Kategorier
AI - Artificiell intelligens AR/VR Detaljhandel/e-handel IoT - internet of things Spaningar Strömmade medier

Digitala spaningar vecka 8 2022 – del 2

Amazon öppnar sin första Whole Foods-butik med Amazon Go-teknik. Spotify lanserar nya ljudformatet bookcast. Meta siktar på att bygga en AI-superuniversalöversättare. Meta introducerar Builder bot för att bygga VR-landskap genom att beskriva dem.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Detaljhandel/e-handel

Amazon öppnar sin första Whole Foods-butik med Amazon Go-teknik

I veckan var det dags för Amazon att öppna dörrarna till en helt ny Whole Foods-butik. Ja, eller jag vet inte ens om det var en nyny butik eller en befintlig butik som fått sig ett tekniskt ansiktslyft, men det var oavsett en butik som inledde ett helt nytt kapitel för Amazon: den första Whole Foods-butiken med Amazon Go-teknik (ja, eller Just walk out, som tekniken formellt heter).

Det innebär alltså att den aktuella Whole Foods-butiken har utrustats med samma slags teknik som föddes i och med Amazons närbutikskoncept Amazon Go och som därefter har flyttat in i allt fler av Amazons butikskoncept. Det var alltså mest en fråga om när och inte om även Whole Foods skulle utrustas med tekniken.

Men det är oavsett ett kvitto på hur långt Amazons kassalösa och personallösa(ish) betalteknik har kommit. Precis som i Amazons övriga butiker kan man nu gå in i Whole Foods-butiken, plocka på sig det man vill ha och gå ut – utan att behöva blippa streckkoder eller stanna och betala. Allt sköts automagiskt via sensorer och kameror och pengarna för ditt köp dras när du går ut.

När Amazon började testköra sin lösning så visade sig tekniken ha problem med två saker: många människor samtidigt och att varor flyttades runt i butiken. Två saker som… är rätt vanliga i en butik. Nu är det alltså inte alls längre ett problem (eller åtminstone ett rätt litet problem kan vi anta). Lägg till att Whole Foods dessutom har rätt många meckiga produkter, som lösviktsgrönsaker.

Det är med andra ord ingen slump att Amazon nu på allvar börjar kränga Just walk out till andra kedjor. De gör alltså precis samma resa som de har gjort med sin e-handel: visst, det går att tjäna pengar på att hålla på och sälja produkter till konsumenter, men de stora pengarna finns att förpacka saker för B2B.

Amazon opens first Whole Foods with cashierless technology

Amazon’s first cashier-less Whole Foods shows how much ”Just Walk Out” technology has improved.

 

Strömmade medier

Spotify lanserar nya ljudformatet bookcast

Ännu ett nytt podcastformat från Spotify. Ja, eller hybridformat. Bookcast. Ett format som ”för samman storytelling med ljudelement och originalmusik”. Första stjärnorna att köra det nya formatet: Dolly Parton och James Patterson.

Vad det handlar om är en roman som har fått ett eget originalsoundtrack, skrivet av Parton. Det är med andra ytterligare ett steg att blanda upp det vanligtvis pratexklusiva podcastformatet med musik. Med tanke på att Spotify satsar rätt stort på ljudböcker just nu så är det en rätt naturlig fortsättning på formatet Music+Talk, där Spotify-poddar kan lägga in låtar ur Spotifys låtkatalog.

I grund och botten handlar det alltså om precis det som gett Spotify så mycket Rogan-huvudvärk senaste tiden: att kasta pengar efter exklusivt originalinnehåll. Men den här gången verkar de ha satsat på något som är… lite mindre kontroversiellt.

Sen kan vi nog också tänka oss att det nya formatet är ytterligare steg i Spotifys satsning att behålla en större del av intäktskakan själv. Men oavsett det gillar jag att de fortsätter att utveckla podcastformatet.

Apple. Your move. Ja, en hel massa moves vid det här laget.

Spotify debuts its first ’bookcast’ from Dolly Parton and James Patterson

The format combines audio storytelling with original music and sound elements.

Netflix lägger till sin TikTok-kopia i vanliga Netflix-TV-tjänsten

Jajamensan, vad vill alla vara just nu? TikTok, förstås. Det var därför som Netflix förra året släppte sin egen TikTok-kopia: Fast laughs. Precis ungefär vad det låter som. Komedi möter TikTok. Roliga klipp från olika Netflix-serier och humorspecialer förpackade som kortvideos i ett TikTokigt scrollflöde. En app med bara en massa trailers, som man hade sagt förr.

Och det verkar som att Fast laughs har flugit riktigt bra (eller inte alls, men jag tror mer på det förra), så nu flyttar tjänsten in i vanliga Netflix-gränssnittet. Det blir alltså möjligt att tiktoka Netflix-innehåll direkt inne i Netflix. Inuti tv-Netflix, alltså.

Vi kan väl anta att just TikTok-rullandet kanske inte blir lika intuitivt på tv-skärmen som i mobilen. Det blir dessutom delvis nästan helt annorlunda. Fast laughs kickar in om det verkar som att en användare inte riktigt vet vad hen letar efter.

Så, ni vet. Innehållstjänstmotsvarigheten till funktioner som påminner folk om övergivna varukorgar. Eller nåt.

Netflix brings its short-form video feed ’Fast Laughs’ to the TV | TechCrunch

Netflix is bringing its short-form video feature ”Fast Laughs” to TV’s big screen. Launched a year ago, the TikTok-inspired feed of funny videos had

Youtube pressas att stänga av pro-ryska kanaler

I takt med att raketerna började regna ned över Ukraina så var EU och USA (plus några andra) snabba med att börja rulla ut de ekonomiska sanktioner som de hade utlovat om Ryssland invaderade. Vi kan anta att vi inte har sett de sista stegen som kommer att tas på det här området.

Det i sin tur kan potentiellt innebära huvudvärk för de stora sociala plattformarna. Det ser exempelvis ut som att sanktioner kan vara på gång mot ryssar som är stora på Youtube – i Ryssland. Kanaler som ger Youtube annonsintäkter.

Visst, ekonomiska sanktioner mot människor, företag eller organisationer innebär rimligtvis också att Youtube, Facebook och alla andra inte längre får tjäna pengar på dessa. Med andra ord att de måste stänga av annonsmöjligheterna för de konton som drabbas. Men det i sig leder mig till två andra tankar.

Den ena är hur de stora plattformarna överlag ska hantera den här typen av konton. Det är ju inte alls säkert att innehållet bryter mot plattformarnas regler eller lagstiftning i exempelvis USA. Det kanske inte ens handlar om desinformation utan att man hyllar Rysslands insats i Ukraina. Det kommer bli ytterligare en utmaning för de stora plattformarna.

Den andra är att det kanske också är dags att på allvar börja inkludera informationsspridning som del av sanktioner. Mer specifikt: möjligheterna att få verka. Även om annonsmöjligheter skulle stängas ned för stora pro-ryska konton så kan de fortsätta sända.

Frågan är med andra ord om det inte framöver blir så att ekonomiska sanktioner framöver också kompletteras med, tja, SoMe-sanktioner. Tvinga tjänster som Youtube och Facebook att stänga utpekade konton. Vilket i sin tur lär leda till next level diskussioner om censur och vad som kan tillåtas att finnas i sociala tjänster.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/youtube-russia-propaganda-sanction-ukraine-b2023045.html

Youtube stoppar annonsmöjligheterna för ryska statsmedier

Youtube gör en Facebook. Häromdagen stoppade Meta möjligheten för ryska statsmedier att köra annonser mot eller på andra sätt tjäna pengar på sitt Youtube-innehåll i Metas tjänster (inte helt klart, men jag utgår från att det inte bara handlar om Facebook). Nu gör Youtube samma sak.

Utöver det så kommer Youtube också dra ned antalet gånger som några av de berörda kontona rekommenderas till användare.

YouTube bans ads on RT and other Russian channels

YouTube is barring RT and other state-owned media outlets from monetizing videos on the platform, and is also restricting access to some of these channels in Ukraine.

Youtube lägger till profilbildsikon som visar när någon sänder live

Ett väldigt litet tillägg i Youtube: en Live-ring runt profilbilden. Ett sätt att uppmärksamma följare på att ett konto sänder live här och nu.

Med andra ord: exakt det som redan finns på andra ställen. Youtube är alltså mest sena på bollen. Men det är också symptomatiskt för vad Youtube historiskt alltid har varit.

Youtube var (och är) till absolut största del en tjänst för att efterhandstitta på video. Videos som laddas upp så att användare kan välja när de vill se på dem. Live har aldrig riktigt varit vare sig en stor grej eller en styrka hos Youtube.

Men i takt med att livevideo har blivit allt populärare så har Youtube insett att de måste steppa upp sina ambitioner på området för att inte börja tappa innehållsskapare till andra plattformar.

Den nya livesymbolen är som sagt ett väldigt litet tillägg som kommer väldigt sent. Men det visar också att kampen om våra ögon blir allt tuffare. Minsta lilla grej som kan leda till fler visningar och högre engagemang – vilket i sin tur ska göra att innehållsskapare ska bli mer sugna på att ge plattformen tid och kärlek – är värd att satsa på.

YouTube adds another TikTok feature: live rings

YouTube has added live rings (as already seen on TikTok and Instagram) to channels to alert you when someone is live streaming.

Kanye Wests nya album finns inte i de stora strömningstjänsterna, bara i Kanyes egen musikspelare

När Kanye West gör ungefär vad som helst så leder det till uppmärksamhet. Det gäller förstås även hans musikskapande. Så när Ye (som han nu kallar sig) släpper sitt nya album ”Donda 2” så kommer det inte att finnas tillgängligt i Spotify, Apple Music eller någon av de andra stora strömningstjänsterna. För den som vill lyssna är det istället Kanyes egen Stem Player som gäller som enda stället att lyssna (lagligt åtminstone).

Inte så att Kanye är först med ungefär det här initiativet. Ständigt krisande musiktjänsten Tidal började ju som en satsning från Jay-Z och precis som i Kanye-fallet så handlar det om att artister vill skaffa sig mer kontroll över såväl distribution som intäkter. Skillnaden här är att Steam Player inte bara är ännu en tjänst, det är dessutom en pryl.

Tanken med Stem är dessutom inte bara att den ska kunna användas för att lyssna på musik, utan även bryta upp låtarna på ”Donda 2” i sina olika element så att fans på så sätt kan remixa och bygga vidare på Kanyes material. Och intresset verkar ha varit rätt stort: enligt Kanye själv såldes 10 000 spelare på tre dagar.

Nu är ju inte Kanye vilken artist som helst – (återigen) enligt honom själv så ska han ha tackat nej till 100 miljoner dollar från Apple för att släppa albumet exklusivt hos dem. Men det visar oavsett att artister försöker hitta på sätt att kunna tjäna mer pengar på sin musik än det som de får från strömningstjänsterna.

Att artister försöker hitta på sätt att leva på sin musik utan mellanhänder som lägger beslag på större delen av intäkterna är i sig inte nytt, så det blir intressant om det blir annorlunda den här gången. Om vi får en musikindustri som är upphovsmakarkontrollerad fullt ut – eller åtminstone till stor del.

Kanye West just sold 10,000 Stem Players in 3 days… as he claims he rejected a $100m deal from Apple – Music Business Worldwide

One of the most interesting release experiments in modern music is about to take place via Ye’s Donda 2…

 

IoT – internet of things

Spotify släpper Car Thing, en Spotify-fjärrkontroll för bilen

Tycker du att det är jättejobbigt att vara laglig när du lyssnar på Spotify medan du kör? Att alltså inte fippla upp mobilen för att styra uppspelningen? Grattis! Spotify har din rygg. Nu släpper företaget till sist Car Thing. En… Spotify-fjärrkontroll för bilen.

Och det är exakt precis det du får för de 90 dollar som Car Thing kostar. En pryl som du fäster på bilens instrumentpanel för att enklare komma åt reglagen i Spotify. För den som inte vill eller kan använda Apples och Googles respektive tjänster Car Play och Android Auto för att koppla ihop mobilen med bilens underhållningssystem. Eller för den som inte vill köpa en mobilhållare för mindre summa pengar. Eller använda rösten för att styra mobilen.

Så ja, det känns inte direkt som världens mest nödvändiga pryl. Inte ens för de riktiga Spotify-knarkarna. Framförallt inte för över 800 kronor.

ATT Spotify väljer att göra det är däremot inte särskilt konstigt. Likt det exempelvis Meta gör så vill Spotify skaffa sig en egen mobil hårdvaruplattform där de inte är beroende av antingen Google eller Apple. Men det känns fortfarande som en… väldigt nischad produkt. Både vad gäller funktionalitet och målgrupp.

Spotify’s Car Thing goes on general sale for $90

Spotify’s Car Thing is now widely available to buy in the US, the company announced today. It’s available for $89.99 – a $10 increase over the advertised price in October. It’s meant as an easier way to control Spotify in a car.

Uppgifter om att Apple utvecklar AI-chip för självkörande bilar

Den absolut längsta ryktesföljetongen när det gäller Apple är iCar. Alltså en självkörande Apple-bil. Här kommer ett till: uppgifter om att Apple arbetar på ett AI-chip, och överlag hela självkörandepaketet, tillsammans med ett sydkoreanskt chipföretag.

Vad gäller uppgifterna om Apples bilplaner så har de genom åren i olika omgångar pendlat mellan fullständiga Apple-bilar – hela paketet – och att Apple bara arbetar på att ta fram en utökad CarPlay, som kan fungera som operativsystem för en självkörande bil. Chip-ryktet ligger någonstans mittemellan.

Och, ja. Jag stannar där. Ännu ett rykte som känns ungefär lika troligt (eller otroligt) som de flesta andra Apple-bil-rykten. Vi får kort sagt hålla oss till tåls ett tag till innan vi får några skarpa, officiella biluppgifter från Apple.

Vad som däremot i princip är helt säkert är ATT Apple vill göra något på bilfronten. Något som går längre och djupare än just CarPlay, den tjänst som integrerar iPhonen med en bils underhållningssystem.

Problemet (för Apple) med CarPlay är att det är ett mellanlager. Biltillverkarens eget operativ ligger under, vilket gör att Apple inte har möjlighet att få till lika tajt integration mellan iPhonen och användaren som Apple skulle vilja (ironiskt nog ungefär precis det som alla som utvecklar för iOS drabbas av).

Det i sin tur är en del i något betydligt större: kapplöpningen om att bli ett stort (eller ännu hellre: ett dominerande) operativsystem för alla uppkopplade prylar bortom mobilen. Ett iOS eller Android för alla de uppkopplade prylar som på sikt kommer att ersätta dagens mobiler, alltså.

Report: Apple Developing Apple Car Autopilot Function With South Korean Partner

Apple has developed the chip modules and packages for the autopilot functions of its rumored Apple Car with the help of an outsourced semiconductor…

Det är hög tid för Apple att släppa en egen router (igen)

Åfysatanhelvete vad jag håller med om det här. Apple borde verkligen släppa en egen router. Igen.

Det enda märke som jag har haft på min trådlösa router är just Apple. Två generationer av Airport Extreme (inklusive den sista) och en Airport Express. Extremen har sedan länge egentligen passerat sitt bäst före-datum såväl hastighetsmässigt som räckviddsmässigt. Jag vet att jag borde byta – men just routrarna är förmodligen de Apple-produkter, alla kategorier, som jag har haft minst problem med.

Visst. På Apple-manér så är det the Apple way eller the highway som gäller. För den som vill pixelpusha brandväggsinställningar så var det aldrig ett bra val. Men nu pratar vi inte om den målgruppen. Apple siktade som vanligt in sig på de användare som bara vill packa upp, plugga in och köra. För det ändamålet var Apples routrar helt lysande.

Jag var rätt förvånad när Apple la ner sin routersatsning. Visst, det var rätt logiskt eftersom det fanns (och finns) en massa andra som specialiserar på det. Men som artikeln konstaterar så är det egentligen nu mer anledning än någonsin för Apple att erbjuda en router igen. Då var det för att koppla upp datorer, nu är det för att koppla upp ungefär allt i hela hemmet.

Det skulle även lira med hela Apples integritetslinje. Att Apple också, så att säga, inte bara erbjuder hårdvara och tjänster som säkrar data – utan också gör samma sak för internettrafiken i och in ut ut ur hemmen.

Och nog så viktigt: en Apple-router skulle, precis som tidigare, inte se ut som ett rymdskepp från Clas Ohlson.

Pusselbiten som saknas i Apples ekosystem – en router

En trådlös router är vad Apple behöver för att samla knyta ihop sina produkter.

Chiptillverkaren TSMC inför sanktioner mot Ryssland

Mycket av sanktionerna mot Ryssland efter invasionen av Ukraina har handlat om bestraffningar mot banker och individer från statera och sammanslutningar som EU. Taiwan är ett av länderna som infört sanktioner – och det i sin tur har lett till att landets chiptillverkare TSMC också gått ut med att de kommer att följa sanktionerna.

Före pandemin så var saker som chip och ännu mer halvledare rätt ointressanta och snudd på okända begrepp för de flesta. Visst, man vet att det sitter i våra prylar, men har inte tänkt på det särskilt mycket mer än så. Men komponentbristen i världen framförallt under 2021 har gjort att den här typen av tekniker har fått betydligt större plats på intresseradarn. Även hos EU och USA som har insett att man behöver säkerställa mer närliggande tillverkning och inte förlita sig på produktion i länder på andra sidan jordklotet.

Sanktionerna betyder även att företag inte tillåts göra affärer med de människor och organisationer som ligger i svarta listorna. Här ingår även exportförbud av viss avancerad teknik. Som just chip och halvledare.

Frågan är förstås vad det här kan innebära. Nu vet inte hur länge invasionen håller i sig och vad följderna kan bli (om Ryssland störtar nuvarande Ukrainska styre och tillsätter sin egen lydregering så kan sanktionerna hålla i sig ett bra tag). Men om sanktionerna fortsätter breddas så kan det slå mot Ryssland hyfsat hårt. Inte minst eftersom avancerade chip inte är ett område där Kina kan steppa in och stötta upp, helt enkelt eftersom Kina inte än så länge har den kompetensen och tillverkningen.

Och om det här skulle hålla i sig riktigt länge – skulle det kunna bli aktuellt att till och med förbjuda försäljning av konsumentprodukter som iPhone i Ryssland? Känns väldigt avlägset, men, tja, faktiskt inte helt orimligt på sikt.

TSMC Agrees to Join Taiwan in Enforcing Sanctions on Russia

Taiwan will join ”democratic countries” in putting sanctions on Russia over the invasion of Ukraine, the government said, with the world's largest contract chipmaker TMSC adding it would comply with all export control rules.

Internet går ned i Ukraina, så Elon Musk aktiverar Starlink i landet

Man kan tycka vad vad vill om Elon Musk, men det här är onekligen snyggt. Internet svajar rejält i Ukraina (och vi kan väl anta att ryssarna säkerligen har ett finger med i det). Då aktiverar Musk och SpaceX sitt rymdinternet Starlink i landet.

 

AI – artificiell intelligens

Meta siktar på att bygga en AI-superuniversalöversättare

ÄNTLIGEN FÅR VI EN UNIVERSAL TRANSLATOR! Ja, kanske åtminstone. Det är oavsett vad Meta vill. I veckan berättade företaget att det är precis vad de jobbar på. En superuniversalöversättare.

Visst, som vanligt i någon slags metaverse-kontext (because Meta and metaverse), men det här är förstås något som fungerar precis lika bra i en icke-virtueil värld.

Metas plan består av två delar: först att bygga No language left behind (briljant namn), en bautaöversättningssystem som ska lära sig ”alla språk, även om det inte finns särskilt mycket text att lära sig från” och sedan att skapa en AI Babelfish. Låta översättningsmotorn realtidsöversätta, alltså.

Och, ja, det här är ju i sig inte jättenytt. Det nya är väl skalan och ambitionen i visionen, snarare än tekniken och lösningarna, som är Metas bidrag. Eller… de är väl inte de enda som har den här visionen. Men hej.

Det nya nu är att det trots allt är ett av världens största och främsta AI-företag som tänker kasta sina kunskaper och resurser på det här problemet. Och det är något som definitivt ska applåderas. Tack vare internet och de tekniker vi idag har till vårt förfogande så håller språkbarriärer sakta men säkert på att helt suddas ut. Att det, på gott och ont, inte krävs att du lär dig andra språk för att kunna kommunicera med vem som helst på hela planeten.

Ja, eller planeten och planeten. Zuckerberg säger ju att No language left behind ska kunna lära sig alla språk. Så jag tänker att det också kommer att fungera för icke-Jordiska språk.

En universal translator på riktigt, alltså.

Meta wants to build a universal language translator

Meta’s research division is working on a universal speech translation system that could streamline users’ interactions with AI within the company’s digital universe.

USA slår fast att en AI inte kan tilldelas copyright för sitt skapade verk

Kan en AI tilldelas copyright för ett verk som den har skapat? Nu-uh. Enligt The US Copyright Office i USA.

Vad det mer specifikt handlar om är ett beslut från den del av Library of Congress som är den myndighetsgren som tydligen hanterar precis den här typen av frågor. Ett verk skapat av algoritmen Creative Machine har fått tummen ned på sin begäran att tillskrivas upphovsrätt till verket ”A recent entrance to paradise”. Anledningen? Verket saknar ”mänskligt skaparinslag”.

Vilket lär… vara ett helt korrekt beslut. Utifrån nuvarande lagstiftning i landet. Men det sätter också fingret på en intrikat fråga: hur ska lagar hantera att allt fler verk (även inom exempelvis musik) skapas av maskiner och algoritmer?

Visst finns det mänskliga inslag i de flesta AI-skapelser, där själva grunden har tagits fram av människor och sedan har en AI mer eller mindre långtgående fått remixa grundmaterialet eller skapa med det som grund.

Det blir ju än mer intressant med tanke på att upphovsrätt inte bara handlar om kontroll över hur ett verk får användas utan också utan också, och kanske framförallt, om ersättning. Att få betalt för skapelser, alltså.

Hur ska det fungera i det här sammanhanget? Skapa bankkonto åt en AI? Virtuella AI-smurfbär? Ska eventuella intäkter tillfalla den som skapade algoritmen?

https://www.theverge.com/2022/2/21/22944335/us-copyright-office-reject-ai-generated-art-recent-entrance-to-paradise

 

AR/VR

Meta introducerar Builder bot för att bygga VR-landskap genom att beskriva dem

Ha. Ny tjänst för metaverset från Meta. Builder bot. Ungefär vad det låter som: en Byggare Bob-funktion för Metas VR-app Horizon Worlds. Ett sätt att enklare bygga sina egna världar Minecraft-stylee. Fast förstås med lite tänkt AI-coolness: du bygger din värld genom att beskriva vad du vill ha. Landskap, element, musik och the whole shebang.

Och… ja, det ger mig en hel massa nostalgivibbar. Grafik som får mig att tänka på det glada åttiotalet. Och då menar jag hur datorgrafiken såg ut då.

Men det är förstås betydligt mindre viktigt i sammanhanget. Det visar på Metas ambitioner hur de tänker att byggande i Metas virtuella världar ska byggas. Och det är en rätt självklar utveckling överlag, där trösklarna för innehållsskapande – inklusive programmering och design – sänks allt mer. Blir allt mer tillgängligt för alla som vill skapa.

A Meta prototype lets you build virtual worlds by describing them

Meta, formerly Facebook, showed off a prototype of an AI world creation system that could power its ”metaverse” Horizon virtual worlds.

Meta lägger ned teamet som har arbetat på ett nytt operativ för VR och AR

Ännu ett lite oväntat drag från Meta. Ja, eller det hade åtminstone varit oväntat om uppgifter om att det här varit på gång har florerat ett tag. Och ja, det handlar fortfarande om obekräftade uppgifter. Men för det mesta visar det sig att det finns en eld bakom all rök. Det känns med andra ord som att det känns rätt trovärdigt att det händer.

Men om vi bortser från att det här är lite som Apple och alla rykten som självkörande bilar – ett obekräftat rykte om att en inte helt officiell avdelning läggs ned. Men om vi för ett stund låtsas som att det här faktiskt händer (det är ju inte omöjligt att det blir officiellt nästa vecka) så är det trots allt rätt oväntat.

Visst, att ta fram, rulla ut och underhålla ett operativsystem är ju inte direkt en liten apparat. Men även om den hårdvara som Facebook har tagit fram så här långt mycket har lutat sig mot Android så har det känts som att ambitionen har varit att få ordning på det som så här långt har varit Facebooks kanske största svaghet: beroendet av andra för att få ut sina tjänster. Läs: Apple och Google (plus lite Microsoft).

Inte minst som att vi pratar om ett spelfält där det just nu inte finns några självklara ledartröjor. Det är däremot många som vill försöka kapa åt sig tröjan.

Frågan är förstås – om uppgifterna stämmer – vad det hör faktiskt betyder. Om Meta helt kommer skrota sina planer på ett eget operativ eller om de har valt en helt annan inriktning.

Meta reportedly disbands team creating a new OS for AR and VR (updated)

Meta has reportedly disbanded a team creating a new OS for AR and VR devices.


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *