Kategorier
Allmänt digitalt AR/VR Detaljhandel/e-handel Ekonomi och finans IoT - internet of things Mobilt Spaningar Strömmade medier

Digitala spaningar vecka 26 2022 – del 2

Amazon lanserar Store analytics för sina fysiska butiker. TikTok testar shoppingflöde. Spotify testar inbyggd funktion för att skapa podcasts. Walmart köper AR-provningstjänsten Memomi. Apple låter utvecklare använda externa betallösningar i Sydkorea. EU introducerar nya regleringar av kryptovalutor.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Detaljhandel/e-handel

Amazon lanserar Store analytics för sina fysiska butiker

Amazon rullar ut ny statistikplattform: store analytics. Insamling av data i Amazons fysiska Go- och Fresh-butiker. Gammal hederlig sajtstatistik fast då alltså för de fysiska miljöerna.

Vi pratar självklart om ännu ett sätt för Amazon att samla in data i sina fysiska butiker lika enkelt som på sin sajt och i sin app (eller så nära det går). Men inte bara det: tanken är att varumärken som säljer via dessa kanaler också ska få tillgång till datan. Det handlar om saker som ”insikter och feedback erbjudande- och annonseringsstrategier”. Exempel ska vara att det ska gå att se hur många gånger en vara plockas från en hylla och hur många gånger samma typ av vara sedan köps – med andra ord när kunden har tittat på varan och ställt tillbaka den. Det ska dessutom gå att följa samma sak till Amazons digitala butik, som om någon inte köper i den fysiska butiken men sedan klickar hem den digitalt.

Det finns alltså flera saker här: att Amazon vill kunna knyta ihop sina digitala och fysiska kanaler så att fler handlare väljer båda vägarna för sin försäljning och för att varumärken enklare kunna mäta effektiviteten av sin annonsering hos Amazon.

Amazon is introducing new tech to monitor shoppers in its grocery stores and share data with advertisers

Amazon has new data tracking in its physical grocery stores to mine data on shoppers’ habits. The company announced its Store Analytics, which will offer brands aggregated data, in a blog post. Amazon has launched a new data tracking program for its physical grocery stores to mine data on shoppers’ behavior, the company announced in a blog post on Wednesday.

TikTok testar shoppingflöde

TikTok fortsätter steppa upp sina shoppingambitioner: nu testar kortvideoappen ett nytt flöde. Shop. Ett shoppingflöde.

Och, ja, det är ungefär vad det låter som. Ett ställe där användare kan scrolla sig genom produkter indelade i olika kategorier. Och produkterna i fråga kan förstås köpas direkt i TikTok, via TikTok Shop. För att inte förvirra så har TikTok alltså valt att döpa flödet och själva checkoutfunktionen till samma sak…

Vad vi pratar om är alltså ett sätt att samla de shoppingbara produkterna på ett ställe. Shopping som underhållning, alltså. Men det lär lika mycket vara för att uppmuntra ännu fler varumärken att satsa på TikTok för sin försäljning.

Nu är det alltså ett test – och dessutom bokstavligen talat långt bort: i Indonesien. Det är med andra ord ett test i en del av världen där onlineshoppandet inte sitter fast i samma upplägg som hos oss – a.k.a den mall som Amazon skapade.

Men med det sagt kan vi nog anta att det nya flödet lär leta sig till våra breddgrader också. Om testet inte tokbombar, förstås.

TikTok tests a dedicated Shop feed that highlights products you can buy now

TikTok is testing a dedicated ”Shop” feed tab that lets users browse and purchase products from a number of different categories, such as clothing and electronics. The company confirmed to TechCrunch that the feed tab is currently being tested in Indonesia. The Shop tab serves as a hub …

Douyin och Kuaishou satsar allt mer på e-handelslogistik

I skuggan av Alibaba, JD.com och Pinduoduo så blir Douyin och Kuaishou allt tyngre e-handelsspelare i Kina. Nu satsar de båda tjänsterna ännu mer på e-handel. Och inte bara att göra det möjligt att handla via tjänsterna – utan även leveranserna. Allt mer aggressiva investeringar i e-handelslogistik, alltså.

Och det här känns säkert rätt… avlägset. Bokstavligen och bildligt. Men det finns trots allt kopplingar till vår del av världen, inte minst gällande Douyin – kortvideoappen som här hos oss går under namnet TikTok.

TikTok och Douyin är systerappar snarare än en och samma för olika marknader. Douyin ligger dessutom före i kurvan på väg mot att göra en kortvideoapp till något betydligt mer än bara en kortvideoapp. TikTok är på väg att just gå bortom sina kortvideorötter – Douyin har redan gjort det. Douyin är vid det här laget närmare en superapp än bara en video för korta videosnuttar. En plattform där du även kan utföra många av vardagens uppgifter. Som att handla.

Så även om det är en bit till dess att TikTok blir riktigt lika funktionsrik som Douyin så visar de nya e-handelsinitiativen vartåt det barkar även för TikTok. Att TikTok inte bara nöjer sig med att bli en tuff konkurrent till Instagram utan även vill ge Google, Amazon och alla last mile-aktörer en match.

Douyin and Kuaishou Increase Investment in E-Commerce Logistics

Douyin and Kuaishou, two leading Chinese short video platforms, are increasing their investment in e-commerce infrastructure. Among them, ByteDance’s Douyin E-Commerce recently tested the ”Jisuda” (which means speedy delivery in Chinese) service. This aims to realize the arrival of intra-city deliveries in one day and of peripheral-city delivery in two days.

 

Strömmade medier

Spotify lägger till karaokefunktion

Gillar du att sjunga med för full hals i din favvo-Spotify-spellista? Grattis! Nu lägger Spotify till en renodlad karaokefunktion.

Men det är inte bara en möjlighet att sjunga till instrumentala versioner av låtarna (det lär inte heller gälla alla låtar i Spotifys katalog om vi säger så): appen bedömer också hur bra du sjunger. Och ger dig poäng.

Så med andra ord är det ännu ett sätt att dels göra appen mer social och dels få användare att ge appen mer skärmtid. I det här fallet med det givna festspelet.

Spotify’s new karaoke mode lets you sing along

Spotify has released a brand new feature, Spotify Karaoke. Now, you can sing along to your favorite tracks, while the app judges your accuracy, lyric-by-lyric. It sounds like the perfect party game – or simply a chance to test out your musical talents solo.

Spotify testar inbyggd funktion för att skapa podcasts

Ett både väntat och oväntat steg från Spotify: ett nytt verktyg för att skapa, redigera och publicerar poddar. Direkt inuti Spotify-appen.

Spotify har som bekant storsatsat på poddar senaste åren, något som har varit rejält framgångsrikt för företaget. Att de nu vill göra det enklare för ännu fler att skapa sina egna poddar är därför egentligen inte så konstigt. Att Spotify bakar in funktionen i huvudappen är dessutom i linje med att de har fyllt Spotify-appen med allt mer funktionalitet senaste åren.

Men när det kommer till att skapa innehåll så har Spotify haft lite mer vattentäta skott. Spotify-appen har varit för att konsumera och interagera med innehåll. Att skapa innehåll har skett på andra ställen, som hos Spotify-ägda poddplattformen Anchor. Men nu verkar det alltså som att den gränsen håller på att suddas ut.

Nu handlar det om ett test, så det återstår förstås att se om det blir något som släpps till alla. Men bara ATT Spotify har tagit fram och testar en inbyggd poddskaparfunktion skulle, om man är lite krass, kunna vara ett tecken på att även Spotify känner av de hårdare tiderna och allmänna tillväxttak. Ett sätt att pusha fram innehållsskapandet i ansiktet på användarna.

Spotify is testing in-app podcast creation tools

Spotify is testing new tools that will allow you to record, edit and publish podcasts directly from the company’s main app. The company introduced this feature in New Zealand last month. This will remove the need of having a separate app – like Spotify-owned Anchor – to record and publish a quick take for podcasts.

TikTok-ägaren Bytedance drog in 1 miljard på mobilspel senaste året

Spel är väldigt svart just nu. Något som ungefär alla onlinetjänster vill hålla på med alltså. Som Netflix. Spel får dessutom allt mer kärlek och fokus av de sociala plattformarna. Som TikTok.

Hur går det för TikToks mobilspelssatsning? Ja, det vet vi inte säkert, eftersom TikToks ägare Bytedance inte har gått ut med några siffror. Men appanalysföretaget Sensor Tower har lagt sin panna i djupa veck och försökt tyda de tecken som trots allt går att se. Och enligt Sensor Tower så drog TikTok in 1 miljard dollar på sina spel mellan juni 2021 och juni 2022. 16 procent bättre än föregående period.

Som vanligt är det svårt att veta hur stor del av intäkterna som kommer från TikTok och hur mycket som kommer från den kinesiska systerappen Douyin (en killgissning är att merparten kommer från den sistnämnda). Som vanligt så inkluderar Sensor Tower inte externa Android-appbutiker, vilket gör att det säkerligen är betydligt mer i Kina (eftersom Google är förbjudet i Kina så är det bara just tredjepartsbutiker som gäller för att installera appar där).

Oavsett är det en hyfsat stor pott pengar. Och vi kan anta att Bytedance kommer att vilja flexa musklerna ännu mer på spelområdet kommande år.

TikTok-owner ByteDance’s aggressive mobile gaming push is paying off as player spending grows

Chinese internet giant ByteDance’s nascent foray into gaming is showing signs of promise with spending across its mobile titles growing over the past year as it looks to challenge rivals Tencent and NetEase.

 

IoT – internet of things

SpaceX:s rymdinternet Starlink kan nu användas i fordon som rör på sig

Elon Musk-ägda SpaceX:s rymdinternet Starlink fortsätter att skörda framgångar. Senast av det myndighetsmässiga slaget: Starlink har nu fått tummen upp från FCC, USA:s motsvarighet till Post- och telestyrelsen, att användas i fordon som rör på sig.

Det här kanske kan tyckas lite… onödigt. Att använda internet i fordon som rör sig är väl vad ungefär alla gör nuförtiden. Men fram till maj i år så fanns Starlink bara i en helt stationär version. För att kunna använda Starlink krävs en basstation som kan ta emot signalen som beamas ned från satelliterna som snurrar runt utanför atmosfären och det var först i maj som SpaceX släppte en version som går att använda mobilt. Bokstavligen.

Men användningen av Starlinks ”mobilabonnemang” var olaglig från maj fram till nu – när alltså FCC gett klartecken till att tekniken får användas på amerikansk mark.

Vi kan med andra ord anta att det här kommer att göra det enklare för SpaceX att locka användare till sin internettjänst. Och att det i sin tur gör att Starlink-utrullningen tar ännu mer fart.

FCC approves Starlink use in moving vehicles

’s satellite internet service can now be used in a vehicle in motion after it received FCC approval Thursday, which is great news for thousands of people who want ongoing connectivity on the road. ThePortability feature , unveiled in May, allows people to take their Starlink internet with them anywhere.

 

AR/VR

Walmart köper AR-provningstjänsten Memomi

Walmart fortsätter shoppa loss. Senast företaget som får Walmart-logga: Memomi. En AR-tjänst för att prova glasögon. Ja, AR-prova glasögon alltså.

Med andra ord pratar vi om en tjänst som ska göra det enklare att prova vilka bågar som ser bra ut, även hemma i soffan. Memomi och Walmart har redan ett samarbete, så det här var mest en formalitet för att Walmart ville äga tjänsten fullt ut.

Just AR blir allt viktigare som teknik för e-handlare för att kunna konkurrera med fysiska handlare på ett av de områden där de fysiska butikerna fortfarande har en rejäl fördel: kunna prova hur grejer sitter och ser ut på. Och de är nog inte specifikt möjligheten att låta kunder prova glasögonbågar som framförallt har fått Walmart att öppna plånboken, utan Memomis löften om att tekniken lika gärna kan användas för andra produktkategorier. En teknik för Walmarts alla AR-provningsbehov, alltså.

Det återstår väl att se hur väl Memomi kan leva upp till sitt löfte – och hur Walmart kommer att integrera tekniken i sina gränssnitt och plattformar. Men vad det här oavsett är är ännu ett metaversesteg: inte en fullständig virtuell värld, utan en tjänst som suddar ut, eller åtminstone sandpapprar ned, gränsen mellan det fysiska och det digitala.

Det som metaverse egentligen handlar om.

Walmart is acquiring Memomi, an AR startup powering virtual try-on for eyewear

Walmart is expanding its array of virtual try-on services for shoppers with today’s news that it’s planning to acquire Memomi, an AR optical tech company and current Walmart partner offering a virtual try-on experience for eyewear. Deal terms were not disclosed, but Memomi has enabled digital measurements for all Walmart and Sam’s Club customers since 2019, the retailer said.

 

Mobilt

Apple låter utvecklare använda externa betallösningar i Sydkorea

Så gör Apple en Google i Sydkorea. Till sist. Apple har gått med på att tillåta att iOS-utvecklare bygger in och använder externa betallösningar i sina appar.

Och, ja, det är förstås inte ett frivilligt Apple-beslut. Det handlar om en lag som för ett par månader sedan trädde i kraft och som förbjuder appbutiker (alltså i praktiken Appstore och Google Play) från tvinga utvecklare att bara använda en enda betallösning. Dessutom plattformarnas egna.

Men det återstår förstås att se hur de båda företagens lösning för att följa lagen kommer att flyga. Apple har kopierat Googles upplägg rätt mycket, vilket innebär att även Apple kommer att ta ut avgift. Även från de appar som använder någon annan betallösning än Apples. Men däremot med en rabatt: istället för 30 % så kommer Apple att ta ut… 26 % från dem som väljer bort Appstores betalningssnurra.

Dessutom får appar då heller inte tillgång till övriga funktioner som ingår i Apples lösning (som stöd för att hantera prenumerationer och återbetalningar). Och det krävs dessutom att utvecklarna laddar upp en separat version av appen för den Sydkoreanska marknaden.

Det sista var en av sakerna som myndigheter i Nederländerna slog bakut inför – och som Apple dessutom var tvungen att backa från. Jag misstänker att Apple kommer att stöta på patrull med det här (och även avgiftsnivån), antingen från myndighetshåll eller när någon drar Apple till domstol.

Oavsett så är det ännu en spik i kistan för appbutiksuppsläggen som de har fungerat från starten ända fram till nu. Återstår att se vad det kommer att bli när alla bitar till sist har kommit på plats.

Apple now lets apps use third-party payment providers in South Korea | Engadget

Apple has started allowing developers to use alternative payment systems for apps in South Korea, it announced. It made the move to comply with a new law in the nation requiring major app stores to allow alternative payment methods. Apple is still taking a cut from app transactions, though, albeit with a slight reduction in the fee.

 

Ekonomi och finans

EU introducerar nya regleringar av kryptovalutor

Nästa stora techområde till EU-regleringsrakning: kryptovalutor. I veckan har EU-parlamentet och medlemsländerna kommit överens om ett avtal för ökat skydd mot bedrägerier, kriminella aktiviteter och klimatpåverkan.

MiCA, eller Markets in crypto-assets, som avtalet heter ökar kraven på stora ”tjänstetillhandahållare av kryptotillgångar” vad gäller att hantera penningtvätt och att dessa även även måste redovisa sin klimatpåverkan till nationella myndigheter. Och kanske den största regleringen som del av MiCA: krav på att ”överföringar av kryptotillgångar är helt spårbara”.

Även om det pratas om ”kryptotillgångar” så är det i praktiken kryptovalutor som Bitcoin och Ether som omfattas av den nya lagen. NFT:er, alltså digitala objekt vars innehåll inte är pengar utan andra former av tillgångar som konst, musik eller annat, är undantagna. Däremot har EU gett sig själva en öppning att ”omklassificera” denna typ av kryptotillgångar så att även de faller under den nya lagen.

MiCA ska tydligen vara världens första ”sammanhållna reglering” av kryptovalutor, vilket säkerligen kan stämma – även om det förmodligen beror på hur man definierar det. Men EU ligger här oavsett före USA och det är inte omöjligt att det blir EU som sätter mallen för kryptoreglering globalt, ungefär som hände med införandet av GDPR.

Med det sagt så är lagen fortfarande ”provisional”, vilket jag inte har full koll på det faktiskt innebär rent praktiskt. Men det verkar handla om att det fortfarande finns en del praktiskt detaljer att banka ut. Men oavsett – ett stort steg mot reglering snarare än förbud av krypto.

The EU introduces new crypto rules to protect against fraud and climate impact | Engadget

Europe and its member states have provisionally agreed on new crypto regulations that aim to protect consumers and service providers, the European Parliament announced. Called ”MiCA” (markets in crypto-assets), it’s designed to guard against things like fraud, criminal activity, climate impact and more.

TikTok-utmanaren Triller ansöker om börsnotering

Ny börsnotering på gång – den här gången från TikTok-utmanaren Triller. Nu har företaget lämnat in sin ansökan till amerikanska myndigheter.

Och… det är ungefär vad vi vet just nu. Eftersom Triller har lämnat in en så kallad konfidentiell ansökan så är innehållet i ansökan, inklusive alla finansiella siffror, ännu inte offentligt tillgängliga. Vi får helt enkelt vänta ett tag till innan vi får lite mer insyn.

Vad vi däremot vet är att Triller senaste åren har varit inblandad i sina egna cirkusar senaste åren. När TikTok höll på att tvångssäljas av Trump-administrationen la Triller ett milt sagt oväntat bud på TikTok, Triller har beskyllts för att använda kreativ bokföring kring sina användarsiffror och den börsnotering som först var på gång ställdes in häromdagen.

Tanken var först att Triller skulle kliva in på börsen via en så kallad SPAC-lösning, att Triller alltså skulle gå samman med ett redan börsnoterat bolag för att på så sätt slippa gå genom hela långa noteringsprocessen, men eftersom SPAC-lösningar inte längre är lika heta så är det svårare att få in kapital. Därför blir det lite mer traditionell notering istället. Ja, eller nästan traditionell. Triller ser ut att göra en direktnotering på samma sätt som när Spotify noterades. Att sälja befintliga aktier istället för att trycka upp fler nya.

Hur, när, till vilken värdering och ens om Triller slutför sin notering den här återstår däremot att se.

Short video app Triller confidentially files for U.S. IPO

June 30 (Reuters) – Short video app Triller Inc has confidentially filed paperwork for an initial public offering of its class A common stock with the U.S. Securities and Exchange Commission, the company said on Thursday.

Klarnas värdering fortsätter rasa

Det är sådär roligt att vara ett börsnoterat techbolag just nu. När postpandemibaksmällan slog till i år så fick bolagen som gynnades mest av pandemins hemmasittande tokspö av marknaden. Här återfinns många av techbolagen.

Läget har förstås inte blivit bättre när inflation, krig och allmän ekonomisk oro rusar fram över världen. Det har gjort att ”tech” överlag har blivit något man helst inte tar i med tång. Det har gjort livet surt även för techbolag som inte är börsnoterade – och som dras med hysteriska förluster. Som Klarna. Nu kommer uppgifter om att fintechbolagen har tvingats skruva ned sin värdering ytterligare i jakten på nytt kapital.

I förra veckan talades det om att klarna skulle tvingas sänka sin värdering till runt 10 miljarder dollar för att kunna ta in nya pengar. Enligt Wall Street Journal så ska Klarna nu vara nära att fylla på kassan, men till ännu lägre värdering. Enligt de sedvanliga ”källorna med insikt” i förhandlingarna så handlar det om en värdering runt 6,5 miljarder dollar.

Och det är förstås… en sjukt stor hög pengar. Men jämfört med Klarnas rekordvärdering så här långt – som bolaget nådde under förra året – så är det nära nog en totalkollaps: ned från nästan 46 miljarder dollar. Eller 85 procent lägre.

Så… Ouch?

Inte undra på att techbolagen sparkar folk till vänster och höger just nu: kraven på lönsamhet har helt ersatt tillväxtförväntningarna.

WSJ News Exclusive | Klarna in Talks to Raise Fresh Cash at Slashed $6.5 Billion Valuation

Klarna Bank AB is nearing a deal to raise new money at a valuation of around $6.5 billion, according to people familiar with the matter, a humbling comedown and a testament to the punishing environment facing startup companies.

 

Övrigt

EU förlänger roamingfriheten ytterligare ett decennium

Goda nyheter för alla EU-resenärer: EU förlänger roamingfriheten i EU i ytterligare ett decennium. Det kommer alltså inte kosta EU-medborgare något extra att surfa i andra EU- eller EES-länder förrän tidigast 2032.

Ska jag vara ärlig så är det här inte ens något jag hade tänkt på skulle vara aktuellt. Lite naivt tänkte jag att vi är safe för all tid och evighet i den här frågan. Okej, kanske inte riktigt, men jag trodde verkligen att det var något som är så självklart numer att det inte ens skulle finnas ett slutdatum. Men visst, operatörerna skulle väl hellre smacka på alla extraavgifter de kan (även om jag tror att det i slutändan trots allt lönar sig mer att folk faktiskt fortsätter använda sina mobiler även i andra länder), så egentligen rätt självklart att det skulle finnas.

Men oavsett: väldigt bra av EU. Och något som nästan borde skrivas in i någon form av grundstatut i EU-fördraget: för att den fria rörligheten inom EU i praktiken ska kunna fungera på ett sätt som vi medborgare kan acceptera så ska vi inte behöva fundera på att surfandet kan ruinera oss i ett annat medlemsland.

European Union keeps mobile roaming fees at bay for another decade

Five years ago, the European Union passed rules which largely ended mobile roaming fees for citizens traveling with their devices across borders within the bloc. Today lawmakers are reupping the regulation that lets EU citizens ”roam like at home” for a full decade, meaning European con…

Google Hangouts stängs ned november 2022

Gillar du Google Hangouts? Sucks to be you i så fall. Nu har Google meddelat det definitiva slutdatumet för tjänsten: november 2022. Efter det är det Google Chat som gäller. Fram till dess så kommer Google att knuffa Hangouts-användare mot Chat allt mer aggressivt.

Det här skulle välvilligt kunna tolkas som att Google fortsätter att rensa i sin – så här långt – rätt förvirrande meddelandetjänstdjungel. Men om jag känner Google rätt så kommer de inte nöja sig med några tydligt uppdelade tjänster med tydligt definierade användningsområden. De kommer nog alltså kunna röra till saker och ting igen på chattområdet.

Google Hangouts is shutting down in November

After sunsetting Google Hangouts for Workspace users in February, Google’s now beginning the process of migrating free, personal Hangouts users to Chat. In an announcement posted to its blog, Google says people who still use the Hangouts mobile app will see a prompt to move to Chat.

Tesla har inte tillräckligt många platser för de kontorsanställda som Musk tvingar tillbaka till kontoret

Ha. Fab. Ni vet Elon Musks dekret/ultimatum att samtliga kontorsanställda per omgående ska masa sig tillbaka till Teslas huvudkontor och göra så varje dag – eller ”låtsas jobba någon annanstans”? Det verkar som att Musk inte riktigt hade verklighetscheckat sitt beslut. Något som anställda enligt The Information märkte när de återvände.

Sedan 2019 har antalet anställda dubblerats och även om Tesla, precis som ungefär alla techbolag just nu, har gått ut med att de ska minska antalet så innebär det fortfarande att det finns betydligt fler kontorsanställda än före pandemin. Och under pandemin – ni vet, när alla satt hemma – så gjorde Tesla som många andra företag och passade på att använda oanvänd kontorsyta till annat.

Vad innebär det här i praktiken? Att Tesla saknar några saker för att få saker och ting att funka när alla ska kontorsjobba på plats igen. Som tillräckligt många parkeringsplatser. Och tillräckligt många skrivbord. Plus att kontorets wi-fi tydligen inte räcker till om alla anställda på huvudkontoret använder det samtidigt.

Så. Ja. There’s that.

Som tur är lär väl Musk åtminstone kunna fixa uppkopplingen. Bara att placera några Starlink-satelliter över kontoret.

Tesla reportedly doesn’t have enough desks after Musk threatens to fire remote employees

After Tesla CEO Elon Musk commanded remote employees to return to work or else lose their jobs, the company was reportedly ill-prepared to welcome back its workers. According to a report from The Information , employees arrived at Tesla’s Fremont, California facility only to find a lack of parking spots, no desk to sit at, and crappy Wi-Fi ( where’s Starlink when you need it?).

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Kanske också intressant

Av Ola Andersson

Följ mig på LinkedIn om du vill ha hyfsat regelbundna, portionsförpackade spaningar. Eller varför inte skicka en kontaktförfrågan? Jag är rätt snäll (säger min mamma) och tycker det är kul att träffa människor jag aldrig träffat tidigare. Ja, även om vi inte träffas i verkliga livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.