Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.
Övriga delar i veckans sammanställning
- Del 2: Sociala medier, Sök/SEO, Strömmade medier
- Del 3: Detaljhandel/e-handel, IoT – internet of things, AR/VR, Mobilt, Ekonomi och finans, Övrigt
Veckans artiklar
Kan uppstyckning vara det minst dåliga alternativet för Facebook?
3 anledningar till varför Bytedance byter VD just nu – och vad det kan innebära för framtiden
Sociala medier
Facebook, Instagram och WhatsApp
Facebook drar igång Live shopping fridays
Sugen på lite ny fredagsunderhållning? Grattis! Facebook har din rygg. 22 maj drar Facebook igång sitt senaste strömningsinitiativ: Live shopping fridays! Så ja, TV Shop-happenings för 2020-talet in your Facebook area.
Skämt åsido, vad det handlar om är ett popupströmningsevent som kommer att pågå fram till mitten av juli. Tanken är att Facebook erbjuder en scen som varumärken får använda för att kränga sina grejer. Men inte vilka varumärken som helst: Facebook vill uppmuntra ”större varumärken” att doppa tån i livevideoshoppingfloden.
Sändningarna kommer förstås innehålla möjlighet för tittare att interagera med varumärkena som sänder och en varukorg att trycka ned varorna i och köpa dem under eller efter sändningen.
Facebook gör alltså ungefär som Amazon för att driva på användningen av tekniken: kurerar egna sändningar. Plus att Facebook som vanligt går rätt långt för att få snurr på nya funktioner. Det kanske mest oväntade är att funktionen landar i Facebook och inte i Instagram. Förmodligen ett komboförsök att driva på sin Shop-plattform och locka yngre målgrupper.
https://techcrunch.com/2021/05/18/facebook-debuts-live-shopping-fridays-featuring-beauty-fashion-and-skincare-brands/
Instagram jobbar på möjlighet att posta inlägg via datorn
I handeln pågår just nu två motsatta trender: företag som fötts i den fysiska världen jobbar på sin digitala närvaro och de bolag som föddes på nätet jagar fysisk butiksnärvaro. Bland onlinetjänster finns det en trend som lite liknar den sistnämnda: tjänster som föddes som mobilappar flyttar in i datorn. Som nativedatorappar eller via webbläsare. Vi har sett hur både Messenger och WhatsApp fått allt mer stöd och även Instagram har så sakteliga gjort samma resa. Nu visar dessutom kodgrävande att det kan vara dags för stöd att skapa och posta inlägg via webbläsaren i datorn.
När det i så fall blir aktuellt vet vi inte, men med tanke på att det alltså har kommit så långt så att det går att ta skärmdumpar på hur det kommer se ut gör att vi kan anta att det inte är alltför avlägset.
Instagram Testing Support for Browser-Based Posting
For as long as it's been around, Instagram has been a smartphone-oriented social network that doesn't extend to tablet devices and even lacks...
Facebook siktar på att börja med pay-per-view för sport
I veckan gick Spotify ut med att de öppnar ett nytt konsertströmningsalternativ. Liveströmning av… förinspelade konserter - vilket kan tyckas lite… paradoxalt. Men oavsett ser Spotify framför sig hur de ska sälja biljetter till den här typen av konserter. Nu kommer uppgifter om att Facebook kan vilja bygga ut sin rätt nya tjänst för att sälja biljetter till onlineevenemang till att även omfatta sport.
Vi pratar alltså om ungefär samma upplägg som hos Spotify, fast för olika sporthändelser. Kort sagt alltså möjlighet att köpa biljetter till enstaka matcher snarare än att prenumerera på någon slags sportkanal hos Facebook. Pay-per-view, som man sa förr.
Handlar som sagt alltså om de sedvanligt obekräftade uppgifterna, men det är ett väldigt troligt scenario. Facebook satsar allt mer på innehåll, men har vridit om ambitionen på ungefär samma sätt som Youtube: från att gått in rätt hårt på egenfinansierat originalmaterial så är man nu mer sugen på att låta andra stå för själva skapandet. Och inte bara användarnas material, utan även proffsmaterial.
Sportevenemang har dessutom överlag seglat upp som ett favoritområde för de flesta strömningstjänster - både video och ljud. Vi kan anta att det intresset inte kommer att minska närmaste tiden.
No Title
No Description
Undersökning: hur dominerande WhatsApp är som chattapp i många länder
Ett diagram som rätt talande sammanfattar varför WhatsApp förmodligen är Facebooks absolut viktigaste app kommande år.
Visst, det är en enkätundersökning i mängden (av Statista själva) och vi ska inte dra alltför stor växlar. Men mönstret har varit uppenbart ett rätt bra tag. Och var den förmodligen främsta anledningen till varför Faceboook var beredd att betala så hysteriskt mycket för WhatsApp 2014. (Det är bara Slack och LinkedIn som har sålts för högre belopp bland de sociala medierna.) It’s nästan all about the tillväxtmarknaderna, y’all.
Okej, som synes är svarsfrekvensen hög även i andra länder. En stor del av WhatsApps framgångar i mer utvecklade länder kan säkert handla om att det finns många människor som har (kvar) släkt i länder där WhatsApp dominerar. Enkäten frågar trots allt om huruvida människor regelbundet använder WhatsApp - inte om det är den enda chattappen som de kör. Överlag handlar sociala medier allt mer om ”och”, inte ”eller”. Inte minst bland yngre användare.
Det här är förstås också därför som Facebook vill knyta WhatsApp närmare sin stora kassako Facebook(appen). Men det är därför som Facebook trippar så försiktigt i att föra samman de båda apparna. Som användarvillkorsupprördheten kring WhatsApp har visat tydligt så ser sig WhatsApp-användarna inte som Facebook-användare.
Snapchat
Snapchat har nu en halv miljard månadsanvändare
Hojsan hoppsan. Oväntat. Igår fick vi lite uppdaterade siffror för Snapchat. Och en av dem VÄLDIGT oväntad - och intressant.
- Snapchat-användare öppnar appen i snitt 30 gånger om dagen
- Nästan två av tre mobiltelefoner i USA använder Snapchat
- Snapchat ”når” 90 % av alla i åldern 13-24 år i USA, Storbritannien, Frankrike och Australien
- Snapchat har haft årlig tillväxt på 100 % de senaste fem kvartalen i Indien (VÄLDIGT viktigt för Snap, förstås)
- Snapchat har nu 500 miljoner månadsavändare
Och den mest oväntade siffran är förstås den sista. Varför? Därför att Snapchat i princip alltid har pratat om dagliga användare - för att slippa jämförelsen med andra (läs: Facebook). Att siffran kommer nu beror förstås på att Snapchat har klivit över halvmiljardstrecket. Fortfarande långt efter andra (läs: Facebook - bara Instagram Stories hade 500 miljoner dagliga användare enligt senaste officiella siffran för ett par år sedan), men, tja, antalet tjänster som når över en halv miljard människor är ju trots allt inte jättemånga.
Snapchat Hits 500 Million Monthly Users - TheWrap
CEO Evan Spiegel championed Snapchat's turnaround during the company's annual Partner Summit on Thursday
Snap låter användare personalisera Snap Maps via nya funktionen Layers
Ny rätt intressant - men väldigt snappig - funktion i Snapchat: möjlighet att personalisera Snap Maps.
Häromdagen presenterade Google ett nytt sätt att visa mer kontextuella kartor i Maps. Exempelvis genom att lyfta fram kaffeställen på morgonen och restauranger på kvällen när du går in i tjänsten. Vi kan tänka oss att den tjänsten också kommer lära sig dina vanor som del av den här funktionen. Snap har valt ett mer direkt stöd för användarstyrning.
Det här sker genom att Snap släpper nya funktionen Layers som gör det möjligt för användare att hämta in data från ”några av Snaps utvalda utvecklarpartners” för att kunna visa kartan på olika sätt. Snap öppnar alltså ett nytt butikssegment: ladda ner och installera kartor kan läggas ovanpå den vanliga Snap-kartan.
Det betyder dessutom att det här kan lägga till ett helt nytt sätt att interagera med vänner och sin omgivning i Snap Maps. Appar för Snap Maps, som kommer att byggas och utvecklas av - förmodligen - en allt större pool av utvecklare. Som på sikt lär kunna ta betalt. Som att kunna ladda ner kändisar egna favoritställen i en viss stad, exempelvis.
Sist men inte minst var Snap väldigt generösa med officiella siffror igår. Vi fick veta att Snap Maps har 250 miljoner månadsanvändare. Med andra ord använder hälften av alla snappare Snap Maps varje månad.
Snap brings partner-centric Layers to its social map used by 250 million people | TechCrunch
Snap wants users to get a more personal view of the world around them. While products like Google Maps and Apple Maps have long-relied on data partners to
Snap släpper fristående videoredigeringsappen Story Studio
Vad behöver man för att göra riktigt snajsiga videos? En kamera förstås. Och för den som börjar bli snäppet mer avancerad: en videoredigeringsfunktion. Nu steppar Snap upp sitt videoredigeringsgame med en ny fristående app: Story Studio. Ja, framförallt tänkt för att göra stories.
Story Studio innehåller ungefär de vanliga redigeringsfunktionerna, inklusive stöd för att spara utkast.
Så en funktion för att redigera stories och kortvideos för Snapchats TikTok-funktion Spotlight, alltså. Men en fristående app? Visst, genom att ta fram en separat app så kan de skräddarsy funktionerna mer, men det känns ändå lite onödigt att lägga den helt separat från Snapchat.
Anledningen tror jag är att Story Studio kan skapa innehåll också för andra tjänster. Ja, eller rättare sagt: Story Studio är inte kopplad till någon särskild plattform. Helt i linje med Snaps strategi att försöka trycka ut sina tjänster hos andra så mycket som möjligt. Så ja, om man inte kan få användarna att välja Spotlight istället för TikTok så hoppas Snap förmodligen att de ska överväga Story Studio för det (ja, eller Instagram eller något ännu mer new and shiny socialt medium).
Story Studio släpps ”senare i år”. Lite oväntat bara för iOS till att börja med. Visst, för ett par år sedan hade det varit helt väntat, men med tanke på att Android gick om iOS som största Snapchat-operativet tidigare i år så lär en Android-app inte vara långt efter. Ja, om inte iOS-appen bombar helt.
Snap announces Story Studio, a new standalone app to edit stories | TechCrunch
During Snap Partner Summit, Snap announced a brand new app focused on creators. Named Story Studio, this standalone iOS app gives you several editing
Snapchats kamera får stöd för att skanna outfits
Pinterest har senaste åren jobbat målmedvetet mot att knyta ihop appens kamera med pinnande och shopping. Lens-funktionen har blivit allt bättre på att identifiera vad kamera pekas mot - och var du kan köpa det du ser (eller åtminstone något liknande). Nu är det dags för Snapchat att få liknande funktion.
Appen får nya funktionen Screenshop. Skanna en outfit och få upp rekommendationer på plagg som matchar. Dessutom bygger Snap ut funktionerna som gör det möjligt att virtuellt prova olika produkter - som kläder och makeup.
Dessutom kommer nya shopping-minis. Alltså den hyfsat nya funktion som gör det möjligt för utvecklare att bygga miniappar som bor inuti Snapchat. Ungefär som WeChats miniprogram, alltså.
Snapchat's camera can 'scan' outfits to help you shop
Snap unveiled a slew of updates that will change how creators and brands use the service, including a new AR "try-on" feature, and "gifting" for creators.
Snapchat låter innehållsskapare tjäna pengar via nya funktionen Gifting
Snapchat lägger till ny funktion som är tänkt att låta snappare tjäna pengar: Gifting. Möjlighet att dricksa sina favoritinnehållsskapare på plattformen, alltså. Ja, åtminstone de som är med i Snap Stars-programmet.
Med andra ord ungefär samma funktion som på andra ställen. Och ungefär som på andra ställen är det också tänkt att bli en ny intäktsväg för Snap i och med Snap kommer ta ut avgift per sålt giftpaket.
Snap Says Spotlight Has Paid Out $130 Million To Users, Unveils Creator Tip Feature 'Gifting' - Tubefilter
At its third annual Partner Summit, Snapchat unveiled a pair of changes it plans to make to creator monetization, including the introduction of a tip "A Gift is a show of support Creators can receive from their fans who want to build meaningful personal relationships with them," Reesha Sodha, Snap's manager of product marketing for creator platform, said at the summit.
Snapchat lanserar stöd för API-integrationer i linser, för realtidsuppdatering av innehåll
Bland de AR-nyheter som Snapchat presenterade under sin utvecklarkonferens i veckan så var stödet för API-integrerade linser en av de mest intressanta. Det går alltså att lägga till dynamiskt och realtidsuppdaterat innehåll som del av en lins ett företag tar fram. Linser som exempelvis kan uppdatera ”kollektionen” i en lins utan att behöva släppa en uppdaterad version.
Men Snap tänker inte bara att funktionen ska användas för exempelvis kläder eller andra produkter. Snap inleder också samarbete med Major League Baseball för att visa att det även kan gå att visa realtidsuppdaterade sportresultat.
Snap öppnar med andra ord en hel hög nya användningsområdena för sina linser. Inte minst på shoppingområdet.
(Dessutom en lite kul detalj att Snap också lägger till stöd för gestnavigering i linser. Visst, mer kul än livsnödvändigt - men även den funktionen lär öppna nya dörrar för kreativa linsutvecklare.)
Snap har inga problem med Apples Appstore-avgift
I veckan var det dags för Snapchats andra utvecklarkonferens, där de presenterade ett gäng nya funktioner. Men Snaps VD Evan Spiegel droppade också något som var… desto mer oväntat. Snap gillar Apple. Mer specifikt: Apples Appstore-avgifter.
Okej. ”Gillar” kanske är att ta i, men i en intervju konstaterade Spiegel att ”vi känner verkligen att Snapchat inte hade existerat utan iPhonen och den fantastiska plattform som Apple har skakat” och ”jag vet inte om vi har något alternativ till att betala avgiften om 30 % och vi gör det förstås gladeligen i utbyte mot all fantastisk teknik som de har gett oss både vad gäller mjukvara och hårdvaruutveckling”.
Visst. Vi kan väl anta att Snap - precis som alla andra - allra helst hade sluppit dela intäkter, men det Spiegel säger går oavsett väldigt mycket stick i stäv med vad andra (läs: Facebook, Epic Games och Spotify) säger just nu. Och precis just där har de nog förklaringen. Snap utnyttjar gärna sprickan mellan framförallt Facebook och Apple för att bli tajtare kompisar med de sistnämnda.
Som om inte det vore nog så hyllade Spiegel också Apples alla integritetsinitiativ och konstaterade att de var helt i linje med vad Snap har jobbat med hela tiden.
Med andra ord: Snap är väldigt sugna på att ses som ett väldigt tydlig motsats till Facebook.
No Title
No Description
TikTok
TikTok lanserar portal för små och medelstora svenska företag
Efter öppnandet av TikToks Norden-kontor i Sverige för ett tag sedan var det i veckan dags för tjänsten att ta nästa steg: nu lanseras en ny portal för små och medelstora svenska företag. Det innebär bland annat ett ”supportpaket” där TikToks Ads Manager och kunskapshubb ingår.
Men kanske mest intressant är att företag också kan få tillgång till samarbetet mellan TikTok och Shopify. Shopping, y’all. Förstås.
Shopify är ett av de företag som kanske mer än något annat gynnades av 2020 tack vare företagets position som det tänkta bästa alternativet för små företag som vill ta klivet in på nätet med sin verksamhet. En hel drös verktyg som gör att hela onlineengagemanget - från marknadsföring och gränssnitt till betalning och logistik - nästan kan sättas helt på autopilot.
Däremot känns Shopify inte alls lika stort här hemma. Hur ligger det till? Det är en väldigt bra fråga. Men den här typen av initiativ kan gynna företagets närvaro hos oss. De kan med andra ord bli en dark horse även i Sverige - i skuggan av den stora e-handlarskräck som fortfarande rätt mycket är riktad mot Amazon.
TikTok lanserar Small Business-hub i Sverige för att stödja tillväxt för små- och medelstora företag
TikTok meddelar idag att man lanserar supportpaket för små- och medelstora företag i Sverige för att hjälpa dem upptäcka och nå ny publik online....
TikTok har börjat testa inbyggd shoppingfunktionalitet i Europa
Att säga att ”TikTok testar shopping” har snudd på blivit en återkommande veckohändelse. Rykten, tester eller rentav bekräftade funktioner som är på gång för att skapa inbyggda shoppingupplevelser i TikTok. Med tanke på att det här har funnits ett rätt bra tag i TikToks kinesiska systerapp Douyin så är det förstås mest en tidsfråga. Och den tidsfrågan kommer ännu närmare oss nu när det visar sig att TikTok har börjat testa precis det här i Europa.
Med tanke på att TikTok i veckan gick ut med att de öppnar en portal i Sverige, för att hjälpa små och medelstora företag att komma igång med sitt tiktokande, där företag bland annat kan få tillgång till samarbetet mellan TikTok och e-handelsplattformen Shopify så är det nog inte alls långt borta att tester även inleds hos oss.
TikTok tests in-app shopping in Europe - RetailDetail EU
TikTok has begun testing in-app sales in partnership with a selection of brands in Europe.
Douyin har funktion för att boosta innehåll
Häromdagen skrev jag om att TikTok kan vara på gång att få en funktion för att betala för att bosta innehåll, som exempelvis hos Facebook. Självklart finns den här funktionen redan i TikToks kinesiska systerapp Douyin.
Med andra ord: ännu ett exempel på hur den som vill hålla sig i framkant med vilka funktioner som kommer till TikTok gör klokt i att ha koll på vad som finns och vad som händer i Douyin. Den är funktionsmässigt överlag ett steg före TikTok. Eller ett par.
Make the most of your professional life
By clicking Continue, you agree to LinkedIn's User Agreement, Privacy Policy, and Cookie Policy.
eMarketer: TikTok har fler användare än Instagram i USA i slutet av 2021
Vad kommer hända i USA i slutet av det här året? TikTok kommer gå om Instagram i antal Gen Z-användare. Dessutom kommer TikTok totalt sett vara större än Snapchat i den här målgruppen 2023.
Nu handlar det förstås om en prognos. Det kan hända saker med kurvor. Bara att fråga 2020. Men det är förstås inte orimligt. Men det finns ett par saker att notera och reflektera över.
Trots att Instagram alltså kan bli omkörda i år så spår eMarketer ändå att det är den app som kommer ha den brantaste utvecklingskurvan. Alla tre apparna ligger på nästan exakt samma nivå 2025 - där Instagram-tillväxten ser ut att ha mest krut kvar när USA-siffrorna börjar plana ut. Att se om Instagram kan erbjuda relevant innehåll och relevanta funktioner som de yngre generationerna kan växa med. Omvänt kan eMarketer förstås också underskatta att Snapchat och TikTok kan bygga motsvarande funktioner vilket minskar behovet att kliva över till Instagram.
Och ja. Diagrammet handlar om just Gen Z. Men sen har vi förstås också en och annan på Instagram som är äldre än så. Här är Snapchat och TikTok betydligt svagare.
Även de kommande fem åren kommer alltså bli intressanta att digitalfölja.
Twitter presenterar betaltjänsten Ticked spaces, kommer ta 20 procent i avgift
I veckan var det dags för Twitter att lätta på förlåten till den kommande funktionen Ticked spaces - den kommande betalversionen av Twitters Clubhouse-kopia. Den där den som startar sändningar via Audio spaces-funktionen (eller Områden på svenska) alltså kan sälja biljetter till dem som vill lyssna.
För att få anordna betalsändningar så krävs det minst 1000 följare, att man är minst 18 år gammal och att man har arrangerat minst tre spaces-sändningar de senaste 30 dagarna. Jag antar att det sistnämnda gäller rullande, att man alltså måste vara en regelbunden Spaces-värd för att få använda funktionen (ett smart sätt att tvinga fram kontinuerligt användande).
Dessutom fick vi också veta att Twitter kommer ta 20 procent i avgift på intäkterna. Ja, efter de avgifter som Apple och Google tar ut (vilket lär bli 30 procent, eftersom Twitter omsätter över 1 miljon dollar på årsbasis). Så med andra ord: 30 procent av biljettintäkterna går till Apple och Google och av de återstående 70 procenten så tar Twitter 20 procent. Men hej, Twitter kommer åtminstone ta kostnaden för Stripe - transaktionsavgiften för den plattform som kommer hantera betalningarna.
Nu kommer inte funktionen slås på för alla användare direkt. Det är alltså ännu ett av Twitters 2021-betaltest som kommer dra igång i liten skala kommande veckor.
Twitter previews Ticketed Spaces, says it'll take a 20 percent cut of sales
Twitter is planning the launch of Ticketed Spaces and is previewing what users can expect to see when they go to host their first one. The company is partnering with Stripe to handle payments and will take a 20 percent cut of sales.
Twitter återinför verifieringsprogrammet efter tre år, uppdaterar användarprofilen med nya funktioner
Efter tre friår tyckte Twitter att det var dags för den blå bocken att komma tillbaka till jobbet: Twitter meddelade igår att de drar igång sitt verifieringsprogram igen.
Dessutom passade Twitter på att berätta att tjänstens användarprofiler kommer att få sig ett lyft. En ny Om-avdelning ska ge användare möjlighet att dela mer information om sig själva - som önskat personligt pronomen (en av de stora 2021-trenderna bland sociala medier), plats och intressen.
När landar den nya profilen? ”Snart”.
(Och ja, det är förstås svårt att inte tänka att timingen med mer användarinformation stämmer väldigt väl överens med Apples nya appspårsbegränsningar. Alltså ett sätt för Twitter att få in mer förstahandsinformation om sina användare.)
Twitter to revamp user profiles with About tab, support for pronouns, 'confirmed' status and more | TechCrunch
Alongside news that Twitter is relaunching its account verification system to the public, the company previewed a slate of changes that will soon come to
Twitters prenumerationstjänst kan heta Blue och kosta 2,99 dollar i månaden
Att Twitter kommer att testa någon form av prenumerationstjänst i år kan vi vara rätt säkra på. Framförallt eftersom, tja, Twitter har sagt det själva. Vad som kommer ingå i abonnemanget vet vi däremot inte. Twitter har hintat som power user-funktioner, men de har inte gått ut med något definitivt. Nu har kodgrävande gett oss lite mer kanske-information om tjänsten. Som namn och pris.
Twitter Blue ser den ut att heta, vilket känns lite rimligt med tanke på att Twitters blåa bock lite har blivit synonymt med verifierade konton överallt. (Frågan är alltså om det kan gå att köpa sig till verifierade Twitter-profiler som del av abonnemanget?) Priset? 2,99 dollar i månaden.
Vad av det här kommer stämma? Ja, det vet vi först när Twitter lanserar sin tjänst. Som de nog förmodligen/sannolikt kommer att göra. Med tanke på att det kommit så långt som kodsnuttar i Twitter-appen så kan vi nog anta att en teststart - även om det blir i liten skala - inte är jättelångt borta.
Frågan är förstås: vad är Twitter-användare beredda att betala för? Vad skulle du betala för
Twitter May Be Working on Twitter Blue, a Subscription Service for $2.99/Month
Twitter hasn't released many details about the paid subscription model it's cooking up, but thanks to app researcher Jane Manchun Wong we may have some clues about what it will cost and be called. On Saturday, Wong tweeted that the subscription service Twitter Blue will cost $2.99 per month and allow users to undo...
LinkedIn investerar i bolag som säljer analysverktyg, prenumerationsfunktioner och personaliseringsverktyg för publicister
Ännu en finansieringsrunda för en startup. Piano tar in 88 miljoner dollar för sin verksamhet som handlar om att tillhandahålla verktyg inom analys, prenumerationer och personalisering för publicister. I dessa förstapartskakedagar är det i sig förstås relevant, men det mest intressanta med nyheten är Piano i samband med rundan får en ny investerare: LinkedIn.
Jag hade inte koll på Piano innan, men de har flera tunga namn under kundbältet (som CNBC, Wall Street Journal och The Economist). De har dessutom sett omsättningen rusa med 400 % sedan 2019 (även om den siffran inte säger jättemycket om den faktiska ekonomin). Och nu har alltså LinkedIn fått feeling och bestämt sig för att vara med och finansiera.
Som artikeln konstaterar så kan det handla om att LinkedIn, likt Google och Facebook, vill få in mer nyheter i plattformen på ett sätt som gynnar LinkedIn. Eller omvänt: att LinkedIn-inloggningen kan användas som konto på publicistsajter eller för att samla någon form av prenumerationer.
Men… jag kan förstås inte låta bli att hoppas att det är större än så. Det Piano erbjuder är ju precis det som LinkedIn saknar: en ordentlig verktygslåda för innehållsskapare. Komplett med möjlighet att ta betalt.
Man kan väl få önska?
Piano raises $88M for analytics, subscription and personalization tools for publishers, adds LinkedIn as investor | TechCrunch
As publishers face up to whatever might be their next existential crisis -- there are so many options from which to choose, including Substack stealing
Clubhouse
Clubhouses Android-app ska finnas tillgänglig i hela världen i slutet av veckan
Som sagt. Allt går mycket fortare när Clubhouse är igång. Igen. I förra veckan släpptes Clubhouses Android-app i begränsad skala i USA, några dagar senare i Storbritannien, Nya Zeeland, Kanada och i Australien, i mitten av den här veckan ska det vara dags för Brasilien, Japan och Ryssland och 21 maj - på eftermiddagen enligt någon tidzon - så är det dags för hela Android-världen.
Så med andra ord landar Clubhouses Android-app här i Sverige någon gång 21 maj.
Clubhouse will make its Android app available worldwide in a week
Clubhouse now expects its Android app to be available worldwide within a week after limiting it to US beta testers.