Kategorier
Sociala medier Sök/SEO Spaningar

Digitala spaningar vecka 17 2020

Facebook lanserar Messenger Rooms. Facebook investerar 5,7 miljarder dollar i Indiens största teleoperatör Reliance Jio. Facebooks Bitmoji-variant rullas ut i Europa. Facebook lanserar interaktiv karta över covid-19-symptom. Facebook Dating får stöd för videodejtande. Zoom har nu över 300 miljoner dagliga användare. Telegram har nu 400 miljoner månadsanvändare. Google Shopping blir kostnadsfritt för alla handlare.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Veckans artikel: Är Facebook på riktigt redo att bygga en WeChat-superapp?

Är Facebook på riktigt redo att bygga en WeChat-superapp?

 

Sociala medier

Facebook, Instagram och WhatsApp

Facebook lanserar videokonferenstjänsten Messenger Rooms

Vad behöver världen mer av? Fler videokonferenstjänster, förstås. Men nu är det inte vilket företag som helst som ger sig in på det här området. Facebook lanserar Messenger Rooms.

Messenger Rooms ger stöd för upp till 50 samtida deltagare, så ja en rejäl konkurrent till Zoom, Google och Microsoft. Men det är dessutom något hyfsat historiskt för Facebook. Likt exempelvis just Zoom så krävs inget konto för att använda tjänsten. Allt som krävs är en länk. Däremot finns det förstås tajta integrationer med övriga Facebook-tjänster för dem som faktiskt har ett konto. Och Messenger Rooms har förstås stöd för bakgrundsbyte. Den enskilt viktigaste videokonferensfunktionen numer.

Messenger Rooms börjar rullas ut nu och kommer att finnas i Facebook-appen ”kommande veckor”.

Och ja, vi är jätteförvånade över att Zooms aktie störtdök precis när den nyheten kom ut.

Facebook challenges Zoom with Messenger Rooms, supporting 50 video callers at once

Video calling and virtual meetings have become our new normal during this pandemic, and everyone from Zoom, to Microsoft, to Google wants a piece. Today Facebook threw its hat into the ring by announcing Messenger Rooms, bringing massive im

Facebook investerar 5,7 miljarder dollar i Indiens största teleoperatör Reliance Jio

Där ser man. Bara timmar efter det att jag la ut min senaste artikel ”Är Facebook på riktigt redo att bygga en WeChat-superapp”, där jag skriver om spekulationer kring att Facebook ska investera i Reliance Jio, så bekräftar Facebook att så har skett. Facebook har investerat 5,7 miljarder dollar i företaget, vilket ger Facebook 9,99 procents ägande.

Facebook blir i och med det här största minoritetsägare i Reliance Jio - Indiens största teleoperatör. Men inte bara det: det här är Facebooks näst största affär någonsin. Bara det massiva WhatsApp-köpet (23 miljarder) är större. Det är nära nog dubbelt så mycket som de tredje och fjärde största affärerna tillsammans (uppköpen av Oculus för 2 miljarder och Instagram för 1 miljard).

Så det är på flera sätt en jätteaffär för Facebook, i landet som numer är Facebooks största marknad sett till användare. En affär som kan få stor betydelse för Facebook även långt bortom Indiens gränser. Se min artikel för mina tankar om varför (länk i kommentar).

Facebook invests $5.7B in India's Reliance Jio Platforms | TechCrunch

Facebook has enjoyed unparalleled reach in India for more than a decade. But as China's fast-growing ByteDance emerges as a formidable competitor in what

Facebooks Bitmoji-variant rullas ut i Europa

Grattis Europa! Nu börjar Facebook göra det möjligt även för oss att skapa våra egna Bitmojis hos Facebook. Ja, eller ”Avatarer” som de heter i Facebooks version. Selfiedekaler.

Det kommer bli väldigt intressant att se hur de här kommer landa. Förutom originalen(ish) hos Snapchat så har ju även Apple och Google gjort det möjligt att använda olika typer av dekaler/emojis baserade på ens eget ansikte. Snapchat har dessutom tagit sina Bitmojis långt bortom den egna plattformen - senast ut är att de också, via Snap Kit, kan läggas till i spel. Även här: utanför Snapchat-appen.

Facebook har ju hela tiden haft en rätt Apple-mässig inställning till sitt ekosystem. Medan de flesta plattformar gör det enkelt, och till och med uppmuntrar, till delning på andra plattformar så har Facebook i princip dragit upp rätt höga murar runt sin trädgård. När till och med Apple ju har anammat en betydligt mer grannvänlig inställning så blir det intressant att följa om även Facebook kommer hålla fast vid sin linje.

Facebook Avatars, a Bitmoji competitor, launches in Europe | TechCrunch

Facebook Avatars, which lets users customize a virtual lookalike of themselves for use as stickers in chat and comments, is now available across Europe,

Facebook lanserar interaktiv karta över covid-19-symptom

För ett tag sedan började Facebook låta användare rapportera in covid-19-symptom, ett initiativ som genomförs tillsammans med forskare från Carnegie Mellon University. Och nu har Facebook skapat en interaktiv karta över resultaten.

Det har kommit en del tjänster av den här typen vid det här laget. Det som skiljer Facebooks karta (även om det säkert finns liknande) är att den bygger på användarrapporter och inte från officiella källor. Och det handlar alltså om symptom och inte bekräftade fall. Anledningen är att det är tänkt att fungera lite som Google Flu Trends. Alltså just kunna ge vårdmyndigheter lite förvarning.

Men det som kanske är mest intressant med kartan är att den gör det möjligt att filtrera på symptom som pekar på covid-19 ELLER som snarare tyder på att det handlar om den vanliga säsongsinfluensan.

Visst, träffsäkerheten lär ju förmodligen vara rätt långt från hundra med tanke på hur många symptom som de två sjukdomarna delar. Men oavsett. Dessutom bra initiativ med en karta som tittar framåt snarare än bakåt.

Än så länge alltså bara för USA, men Facebook ska arbeta på att rulla ut tjänsten även i andra länder.

Facebook built a map that tracks COVID-19 symptoms by county

Mark Zuckerberg today revealed Facebook has teamed up with Carnegie Mellon University to help track the spread of potential COVID-19 cases around the world - even situations where there hasn't been an explicit diagnosis. The company today r

WhatsApp på gång att stöd för gruppsamtal med upp till 8 personer

I dessa onlinehängtider är det förstås inte oväntat att även världens största chatt- och kommunikationsapp nu får stöd för fler deltagare i samtal. En betaversion av WhatsApp visar att appen nu kommer få stöd för samtal med upp till åtta deltagare.

Kan förstås vara ännu en funktion som har tidigarelagts på grund av coronaviruset, men med tanke på nyheten igår så kan man inse att det här är del av en betydligt större satsning för Facebook.

Gårdagens besked att Facebook köpt nästan 10 procent av Indiens största mobiloperatör Reliance gör att spekulationerna om att de två företagen kan sikta på att bygga en superapp tillsammans ännu mer troliga. Inte minst att den i så fall ska bygga på WhatsApps plattform och användarskara.

Att WhatsApp får möjlighet att ha fler samtida personer under ett samtal tar förstås upp konkurrensen med andra sociala appar i den privata sfären, men gör också WhatsApp till en tyngre spelare som företagsverktyg.

WhatsApp will soon support group calls with up to 8 people

Zoom, Houseparty, and Duo should be afraid. The world's most popular chat service WhatsApp is expanding its group call limit to eight people. As first reported by WABetaInfo, the company is rolling out this feature in its beta versions of i

Facebook Dating får stöd för videodejtande

Japp. Klart att även Facebooks dejtingtjänst får stöd för videodejter - via Messenger. Inte klart när funktionen landar, men med tanke på att Facebook gått ut och meddelat att funktionen är på gång så kan vi gissa att det inte är allt för långt borta.

Nu är Facebook förstås inte först med att bygga in videostöd kopplat till dejtingtjänster och att det kommer precis nu beror på, ja, ni vet. Inte så att det här är en funktion som bara kommer att dansea en karantänperiod, men det är ett bra tillfälle för Facebook att lyfta och marknadsföra sin dejtingtjänst. En tjänst som fortfarande mycket är i sin linda.

Men så kan vi också konstatera en annan sak: först det här och sedan gårdagens nyhet om att Facebook lanserar en Zoom-konkurrent med Messenger Rooms - Facebook är på allvar på gång att rampa upp Messenger till en all you can eat-videobuffé. Dessutom ännu ett steg mot Facebooks tjänsteoberoende chattplattform.

https://techcrunch.com/2020/04/24/facebook-to-launch-virtual-dating-over-messenger/

LinkedIn

LinkedIn lägger till enkätfunktion och "twitter-flöde"

Ha. LinkedIn fortsätter att innovera. Kodgrävande har avslöjat att LinkedIn är på gång med två nya funktioner:

Enkätfunktion: En... enkätfunktion. Som på ungefär alla andra ställen. Ställ en fråga till ditt nätverk och ge dem ett antal fasta svarsalternativ. (Jag skulle kunna fråga, typ... "Ska jag posta oftare?")

Twitter-flöde: Ett... twitterflöde. Ja, fast baserat på LinkedIns egna hashtags. Möjlighet att välja ett antal hashtags och slänga upp dem på en helskärm så att man kan snegla på vad folk pratar om under den hashtaggen.

LinkedIn. We do things lite senare än alla andra.

LinkedIn Is Working on Polls and a New Hashtag 'Presentation Mode'

LinkedIn is working on a new poll option for posts, as well as a new hashtag 'presentation mode' to provide an overview of topic-based conversations on the platform.

TikTok

TikTok lägger till ny videochattfunktion i Kina

Mer TikTok. Douyin, den kinesiska versionen av appen, har nu fått en ny - what else - videochattfunktion. Because video and chatt and coronavirus. Men det säger också en hel del om Bytedances framtida ambitioner för sina app.

TikTok är fortfarande primärt en sändningskanal och inte en kommunikationskanal. Åtminstone inte om vi menar för den typ av samtal som förs via chattar och videosamtal. Företaget har släppt rena chattfunktioner som separata tjänster, men nu börjar alltså mer och mer av det här flytta in TikTok.

Det går ju lite i vågor med centralisering och decentralisering av funktioner i appar (lite som organisationscykler på företag). Pendel svänger mellan dedikerade fristående appar och att bygga in allt på en gemensam plattform. Båda har sina för- och nackdelar - men i det här fallet tror jag mycket ligger inte minst i Housepartys just nu rätt enastående framgångar. Jag misstänker exempelvis att en watch party-funktion i TikTok inte är särskilt långt borta - alltså kunna titta på TikTok-innehåll tillsammans över videochatt.

Douyin Unveils Video-chat Function Targeting Young Users, Depicting ByteDance's Big Picture of Social Media

Douyin, the Chinese version of TikTok backed by ByteDance, recently introduced a new function allowing users to have video chats after they connect with each other.

Bytedance börjar etablera sig i Sverige

Och, tja, inte särskilt oväntat. TikTok-ägaren Bytedance söker nu personal i Sverige.

TikTok and you don’t stop.

https://digital.di.se/artikel/kinesisk-varldssucce-ska-nyanstalla-10-000-jagar-personal-i-stockholm

Zoom

Zoom har nu över 300 miljoner dagliga användare

Zoom fortsätter kämpa med sina säkerhetsproblem och den varumärkestörn som delvis blivit följden. Men de flesta Zoom-användare bryr sig förmodligen inte särskilt mycket om säkerhetshålen - och de senaste officiella användarsiffrorna bekräftar det. Idag har Zoom gått ut med att man nu har över 300 miljoner dagliga användare.

Som med alla användarsiffror så är det lite oklart exakt hur Zoom räknar, de pratar både om ”mötesdeltagare” (är du med i fem möten under en dag är du fem mötesdeltagare) och användare (som rimligtvis borde handla om individer). Men oavsett hur siffrorna står sig mot andra tjänster så är de jämförbara med Zooms egna siffror. Och det innebär att tjänsten har fått 100 miljoner nya ”Zoom-användare” på mindre än en månad. Och gått från toppar på 10 miljoner i december till 300 miljoner något kvartal senare. En rätt galen tillväxt. Som Zoom trots allt prestanda- och tjänstemässigt ser ut att ha klarat av milt sagt med den äran.

Med den här takten så är det mest en tidsfråga innan Zoom går om Twitter i totalt antal användare. Ja, och är sisådär dubbelt upp på daglig basis.

Zoom grows to 300 million meeting participants despite security backlash

Zoom now has more than 300 million daily users as people continue to use the service during the ongoing pandemic. Security and privacy concerns don't appear to have had much affect on Zoom's growth, as even British lawmakers are using the service for virtual Parliament sessions.

Zoom rullar ut säkerhetsuppdatering med förinställd inloggning och ökad kryptering

Den första stora säkerhetsuppdateringen från Zoom under företagets nittiodagarsoopsfixperiod har landat. Mer specifikt handlar det om att försöka komma till rätta med zoombombandet och att öka krypteringsnivån.

”De flesta” Zoom-kunder kommer nu få lösenord aktiverat som förinställning, plus att man har samlat samlat ett antal säkerhetsfunktioner. Dessutom ökar man krypteringen i samtal - även om det fortfarande inte innebär fullständig E2E-kryptering.

Zooms varumärke har fått sig en törn av säkerhetsbristerna som uppdagades. Problemet är förmodligen inte jättestort bland privatpersoner, användarvänlighet trumfar den förhållandevis lilla risk man löper att råka ut för något malwaredåligt. Däremot är det desto viktigare att fixa problemen snabbt för att inte tappa momentum bland företag och organisationer som är betydligt känsligare för säkerhetsproblem. Microsoft och Google lär vara två företag som kommer göra det mesta av de nittio dagar de har på sig att locka över de människor som precis har upptäckt distansarbetande till sina plattformar.

Zoom releases 5.0 update with security and privacy improvements

Zoom is releasing a big update to focus on security and privacy improvements. Zoom 5.0 includes passwords by default, improved encryption, and a new security icon.

Zoom kände till flera säkerhetsproblem redan 2018

Videkonferenstjänsten Zoom har som bekant haft en hel del problem med säkerhetshål senaste tiden. Så pass att företaget införde ett nittio dagar långt nyutvecklingsstopp för att få ordning på problemen. Zoom har alltså agerat till synes bra på att ta tag i problemen. Men nu kommer lite smolk i bägaren: Zoom verkar ha uppmärksammats på åtminstone några av säkerhetsproblemen redan 2018.

Några utvecklare på väg till en Dropbox-säkerhetshackathon bestämde sig för att hacka loss på Zoom, populär just på Dropbox. Det avslöjade några rejäla säkerhetshål i Zoom - så pass allvarliga att Dropbox började titta närmare på Zoom själva. Och informerade dessutom Zoom om problemen. Men Dropbox egna ingenjörer och utvecklare ska ha varit ”chockade över mängden av och allvarlighetsgraden i Zooms säkerhetshål” och varit ”bekymrade över att Zoom tog så lång tid på sig att rätta till dem”.

Det är med andra ord precis det som det flertal organisationer som svartlistat Zoom som internt kommunikationsverktyg inte vill höra nu. Och det kommer inte göra det enklare för Zoom att putsa till varumärkestörnen.

Men ”yay” säger konkurrenterna. Det blir med andra ord intressant att se hur Zoom kommer landa på andra sidan sin säkerhets-time out. Framförallt hos företag.

Zoom's security flaws were no secret to business partners like Dropbox

One year ago, two Australian hackers found themselves on an eight-hour flight to Singapore to attend a live hacking competition sponsored by Dropbox. At 30,000 feet, with nothing but a slow internet connection, they decided to get a head start by hacking Zoom, a videoconferencing service that they knew was used by many Dropbox employees.

Otter.ai gör det möjligt att livetranskribera Zoom-möten

Jobbigt att fixa mötesanteckningar för alla Zoom-möten du jonglerar? Enter Otter.ai, ett tillägg som ger stöd för transkribering av Zoom-konferenser - i realtid. Dessutom med möjlighet att markera och kommentera. Ja, så länge som du har minst ett Zoom Pro-abonnemang.

Okej, det ser ut som att Otter i dagsläget bara stöder engelska, men hej.

Otter.ai's newest feature offers live, interactive transcripts of your Zoom meetings | TechCrunch

Real-time voice transcription service Otter.ai is adding new functionality that will aid home school students and work-from-home employees alike. The

Övrigt sociala medier

Chattappen Telegram har nu 400 miljoner månadsanvändare

Ännu en milstolpe för en av de stora, men hos oss trots allt förhållandevis okända, chattapparna. Telegram har nu över 400 miljoner aktiva månadsanvändare. 100 miljoner fler än för något halvår sedan (ja, eller det var åtminstone senaste gången Telegram gick ut med siffror).

Och ja, tjänsten arbetar förstås med en egen videokonferenstjänst. Because videokonferens. En säker och krypterad sådan, vilket förstås är en rätt stor spark i sidan på Zoom. Men även Facebooks tjänster - framförallt WhatsApp, som ligger närmast Telegrams användardemografi.

Likt Signal har Telegram alltid lyft fram sig själva som det säkra kommunikationsalternativet med helt krypterad kommunikation och förhållandevis anonymt användande - som också gjort att tjänsten blivit ett tillhåll för mer ljusskygg verksamhet. Kort sagt den vanliga diskussionen om balansgången mellan integritet och säkerhet när kommunikation inte kan spåras och avlyssnas av stater och rättsmyndigheter. Inte enkelt åtminstone.

Det är lätt att tänka att världens sociala medier är förhållandevis homogena, men jämfört med för bara fem år sedan år spretigheten betydligt större. Och kommer sannolikt fortsätta i den riktningen. Och det kan till stora delar handla om ett ”och” och inte ett ”eller”.

Alltså att man använder förhållandevis fler tjänster, men (eftersom det trots allt finns en begränsad mängd timmar på ett dygn) lägger mindre tid per tjänst totalt sett. En utmaning för dem som bygger sin verksamhet just på att få användare att tillbringa så mycket tid som möjligt i sina tjänster för att därmed ha chans att visa fler annonser.

Telegram hits 400M monthly active users | TechCrunch

Instant messaging service Telegram has amassed 400 million monthly active users, it said today, up from 300 million active users the seven-year-old

Google Meet för stöd för bildförbättring och bakgrundsljudreducering

Medan Zoom som bäst håller på att täta till säkerhetshål passar Microsoft och Google på att trycka ut nya funktioner. Funktioner som i många fall handlar om att jaga ikapp Zoom. Förutom att Meet är på väg att få stöd för upp till 16 samtida personer på en skärm så får mobilappen stöd för bättre bild vid dåliga ljusförhållanden och så lägger även Google till reducering av bakgrundsljud.

Bildförbättringsfunktionen är alltså för Meet i mobilen. Den kommer till datorn ”i framtiden”.

Och det får mig att tänka lite på just kameran. I bärbara datorer.

Senaste åren har mobilkamerakapplöpningen rusat på i ett allt snabbare tempo. Hårdvara såväl som mjukvara. Inte minst har selfiekameran fått sig ett lyft. Men för datorerna har det stått rätt still. Anledningen är förstås att det är mobilen som fått all uppmärksamhet och allt intresse. Men nu, när stora delar av världen har tvingats jobba hemifrån, så har datorn fått sig ett rejält uppsving. Användning och försäljning. Och för väldigt många är det kameran som är fönstret mot världen.

Visst går det att komma långt med vettigt ljus, men frågan är om ett förändrat arbetsbeteende kan få datortillverkarna att ge datorkameran betydligt mer kärlek. Hårdvara såväl som mjukvara.

Google Meet challenges Zoom with AI noise and lighting enhancements

Last week, Google told Reuters it would allow up to 16 participants to be visible in a single grid, replicating one of Zoom's most popular features. Though the feature was said to have begun rolling out then, the company appears to have beg

 

Sök/SEO

Google Shopping blir kostnadsfritt för alla handlare

Sååå… det här är en rätt stor och oblyg shoppingpush från Google. Från och med nästa vecka så kommer alla handlare att kunna lista sina produkter kostnadsfritt på Google Shopping - Googles egen Amazon. Mot slutet av april kommer Shopping-avdelningen sedan ”till största del” bestå av ”gratisvisningsprodukter”. Eller ”organiska träffar” som en gång i tiden fann på Google.

Okej, nu raljerar jag. Det handlar förstås inte alls om ”riktiga” organiska träffar. Google plockar poäng på att de på det här sättet bidrar till att hjälpa småföretagare i dessa kristider, men i grund och botten handlar det om det andra sättet att betala för synlighet på Google numer: att använda Googles tjänster. Shopping bygger fortfarande på att man som detaljist kopplar sin produktkatalog till Google via Merchant Center. Och det framstår mer och mer som en allt viktigare valuta för Google: att inte bara få slutkunderna att lägga allt mer tid hos Google, utan även företagen. Vi kan anta att kopplingarna till My business också kommer tajtas till.

Som om inte det vore nog så sparkar Google dessutom igång ett nytt samarbete med Paypal som gör att handlare kan koppla sina Paypal-konton till Google Shopping på ett enkelt sätt. För att verkligen understryka att Google tycker att (än så länge) småföretagare inte ska jiddra runt med en egen e-handelslösning utan istället gå Google-vägen. Och med de allt fler funktioner som Google lägger till kring det här så blir den vägen allt mer tänkbar som det egna alternativet.

Mest intressant för oss kanske är att Google siktar på att ”expandera det här globalt” före årets slut. Så alla som går och nojar sig över ett Amazon-intåg i Sverige kan nu alltså komplettera med lite Google-oro för att få variation.

Google now lets retailers list products for free on its Shopping tab

In an effort to stimulate growth during the coronavirus pandemic, Google is making it free for all merchants to sell items in the Shopping tab.

Google börjar visa regionala arbetslöshetsförmåner vid sökningar på ”arbetslös”

Ännu ett intressant tillägg från Google: vid sökningar på ”arbetslös” så börjar Google direkt visa regionala arbetslöshetsförmåner baserat på plats. Åtminstone om du bor i USA.

Det här är förstås kopplat till det rekordstora antalet nyanmälda arbetslösa som rasat in i landet senaste veckorna. Men sett i ett lite större perspektiv så är det ytterligare ett exempel på hur Google använder sin ”subsajt”-presentation av ett sökresultat. Där innehållet presenteras allt mer som en sajt komplett med toppnavigering, snarare än ett ”vanligt” Google-sökresultat.

Det som är Google långsiktiga ambition, alltså. Sajter byggda runt teman och sökfraser snarare än varumärken. Hos Google. Google som den enda sajt du behöver.

Google displays unemployment benefit details based on your state

The search engine will display official guidance on claiming benefits by state.

Google börjar kräva identitetsverifiering av alla Google Ads-annonsörer

Google tajtar till kraven på alla som vill annonsera via Google Ads. De krav på identifiering som i dagsläget gäller i 30 länder för alla som vill köpa politiska annonser kommer nu utökas till alla annonsörer. Alla som vill annonsera via Google Ads kommer alltså bli tvungna att bekräfta sin identitet - och sin plats.

Finns ingen definitiv tidplan i dagsläget för när det här kommer omfatta alla. Blir ungefär som vanligt med Google: kommer göras i omgångar, med start i USA. Beräknas ta ”flera år”, så det är nog inget som landar här hos oss i Sverige närmaste tiden. Men oavsett bra att hålla koll på.

Google Starts Requiring Identity Verification From All Advertisers

Google will start requiring identity verification from all advertisers on its platforms - not just those running political ads.

Google lägger till en bevakningslista för tv-serier och filmer i sökresultatet

Ett rätt väntat steg för Google. Efter att i höstas börjat rulla ut en rekommendationsfunktion för film och tv-serier så lägger Google nu till stöd för att spara och samla sina favorittitlar direkt i sökresultatet. Komplett med en ”sett”-funktion. En funktion där den största konkurrensfördelen är tänkt att vara att den är tjänsteagnostisk. Visa de mest lämpliga titlarna, oavsett var de kan köpas, hyras eller strömmas.

När Google släpptes rekommendationsfunktionen hette det att datan från rekommendationsfunktionen inte ska släppas till annonsörer, men det handlar självklart indirekt om annonsering. Ju oftare vi användare återkommer och ju längre tid vi lägger hos Google, desto fler annonser kan vi potentiellt se.

Med andra ord: det som Facebook lärde Google.

Google adds a universal watchlist for movies and TV to Google Search | TechCrunch

Google is adding a new feature to Search that will help you keep track of all the TV shows and movies you want to watch during these long weeks at home.

Google börjar meddela när du får ett dåligt sökresultat

Ha. Lite gulligt nytt tillägg från Google. Man kommer nu börja visa ett meddelande om du får ett sugigt sökresultat. Med andra ord: om Google inte tycker att det resultat du får håller tillräckligt hög kvalitet så kommer de erkänna det. We sorry.

Eller omvänt: ännu ett sätt att ta reda på vad man kanske kan skapa innehåll om.

Google now alerts you when search results suck

Google Search gets smarter every year, and the accuracy of the company's search results has come a long way . But sometimes even the big G can't find the information you're looking for. Starting today, Google is rolling out a message to let

 

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Drabbas du ofta av FOMOOODS (Fear of missing out on Olas digitala spaningar)? Prenumera på mitt nyhetsbrev för att varje vecka få de viktigaste digitala händelserna direkt till din mejllåda!

Prenumerera här

Och eftersom du är här

Gillar du mina digitala spaningar? Så pass mycket att du till och med skulle kunna visa uppskattning genom att betala en slant?

Tryck här för att se hur du gör


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *