vill.

Looking back at 10 years of the iPad, Apple’s revolutionary tablet | AppleInsider

On April 3, 2010, the iPad wasn’t really an iPhone and not quite a Mac. The latest iPads blend the best of both worlds – and that’s been an evolution a decade in the making.

Internetoperatör i Ryssland ber sina kunder sluta skicka memes och titta på kattvideos

Ni vet EU:s vädjan om att strömningsföretagen skulle sänka kvaliteten i sina sändningar för att därigenom minska belastningen på EU:s nätkapacitet? Och att svenska operatörer undrade varför eftersom de har gott om kapacitet? Nu kommer ungefär samma vädjan från en av Rysslands internetoperatörer. En som går ännu längre: sluta skicka memes och titta på kattvideos. Typ.

I det här fallet verkar det dessutom handla om att det börjar knaka i fogarna. Det börjar bokstavligen bli problem med kapaciteten.

Visst. Det här betyder förstås inte att vi har problem här hemma. Men jag misstänker att vi nog har bättre nät i Norden än i större delen av världen. Och oavsett så kostar allt vi gör online. I data. Som i sin tur också kostar på miljön och klimatet.

På sätt och vis är våra onlineaktiviteter lite som elscootrarna. De är bättre för miljön om de ersätter ett smutsigare alternativ, men sämre om de ersätter en promenad. Att vi gör saker online istället för offline kan vara bättre om det handlar om att jobba på distans istället för att ta bilen. Men kan vara sämre om det är saker vi annars inte hade gjort.

Visst är det här bara en dimension – och de positiva sakerna med internet är fortfarande långt fler. Men data och datatrafik är (än så länge) varken oändliga eller klimatneutrala.

Stop Sending Memes, Russian Telecom Operator Pleads

MTS has 80 million clients in Russia and has seen a ”considerable increase in the load on the network,” mostly in large cities, particularly Moscow, a company executive said.

 

AR/VR

Facebook inleder exklusivt samarbete kring AR-skärmar

Ny rätt stor affär för Facebook: man har ingått ett samarbete (inte ett uppköp för ovanlighetens skull) med brittiska AR-skärmtillverkaren Plessey. Ett samarbete som innebär att Plessey kommer att ta fram och tillverka teknik och hårdvara exklusivt för Facebook ”i flera år”.

Enligt Facebook själva ska samarbetet resultera i ”design som gör att enheterna smälter undan så att vi kan vara mer närvarande med våra vänner, familjer och omgivning”. Så ja, en inte alls diskret blinkning mot Google och Snap.

Plessey ska vara en av få företag som tar fram den här typen av microLED-skärmar, vilket tydligen ska ha betytt att också Apple har varit väldigt intresserade. Men Facebook verkar alltså i så fall ha varit villiga att betala mer (eller så kunde Plessey inte producera tillräckligt mycket, tillräckligt snabbt åt Apple, vilket numer verkar vara det vanligaste samarbetshindret för Apple). Och att det handlar om AR-glasögon är trots allt rätt intressant.

Apple har gått lite all in på AR och Tim Cook har om inte dissat så åtminstone prioriterad ned VR rätt ordentligt. För Facebook är det förstås VR som har varit huvudspåret. Och även om de första tecknen på att även Facebook arbetar på AR-teknik kom redan 2018 så har företaget legat lågt här. AR har mest handlat om skojiga storieseffekter. Men nu kan alltså Facebook vara redo att göra en hyfsat stor AR-push. Lär handla om såväl hårdvara som tjänster.

Beating out Apple, Facebook partners with Plessey to build augmented reality glasses – SiliconANGLE

Beating out Apple, Facebook partners with Plessey to build augmented reality glasses – SiliconANGLE

 

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Drabbas du ofta av FOMOOODS (Fear of missing out on Olas digitala spaningar)? Prenumera på mitt nyhetsbrev för att varje vecka få de viktigaste digitala händelserna direkt till din mejllåda!

Prenumerera här

Och eftersom du är här

Gillar du mina digitala spaningar? Så pass mycket att du till och med skulle kunna visa uppskattning genom att betala en slant?

Tryck här för att se hur du gör


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *