Kategorier
AI - Artificiell intelligens Detaljhandel/e-handel IoT - internet of things Mobilt Spaningar Strömmade medier

Digitala spaningar vecka 22 2021 – del 2

Amazon tittar på att ta fram sin egen identifierare för annonsspårning. E-handeln med livsmedel – inkörsport till tyngre e-handelsdroger. Facebook Gaming testar Stars-köp även utanför live. Radiobolaget SirusXM startar TikTok-musikkanal. Apple uppdaterar stalkerskyddet i AirTag. Apple söker personal som ska arbeta med homeOS. Google begränsar spårningsmöjligheter i Android-appar.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Detaljhandel/e-handel

Amazon tittar på att ta fram sin egen identifierare för annonsspårning

Ett rätt väntat besked: Amazon tittar på att ta fram sin egen identifierare för annonsspårning. Alltså ge annonsörer bättre möjlighet att samla in data om användare.

Precis det här är i mångt och mycket vad hela iOS 14.5-diskussionen handlar om: att Apple stryper tillgången till den unika identifierare som bor i varje iPhone och gör det möjligt att spåra användare utanför den egna appen. Ja, eller rättare sagt: Apple tvingar appar att be om lov innan de börjar spåra sina användare.

Det här, plus andra trender inom spårning som att tredjepartskakan håller på att fasas ut, har fått företag att bli kreativa vad gäller nya sätt att samla in användardata. Amazon tänker alltså också vara med och leka här. Och på ett sätt som inte kräver tredjepartsdata, vad det verkar, eftersom identifieraren är tänkt att bo i Amazons eget ekosystem. Men likt Google, Facebook och Apple är det inget problem eftersom den absoluta majoriteten av annonsintäkterna kommer just från de egna plattformarna.

Med andra ord: förstapartsdata. En allt mer värdefull tillgång.

Amid post-cookie confusion, Amazon plans to launch an identifier of its own

Amazon is hoping to use the identity vacuum Google has opened with its deprecation of the third-party cookie to suck up more business for its own DSP.

Den amerikanska livsmedels-e-handeln minskade med 10 % mars till april 2021

Ett frågetecken som har dykt upp regelbundet nästan ända sedan pandemin tvingade oss att bli kollektiva hemmasittare är: vad blir det nya normala. Nu, över ett år sedan, har vi fortfarande inte det definitiva svaret. Men däremot börjar det komma alltfler ledtrådar. Eller åtminstone konturer till ett svar. Som hur det kommer att gå för e-handeln.

ATT vi kommer fortsätta trycka hem varor på nätet är väl alla rätt överens om. Däremot spretar prognoserna för hur långt pendeln kommer att svänga tillbaka. Här en undersökning som kommer fram till ungefär samma sak som några andra liknande jag har sett: ned men upp.

Det handlar om livsmedelsförsäljningen i USA. I april 2021 sjönk e-handelsförsäljningen 10 % jämfört med mars. Däremot är den försäljningen upp 10 % jämfört med april 2020.

USA som land låg efter oss i Europa vad gällde att stänga ned landet, så april var nog ett mer ”normalt” år där än hos oss. Som diagrammet i artikeln visar har det svängt mellan årets fyra första månader och lär så göra ett tag till. Men ”det nya normala” verkar kunna landa runt 15-20 % upp jämfört med före pandemin.

Det i sin tur gör att det går att börja skissa på lite mer träffsäkra prognoser. Inklusive konsolideringen och utslagningen inom e-handeln.

Survey: Online Grocery Had $8.4B in Sales in April, Down 10 Percent from March

Some of the stats we’re watching closely as our nation slowly comes out of the pandemic are those for online grocery sales. Namely, will the e-commerce curbside pickup and delivery habits con…

Pinduoduo står nu för 33 % av alla paket som skickas i Kina, vill vända upp och ner på synen på logistik

I förra veckan skrev jag om att Pinduoduo nått nya rekord vad gäller såväl aktiva kunder som månadsanvändare. Så pass att de kommer allt närmare det som snudd på känns lite halvomöjligt: knuffa Alibaba av Kinas e-handelstron. Här kommer ännu ett bevis på hur Pinduoduo framgångar i landet: e-handelsplattformen står nu för 33 % av alla paket som skickas i Kina.

Det i sin tur gör att Pinduoduo nu börjar titta på att ”skapa en ny slags logistik”. Som Pinduoduo själva konstaterar: dagens kinesiska logistiklösningar har vid det här laget tio år på nacken. Om man så vill: Amazon-modellen. Och överlag hur e-handel – och för den delen postorderhandel – har sett ut väldigt länge vid det här laget. Det innebär optimering och slipande på detaljer av något som kanske redan har nått vägs ände.

Precis det känner nu Pinduoduo. Bara det senaste decenniet har drösvis med nya möjligheter öppnat sig i skarven mellan det digitala och det fysiska. Men allt fler möjligheter innebär också högre krav från slutkunderna. Och därmed större behov av realtidsval av logistik i alla steg.

Men det här gör också att det blir allt mer relevant att se över de logisitklösningar och system man väljer. Fortfarande kan det vara snudd på kvantfysik att uppgradera eller byta logistiklösningar eftersom man har byggt in sig hårt i ett hörn. Vad kommer det innebära i förlängningen – och inte bara för de stora? Headless logistik? Bygga själv eller förlita sig på utvecklingstakten hos partners?

https://kr-asia.com/pinduoduo-signals-interest-in-developing-new-logistics-system-after-generating-33-of-all-parcels-in-china?1

Undersökning: en av fyra shoppare väljer gästutcheckning på grund av integritetsoro

För ett par veckor sedan landade iOS 14.5, med de nya riktlinjerna som gör att iOS-appar att be sina användare om lov innan de börjar annonsspåra dem. Snudd på slutet för annonsbranschen – om man frågar annonsbranschen. Och det var förstås bara senaste steget i Apples allmänna integritetsupptrappning, som också har tvingat Google att följa efter. Apple och Google är alltså skurkarna i annonsindustrins ögon. Men här en undersökning som pekar på vad det egentligen handlar om.

Av 4000 tillfrågade shopare i Storbritannien svarade en fjärdedel att de har har valt gästkonton vid utcheckningen av integritetsskäl. Oro för hur deras data kommer att hanteras. Eller kanske rentav missbrukas.

Samtidigt säger ungefär lika många att de kan tänka sig att dela mer data om de känner att de litar på företagen. Kanske inte så att de specifika handlarna har kommits på med händerna i syltburken, men med tanke på hur mycket rök det är så lär det finnas mer än en eldsvåda. Typ.

Vad det handlar om är alltså försämringar som har kommit på plats på grund av att företag inte har klarat av, eller brytt sig om, att respektera kunderna – förrän någon tvingar dem. Någon som Apple. Eller lagstiftare.

En stor del av skulden till den här utvecklingen finns med andra ord i spegeln.

https://internetretailing.net/themes/themes/a-quarter-of-online-shoppers-use-guest-accounts-over-data-privacy-fears-23108

E-handeln med livsmedel – inkörsport till tyngre e-handelsdroger

Tittar vi på e-handeln är Amazon förstås USA:s tyngsta spelare (även i flera andra delar av världen). Men när det handlar om livsmedel så är Walmart överlägset störst. Fortfarande 2020. Enligt uppskattningar från Paymnts så handlar det om en marknadsandel på 19,2 %. Till och med ett par snäpp högre än 2014. Amazon släpar hopplöst efter med under 2 % av marknaden. Men trots det ska Walmart ha skickat ut ett PM till sina annonsörer där de viftar med röda varningsflaggor. Varför?

En förklaring finns i Amazon-kurvan. Medan Walmart har legat på nästan exakt samma nivå så har Amazon rusat. Eller som Walmart själva skriver i det läckta dokumentet: ”Livsmedel, verksamhetens tillväxtmotor, tappar andelar snabbt. Walmart-kunderna väljer konkurrenterna i högre utsträckning än någon gång tidigare.” Detta trots att Walmart har toksatsat på sin e-handel.

Visst. Det är information som vänder sig till annonsörer som nog är rätt hårt investerade i Walmart-ringhörnan. Skadar aldrig med lite skrämselpropaganda. Men sett i ett större perspektiv så finns det en rätt viktig förklaring: livsmedel blir en allt större del av e-handlandet. Men också en allt viktigare. Som sätt att locka in kunder.

Om man så vill: livsmedel är en inkörsport till tyngre e-handelsdroger.

Amazon, Walmart And The Coming Food Fight In The US Grocery Game

Walmart’s grocery lead is slipping. That’s the takeaway from a nearly 100-page leaked memo as reported on Monday (May 10), which was distributed to

 

Strömmade medier

Facebook Gaming testar Stars-köp även utanför live

Facebook testar nytt sätt för Facebook Gaming-strömmare att tjäna pengar: stöd för att köpa stars även utanför livesändningar. Med andra ord öka det möjliga tidsfönstret för innehållsskapare att tjäna pengar på sitt Gaming-innehåll.

Dessutom lägger Facebook till ett nytt midroll-format i livesändningar: live breaks. Reklamavbrott som är tänkta som en mashup mellan vanlig reklam och en strömmares eget innehåll. Med andra ord även här ett sätt för strömmare att tjäna pengar även när de inte sitter klistrade vid kameran (toalettpaus!). Exempel som ges är allt från höjdpunkter från spelares strömningskarriär till att innehållsskaparen kan pusha just stars och andra intäktsfunktioner som prenumerationer.

Uppskattningar från förra veckan visar att Facebooks spelvideotjänst redan kan vara hälften så stor som Youtube Gaming – som i sin tur nästan är ikapp Twitch. Åtminstone i USA. Facebook känner alltså vinden och solen i ryggen och vill ge sina strömmare så många anledningar som möjligt att byta logga för sina sändningar.

Det här är dessutom ännu ett exempel på hur videoformaten fortsätter växa samman. Hur gränsen mellan live och on demand blir allt mer flytande.

Facebook Gaming Brings New Monetization Features For Gaming Videos On-Demand

Facebook Gaming is rolling out new monetization features for creators who produce gaming videos on-demand.

Radiobolaget SirusXM startar TikTok-musikkanal

Det här känns så väldigt mycket helt i tiden: radiobolaget SiriusXM startar TikTok-musikkanal.

Det handlar om ett uttalat samarbete där SiriusXM kommer att sända trendande TikTok-låtar via sin app och sina tjänster. Men eftersom det är ett TikTok-samarbete så kan Sirius förstås inte säga att det kommer att bli en ännu en gammal dammig radiokanal. Istället kommer det bli ”som att svajpa sig igenom TikToks För dig-avdelning”.

Det är inte första steget som Sirius har tagit mot att förnya sig, under varumärkesparaplyet hittar vi också sedan tidigare musiktjänsten Pandora och podcasttjänsten Sticher. Att valet nu faller på TikTok beror förstås på att Sirius, som alla andra, vill hitta sätt att tilltala yngre målgrupper.

Men det säger också en hel del om vilket powerhouse TikTok håller på att bli som musikmarknadsföringstjänst. Ja, inte bara TikTok. Spotifys Release radar-funktioner i all ära, men de bygger på att du faktiskt använder Spotify till att börja med. Helt andra kanaler blir allt viktigare både för att upptäcka  ny musik.

SiriusXM is starting a TikTok music channel to appeal to the teens

SiriusXM is partnering with TikTok to launch the TikTok Radio station, which will play trending sounds from the app. Some TikTok stars will also host and curate Pandora playlists as part of the deal.

Apple Aracade har inte fått några nya spel på två månader – laddar Apple inför något stort under WWDC?

Egentligen rätt mycket en icke-händelse. Apples rätt unga speltjänst Arcade har inte fått några nya spel på två månader. Ser ut som att det ska komma igång nu igen. Och timingen känns milt sagt intressant.

Varför då? Därför att 7 juni är det dags för Apples årliga utvecklarkonferens WWDC – som mestadels handlar om mjukvara. Och allt mer om Apples olika tjänster.

Det känns med andra ord nästan lite som att Apple medvetet har pausat spelsläppen för att göra en större grej under WWDC.

Kanske? Kanske inte? 7 juni vet vi.

Apple Arcade Hasn’t Received Any New Games in Two Months

As of today, Apple has failed to add any new games to Apple Arcade for two months. Prior to April 2, the company added new games to Apple Arcade…

Acast planerar börsnotering under Q2

Senaste tidens spekulationer visade sig stämma: poddplattformen Acast siktar på att kliva in på börsen före sommaren.

I spekulationerna var det här ett långtifrån självklart scenario. Det har även talats om uppköp eller annat strategiskt samarbete. Facebook var ett av namnen som nämndes. Men nu blir det alltså börsen och fortsatt liv som fristående företag.

Ja, eller förmodligen. iZettle var nära att ringa i börsklockan när de istället blev uppköpta av PayPal i elfte timmen. Och även om Acast börsnoteras så behöver inte det betyda att det blir en långvarig tillvaro.

Det här beror förstås på att Acast börjar bli rätt ensamma som fristående, hyfsat stor poddplattform. Senaste året har det varit shoppingfrenesi när poddbolag efter poddbolag har dammsugits upp. Acast kan nog stå kvar i kolumnen ”uppköpskandidat” ett tag till.

Acast till First North – får börsvärde på 6,7 miljarder kronor

Nu bekräftar poddplattformen att bolaget ska till börsen och meddelar samtidigt att man ska göra en nyemission på 1,3 miljarder kronor.

Chair simulator – ett spel om att… sitta

Vad är vi mest oroliga över när vi inte längre behöver sitta hemma? Precis. Att vi inte ska få sitta lika mycket! Men var inte orolig, nu finns hjälpen nära till hands! Chair simulator. Ett spel. Om att sitta. I stolar.

Sitt. Samla poäng. Köp fler stolar. Sitt. Samla poäng. Köp ännu fler stolar.

Du kan dessutom välja influencers som din spelkaraktär. Sit like an influencer.

Kan inte bli mer 2021 än så här. Jo. Möjligtvis att ett spel om att sitta är sjukt populärt.

MSCHF’s ’Chair Simulator’ is Steam’s hottest game

MSCHF, the group behind Satan Shoes, just dropped ’Chair Simulator,’ a game where you sit on chairs to earn points in order to buy more chairs.

 

IoT – internet of things

Apple uppdaterar stalkerskyddet i AirTag

När Apple släppte sin Tile-konkurrent AirTag för inte särskilt länge sedan så kom mycket av diskussionerna kring den att handla om stalkerskyddet. Eller, beroende på vem man frågar, bristen på det. Nu uppdaterar Apple precis den funktionen.

Apple kortar nu tiden som en AirTag kan vara borta från sin ägare innan den börjar ge ljud ifrån sig – från tre dagar till en slumpmässig period på 8 till 24 timmar. Det slumpmässiga är förstås ingen… slump. Det i sig ska göra det svårare att använda en AirTag för att spåra någon ovetandes.

Egentligen uppdaterar alltså Apple inte själva stalkerskyddet – utan den funktion som många (de flesta?) har tolkat som ett stalkerskydd. Den aktuella funktionen är egentligen främst avsedd för AirTags huvuduppgift: hojta till när någon har tappat bort en AirTag.

Apple adresserar också det som är själva stalkerskyddet: att mobilen varnar när en okänd AirTag verkar ”följa efter” någon. Mer specifikt kritiken att motsvarande varningsfunktion inte finns i Android-mobiler. Nu släpper Apple en Android-antistalker-app som ska ge motsvarande funktion.

Apple updates AirTags to address stalking concerns

Apple has updated AirTags in order to address privacy concerns associated with the Bluetooth trackers.

Apple söker personal som ska arbeta med homeOS

För lite mer än ett år sedan skrev jag om Apples allt mer tydliga ambitioner att bli lika självklara i våra uppkopplade hem som de är när det handlar om smartmobiler. Då skrev jag att tvOS sannolikt skulle växa till att bli ett homeOS. Och nu landar precis det.

Ja, homeOS – som i dagsläget inte finns i någon kommersiell Apple-produkt – nämns åtminstone två gånger tillsammans med Apples övriga operativ i en jobbannons. Det kan med andra ord vara en oopsie. Men jag är rätt övertygad om att det är medvetet. Och kan ge en ledtråd om vad vi kanske kan kanske kan vänta oss när Apple kickar igång årets utvecklarkonferens WWDC 7 juni. (Även om det förstås också kan bli en AirTag. Alltså något som Apple inte kommer att presentera officiellt förrän om något år eller så.)

Min artikel från förra året: ”Apple tar ett jättekliv mot ett operativsystem för hemmet”: https://www.olaandersson.nu/iot-internet-of-things/apple-tar-ett-jattekliv-mot-ett-operativsystem-for-hemmet/

Apple ’homeOS’ Mentioned in Job Listing Ahead of WWDC

An Apple job listing has mentioned ”homeOS,” an otherwise never-before heard of Apple operating system, ahead of WWDC next week. Spotted by…

Google kommer att ta fram vårdalgoritmer baserade på personlig data för sjukhus

Hälsa och vård blir allt hetare bland världens techgiganter. Och då inte bara saker som blodtrycksmätare i smartklockor utan riktigt hardcore vård. Som att Amazon öppnar egna digitala vårdcentraler och att Apple arbetar på lösningar för att lagra sin personliga sjukhusjournal i iPhonen. Google vill förstås inte vara sämre. Nu har Google tagit ännu ett steg på hälsoområdet i och med ett avtal som innebär att de ska använda patientinformation för att ta fram vårdalgoritmer för sjukhus.

Nu handlar det förstås om anonymiserad och aggregerad information hämtad från patientjournaler och ”uppkopplade medicinska enheter”.

Vi kan med andra ord anta att det handlar om det som Google redan flera gånger har visat att de kan inom ramen för sin AI-forskning: använda algoritmer för att tugga sig igenom massiva mängder data och erbjuda förslag på lämplig vård. Och även hitta symptom och samband som läkare – eller läkarvetenskapen i stort – inte har känt till.

Så egentligen inte alls särskilt konstigt. Ja, om det inte hade varit för att det är just Google. Det här är ett rejält kliv närmare väldigt känslig personlig information jämfört med det mesta Google tidigare har gjort på området. Med tanke på Googles lite svajiga historik när det gäller just personlig data så kan vi anta att det kommer att vara väldigt mycket strålkastarljus på hur Google sköter sig.

Google to use patient data to develop healthcare algorithms for hospital chain

Google will store patient data from healthcare chain HCA and use it to develop medical algorithms. It’s the latest in deals between hospitals and tech companies to take advantage of digitized health information.

Framtidens hackerhot kan finnas innanför brandväggarna

I veckan så dök SolarWinds-hackarna upp igen. Med andra ord de som var ansvariga för en av de största hackerattackerna någonsin i USA, där hackarna fick åtkomst till exempelvis e-post från högt uppsatta myndighetsföreträdare, gjorde ett nytt försök att komma över data via ungefär samma tillvägagångssätt. Ett tillvägagångssätt om bygger på att attackera svaga delar i kommunikationskedjan snarare än att försöka ge sig på att runda eller hitta svagheter i själva skyddsväggarna. Om man så vill: hackarna stoppar in sina egna svaga länkar.

Det här handlar om att försöka få in skadlig kod eller bakdörrar innanför organisationers brandväggar. Förstås inte ett nytt fenomen i sig – det är trots allt det som malware i stort alltid har handlat om – men det är numer mer långsiktigt och sofistikerat än förr. Och kan nu drabba betydligt fler företag och i förlängningen också betydligt fler samhällskritiska funktioner.

I SolarWinds-fallet gav sig hackarna på de verktyg som företag litade på just för att skydda dem från hackerattacker. De attackerade alltså tidigare i kedjan. Samma sak gäller också hårdvaror. Istället för att försöka få in svagheter i befintlig infrastruktur så försöker hackare sig på att komma åt hårdvarorna innan de bokstavligen talat lämnar fabriken.

Utmaningen här är – som nästan alltid – människor. Människor som omedvetet luras att föra in skadliga komponenter, programvaror eller kodsnuttar. Eller kanske än farligare: människor som medvetet utför förebyggande hackeringrepp mot ersättning.

Inte så att det här är den ultimata lösningen på alla försök att komma åt personal på insidan, men det är ännu en anledning att faktiskt behandla sina anställda – på alla nivåer – väl. Med relevanta förmåner och ersättningar.

What Is a Supply Chain Attack?

From NotPetya to SolarWinds, it’s a problem that’s not going away any time soon.

 

AI – artificiell intelligens

Marvel.AI vill att kändisar ska licensiera sina röster för deepfake-användning

If you can’t beat ’em, licensiera ’em. Eller nåt. Hur kan man komma till rätta med att deepfake-tekniken blir allt bättre – alltså den AI-baserade teknik som gör det möjligt att klona en digital kändistvilling som både låter och ser ut som originalet? Är man startupen Marvel.AI så tycker man att kändisar helt enkelt ska licensiera sina röster till dem. Potentiellt tjäna pengar på det som annars kommer göra ändå. Men då utan att kändisarna får ett öre.

Så okej. Inte så att det i sig kommer att lösa deepfake-problematiken. Men det är inte så tossigt som det kan låta till att börja med.

För de kändisar som vill sälja sig själva till reklam skulle den här sortens lösningar kunna göra att de slipper den enorma ansträngningen att läsa in två meningar reklamsnack. Det gör att kändisarna helt skulle kunna outsourca det här till sina assistenter. (Ja, under förutsättning att man faktiskt litar på dem, vill säga.) Kändisarna skulle kunna vara med i mångdubbelt fler samtida reklamspottar.

Men inte bara det. Det skulle också kunna innebära att kändisar kan göra reklam på vilket språk som helst.

Kanske inget som kommer bli bautastort redan i morgon, men vi kan anta att biometrisk upphovsrätt kommer bli en grej på sikt.

Veritone launches new platform to let celebrities and influencers clone their voice with AI

Cloning your voice with AI could be a lucrative business decision for celebrities and influencers. It would allow you to sell content like product endorsements with minimal effort. That’s why Veritone is launching Marvel.AI, a new platform for creating and selling voice clones.

 

Mobilt

Google begränsar spårningsmöjligheter i Android-appar

I samband med att Apple kom allt närmare att lansera iOS 14.5, med de nya begränsningarna för hur appar får spåra sina användare, så sa Google att även de var på gång med något liknande. Okej, Apple tvingade Google till det, eftersom Google annars skulle ha varit ännu mer integritets-bad guy. Och nu börjar det rullas ut.

Vad det handlar om är att Android-appar inte längre får tillgång till Androids annonsörs-ID om en användare säger nej till personaliserad reklam. Ganska exakt samma upplägg som hos Apple, alltså.

Så med andra ord är kan vi konstatera att såväl tredjepartskakan som att annonsappspåra sina användare utan uttalat samtyckte är dörrar som numer krasst talat är helt stängda för marknadsförare. Eller är åtminstone väldigt nära att stängas.

Google is making it harder for Android apps to track you once you’ve opted out

Google is changing how it’ll handle the unique device identifiers that allow marketers to track users between apps. Starting later this year, Google is cutting off access to these ”Advertising IDs” entirely after a user opts out.

Appstore är Sveriges största privata arbetsgivare

70 000. Så många arbetstillfällen har Appstore skapat i Sverige. Enligt Apple. Vilket i sin tur gör Apple till Sveriges största privata arbetsgivare.

Så ja. Visst är det en jämförelse som haltar rejält, men hej. Dessutom ska Appstore nu omsätta 643 miljarder dollar på årsbasis. Sisådär 17 % mer än hela Sveriges BNP 2020.

Anledningen att Apple går ut med de här siffrorna är förstås av samma anledning som de brukar prata Appstore-siffror: för att visa hur sjujäkla bra det är att Appstore finns. Just i år är det viktigare än vanligt för Apple att lyfta fram det: Appstore är som bekant under rejäl press från både domstolshåll och regleringshåll. Det handlar både om kritik mot Apples avgift på 15 eller 30 % per Appstore-köp och att Apple inte tillåter andra appbutiker eller andra betalvägar än via just Appstore.

Så det Apple säger är med andra ord: titta vad bra det är att det funkar som det gör. Finns inget som behöver ändras. Det kommer bara bli sämre. Cirkulera. Finns inget att se.

Apple: App store sysselsätter fler än Volvo i Sverige – når ny hisnande global omsättning

643 miljarder dollar – det är den otroliga siffran över hur mycket pengar som passerade genom Apples App store under 2020. Det är upp 24 procent jämfört året före. Enligt bolaget har apputveckling för Iphone och Ipad nu genererat 70 000 arbetstillfällen i Sverige, Volvo cars sysselsätter som jämförelse 24 000 i Sverige.

Undersökning: vilka appar som dödar din mobil mest

Har du alltid undrat vilka av dina appar som förkortar livet mest på din mobil? Här har du svaret.

Entrepreneur – Start, run and grow your business.

Advice, insight, profiles and guides for established and aspiring entrepreneurs worldwide. Home of Entrepreneur magazine.

En klipp- och klistra-app knuffar ned TikTok från förstaplatsen i Appstore

Ha. Vad krävs för att lyckas med det snudd på omöjliga att knuffa TikTok från förstaplatsen i Appstores nedladdningslista? Du släpper en… klipp- och klistra-app.

Delvis kan jag förstå det här. Ett decennium senare funkar det fortfarande ungefär exakt likadant att kopiera och klistra in text. Och det är fortfarande ett av de bökigaste handgreppen som går att utföra i mobilen.

Move over, TikTok. Paste Keyboard tops the App Store.

Don’t iPhones already have copy and paste???


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *