Kategorier
Detaljhandel/e-handel Sociala medier Sök/SEO Spaningar

Digitala spaningar vecka 24 2019

Facebooks kryptovaluta kan backas av Visa och Mastercard, Instagram får låttextdekol och Facebook släpper appen Study och siffror kring användningen av Watch. Snapchat släpper egen checkoutfunktion. WeChat får shoppingrekommendationsfunktion. Google Assistant kommer till Waze och videos dyker upp som featured-snippets. Walmart satsar stort på laddstationer.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i sammanställningen

 

Sociala medier

Facebook, Instagram och WhatsApp

Facebooks kryptovaluta kan backas av Visa och Mastercard

Mer information om Facebook förmodat kommande kryptovaluta. Rätt mycket samma som förra veckans spekulationer, med presentation nästa vecka och test/lansering under 2020. Dessutom åter info om att externa företag kommer att backa valutan. Den här gången droppar dock Wall Street Journal namn.

Det sägs handla om riktigt etablerade betalningsspelare som Visa och Mastercard, men även nyare betalningsplattformar som PayPal och Stripe. Intressant nog också namn som Booking.com och Uber (blir i så fall intressant hur Uber tänker sig att Facebooks valuta ska förhålla sig till Uber Cash).

Enligt WSJ kommer respektive företag pynta in 10 miljoner dollar. Summan blir ”medlemsavgift” för att få sitta med i Libra Association, det externa konsortium som Facebook sägs vilja ha som överrock för valutan (alltså samma upplägg som gällande exempelvis faktakollande).

Tidigare har namnet GlobalCoin florerat, men här talas det snarare om att valutans namn blir Libra. Vilket med tanke på kontrollinstansens namn låter rätt troligt (utan att det förstås måste bli så).

Det mest intressanta blir förstås hur valutan är tänkt att användas. Om det blir ett betalningsmedel, eller ”poäng”, bara inom Facebooks ekosystem eller om det kommer gå att betala även på andra ställen. Med tanke på de företag som nämns som backare känns det senare mer troligt. Det har ju även spekulerats i att valutan ska kunna gå att ta ut i automater. I det läget lär det bli så att pengar växlas till lokal valuta, men online finns det förstås inget som stoppar Visa eller PayPal från att erbjuda Facebooks valuta som betalmedel. För betalning hos, tja, Amazon, Apple eller Google.

Facebook’s cryptocurrency to debut next week backed by Visa, Mastercard, Uber, and others: WSJ

Facebook has secured the backing of over a dozen companies for its upcoming cryptocurrency. These companies include financial organizations like Visa and Mastercard, and technology giants like PayPal and Uber.

Instagram får låtextdekal

En av nyheterna som Apple presenterade under sin utvecklarkonferens förra veckan var att Apple Music kommer att få realtidslåttexter i och med iOS 13. Alltså texter så att det går att sjunga med. Som spekulerade i samband med nyheten: som gjort för karaokemarknader. Eller för kortvideo.

Nu hoppar Instagram på tåget. Fast med en twist. Det är en ny typ av musikdekal det går att realtidstexta sina stories om man känner för det. Eller bara lägga ut en låtrad om man känner för det. Oavsett är det intressant att se att i princip alla musiktjänster har lagt till textstöd i sina tjänster. Men från att ha handlat om en statisk låttext så börjar det alltså nu alltmer handla om en potentiellt mer interaktiv variant.

Även om Instagrams dekal mer handlar om att uttrycka sig än en social realtidsfunktion så skulle man kunna tänka sig att vi kommer se mer av den här varan från Instagram. Spotify lanserade en social listening-funktion förra veckan. Känns inte särskilt otroligt att även Instagram skulle få en motsvarande funktion. En Music party-funktion.

Instagram Recruits Billie Eilish To Announce Integrated Lyrics For Stories

Instagram has announced a new features for Stories that directly rivals TikTok. Now users can integrate lyrics directly into their musical Stories.

Facebook släpper sin bloddonationsfunktion i USA

Facebook rullar ut en av sina väldigt bra funktioner på hemmaplan: möjligheten att anmäla sig som bloddonator. Sker lagom till World Blood Donor Day (14 juni).

https://newsroom.fb.com/news/2019/06/us-blood-donations/

Facebook lanserar nytt försök att ranka kommentarer

Ännu ett tillfälle för Facebook att göra ett blogginlägg med ordet ”meningsfull” i rubriken. Nu testar man åter ett sätt att styra upp kommentarsträsket lite – med kommentarsrankingfunktion.

Det kommer handla om kommentarer på inlägg från sidor och från människor ”med många följare”.

https://newsroom.fb.com/news/2019/06/making-public-comments-more-meaningful/

Facebook lanserar Study – app som betalar för att få data om din mobilanvändning

Om det gick åt skogen förra gången, och involverade brott mot Apple-regler och spårande av minderårigas telefonaktiviteter, varför inte försöka igen? Facebook gör ett nytt försök att få reda på mer om hur vi använder våra mobiler via nya appen Study, efter att den förra, Research, stängdes ned av både Appstore och Google Play.

Precis som förra gången handlar det om att Facebook betalar användare för att dela med sig av vad de gör i mobilen. Och inte bara i Facebook, utan generellt. Däremot har företaget lär sig en del från förra gången. Man kommer den här gången inte kunna se allt som användarna gör (som vad de gör i konkurrerande appar). Mer specifikt kommer appen inte samla in innehållet som användarna konsumerar. Den här gången måste användarna vara över 18 år (och dessutom ha ett PayPal-konto, vilket ska vara ytterligare en ålderskontrollspärr).

Facebook kommer den här gången heller inte fulhacka sig runt Apples appregler mest eftersom, tja, appen bara släpps för Android.

Study kommer inte vara öppen för alla (och dessutom bara släppas i US och Indien till att börja med). Mer en inbjudningshistoria. Syftet med appen är även denna gång marknadsundersökning, mer specifikt ”samla in information om hur deltagarna använder appar”. Kort sagt kommer appen förstås också samla in information som mest sannolikt kommer användas mer direkt i Facebooks affärsverksamhet. Som att se när och var man använder, säg, Snapchat.

Facebook will pay you to let it track what you do on your phone

The app will monitor which apps are installed on a person’s phone, the time spent using those apps, the country you’re in, and additional app data that could reveal specific features you’re using, among other things. Facebook says it won’t see any specific content, however, including messages, passwords, and photos.

Facebook testar snooze-funktion i Messenger

En rätt given funktion för Messenger: möjlighet att snooza meddelanden. Med andra ord samma sak som går i flera mejltjänster: få en påminnelse senare om att du ska svara på ett meddelande.

Ju mer chattjänster tar över e-postens roll, desto fler ”mejlfunktioner” börjar dyka upp.

Facebook Messenger Tests Snooze Notification Feature

According to reports, Facebook Messenger is testing a new feature that lets users get a notification for a specific message to answer later.

Facebook släpper ny Portal-hårdvara i höst

 höst är det dags för mer hårdvara från Facebook. Uppdaterade versioner av Portal, närmare bestämt. Alltså den videochattenhet som Facebook släppte förra året. Enheter som kommer att få ”ett nytt formspråk”. Ooooch det är ungefär det vi vet.

Artikeln spekulerar i att försäljningen av Portal-prylar kanske inte går jättebra (pratas inte så mycket om dem, Facebook sänkte priserna i april i år). Känns förstås relevant. Men det jag inte hade koll på är att Portal ingår i segmentet ”Payments and other fees” när Facebook redovisar sina finansiella rapporter.

Jag skyller på att det beror på att jag inte tänkt på frågan särskilt mycket, för det är inte direkt svårt att räkna ut att Portal-segmentet bor där. Facebook har nämligen bara två intäktsposter: ”Payments and other fees” och… annonsering (den sistnämnda står för typ 100 procent av intäkterna).

Jämfört med Q1 2018 var Payments-delen ned 6 miljoner dollar första kvartalet i år. Så Portal har oavsett inte drivit på den intäktsposten i någon större omfattning. Portal lär väl kanske ha bidragit till att nedgången här blev mindre än den annars hade blivit, men sannolikt är det nog då på marginalen.

Facebook säger själva förstås att försäljningen går bra, men det måste de å andra sidan göra. Fram till dess att de redovisar faktiska försäljningssiffror kan vi bara gissa. Men så länge som Facebook inte säger något alls kan vi nog utgå från att det inte är siffror som ger större krusningar på vattenytan.

Facebook to launch new Portal devices this fall

Facebook is planning to launch new Portal devices this fall, some of which will have an entirely new form factor.

LinkedIn

LinkedIn efter det att funktionen att bjuda in till sidor släpptes

Mowgli från Djungelboken får en massa bananer i huvudet

Övrigt sociala medier

Gruppchattappen Houseparty köps upp av företaget bakom Fortnite

Ännu en social-app har köpts upp. Gruppvideochattjänsten Houseparty har hittat nytt hem hos Epic Games, företaget bakom en annan stor social plattform: spelet Fortnite. Tydligen ska Houseparty redan vara en populär chattkanal för Fortnitare, så steget var alltså sannolikt rätt kort.

Houseparty fick Facebook att släppa appen Bonfire – och sedan lägga ner den efter 1,5 år. Att det blir Epic Games som köper appen betyder också att Houseparty sugs in i Tencents spelekosystem i och med att Epic till 40 procent ägs av just Tencent.

Fortnite maker Epic Games buys video chat app Houseparty

Houseparty has been moving into gaming with features like integrated games and screen sharing, and the company said earlier this year that people are already using the app to chat with friends while playing Fortnite.

Buffer släpper en hög statistiksiffror om sociala medier

Kan du inte få nog av statistik om sociala medier? Här kommer i så ännu en sammanställning, den här gången från Buffer.

Den absolut mest intressanta siffran i sammanställningen: varannan minut tas det lika många bilder i världen som det togs under hela 1800-talet.

Essential (and Surprising) Social Media Statistics to Inform Your Strategy

See the social media statistics on demographics, usage, trends, and much more. Use these statistics to build an even stronger social media strategy.

Vilka var de populäraste sociala medierna mellan 2002 och 2019?

Ha. Ännu ett skönt, animerat stapeldiagram. De mest populära sociala tjänsterna från 2002 fram till idag.

Och, tja, jag hade glömt några av dem. Intressant också att se att Youtube verkar ha kommit in i en andra andning.

Matt Navarra (I quit X. Follow me on Threads) on Twitter: ”WOAH…!The MOST POPULAR social networks: 2002-2019Look out for TikTok at the end…Credit: @thenextwebpic.twitter.com/MQkdXEvKDz / Twitter”

WOAH…!The MOST POPULAR social networks: 2002-2019Look out for TikTok at the end…Credit: @thenextwebpic.twitter.com/MQkdXEvKDz

 

Sök/SEO

Google Maps får säkerhetsfunktion som varnar om man avviker från en planerad rutt

Google testar ännu en funktion i Maps: varning om du avviker mer än 500 meter från din rutt. Härligt. Ännu en källa till osämja mellan en förare och Maps.

Skämt åsido. Funktionen, som bara testas i Indien, handlar om säkerhet. Säkerhet inte främst när du själv kör utan när du blir körd, som i en taxi. Kort sagt en funktion som mycket har fötts ur saker som kidnappningar, rån eller våldtäkter under taxiresor. Det innebär att funktionen, Stay safer, också ger möjlighet att realtidsdela rutt eller varningar med en vän.

Men funktionen i sig kan förstås användas även för mindre allvarliga ändamål, men som ändå ger nytta. Som taxiförare som kör oanande turister på långa omvägar för att blåsa passagerarna på pengar.

Oavsett. Smart och bra funktion.

(Dessutom verkar Maps också ha uppdaterats med bättre trafikinformation i 66 länder. Förstås också bra.)

Google Maps Testing New Feature That Will Make Your Taxi Rides Safer

Google Maps is getting a new feature that will alert taxi passengers when their ride goes off route by 500 meters. The feature seems to be limited to India currently.

Google Assistant kommer till Waze

Waze får en ny funktion: Google Assistant. Google digitala röstassistent flyttar in i Waze för att underlätta navigerandet – och allt annat man kan tänkas vilja göra medan man navigerar.

Med tanke på att Google äger Waze så är det här förstås inte särskilt förvånande. Snarare mer förvånande att det har dröjt så länge. Nu förs Waze och Google Maps ännu ett steg närmare varandra.

Och just det sistnämnda är det mest intressanta i sammanhanget. De två tjänsterna överlappar varandra allt mer. Samma sak som vi ser mellan Facebooks tjänster.

När det handlar om Facebook så har tjänsterna knutits allt närmare varandra och fått allt fler gemensamma funktioner. Facebooks chattinfrastruktursatsning förstärker den här trenden. Men inte bara det: i kod har dessutom saker som ”Instagram by Facebook” börjat dyka upp. Vilka deltjänster du använder är irrelevant. Facebook Chat. Facebook Video. Facebook Games. Och så vidare.

Jag har i samband med detta ställt frågan hur länge Facebooks undertjänster kommer finnas kvar som fristående varumärken. Nu börjar jag undra hur länge Waze kommer finnas kvar. Hur länge det dröjer innan Google Maps och Waze blir ett.

The Google Assistant is now available in Waze

You can now access the helpfulness of the Assistant directly within Waze.

Google kan börja meddela stora algorimförändringar i förväg igen

Ha. Google verkar överväga att börja berätta om större sökalgoritmförändringar i förväg igen. Varför? Enligt artikeln: för att förhindra att SEO-världen sätter mindre smickrande namn på uppdateringarna (som saker som för tankarna till naturkatastrofer).

Det är ärligt talat långt ifrån den minst rationella motivering jag har hört som anledning till en förändring.

Google To Pre-Announce Future Core Algorithm Updates

Danny Sullivan from Google said Google ”probably will” pre-announce future Google core updates. He said this on Twitter when asked if Google will ”be pre-announcing broad core updates again?”

Google börjar med video som featured snippet-innehåll

Första gången jag ser det här. En video som featured snippet. Alltså bara en video, som ”föreslaget klipp”. Övriga videos som matchar sökningen kommer som vanligt längre ned. Videon, i det här fallet från Youtube, öppnas i en overlay över sökresultatet.

Det är förstås rätt självklart att featured snippets (plats noll) möter Youtube. Hela featured snippets-funktionen är koncentrerad kring frågesökningar av typen när? var? hur? En stor mängd av allt innehåll på Youtube är just ”hur”-videos. Svaret på frågan hur man gör något, där video många gånger är ett ypperligt format. Och video blir som bekant allt mer populärt.

Vad Google gör här är förstås också att än mer driva användningen av just video – precis när vi börjat lära oss skapa textinnehåll för att passa featured snippets. Men det är inte bara formatet som skiljer.

Featured snippets har i sig alltid byggt på att vi som söker får svaret direkt hos Google, utan att behöva trycka oss vidare till den sajt där innehållet egentligen finns. Med video-featured snippets går Google ett steg längre. För att synas på plats noll i Googles sökresultat måste du också lägga ditt innehåll på Googles videoplattform. Vi kommer alltså behöva skapa ännu mer videoinnehåll för att synas – och lägga det hos Google.

 

Detaljhandel/e-handel

Snapchat släpper egen checkoutfunktion

Inte alls förvånande: Snapchat testar en egen shoppingfunktion – komplett med checkoutfunktion. Det blir alltså möjligt att svepa upp och handla direkt på plattformen.

Nu är det alltså ett test och i väldigt liten skala. Åtminstone i antal användare som får funktionen (och bara för användare i USA). Det är närmare bestämt fem influencers som nu alltså får sina egna Snapchat-butiker att sälja saker via. Butiker som drivs av e-handelsplattformen Shopifys teknik. Överhuvudtaget mycket som den motsvarighet som Instagram släppte för inte särskilt länge sedan.

Tanken är att Snapchat ska erbjuda funktionen till fler användare de kommande veckorna och kommer erbjudas publicister senare i år. Kort sagt: faller det väl ut kommer det här säkert rullas ut brett rätt snart.

Det sköna är förstås att en av de fem som är först ut med shoppingfunktionen är Kylie Jenner – som blev lite ansiktet för motståndet mot den omdesign av Snapchat som rullades ut i början av förra året. Okej, hon är förstås fortfarande ett av plattformens största namn, men jag misstänker att det säkert finns lite baktanke med att hon nu får utgöra en av de första shopping-snapparna.

Snapchat Brings Native Checkout Feature To Five Influencers

Snapchat is moving fast into e-commerce with a new native checkout feature rolling out to five influencers on its platform.

WeChat släpper nya shoppingfunktioner: rekommenderade produkter

WeChat får en ny shoppingfunktion: rekommenderade produkter. Uppdelat i tre olika varianter:

  • Vänners rekommendationer: Produkter som vänner manuellt har rekommenderat
  • ”Alla köper”: Produkter som en eller flera vänner har köpt (”alla” kan alltså vara… något överdrivet)
  • Grupprekommendationer: Grupper man kan gå med i för att få shoppingrekommendationer

Rekommendationerna kopplas ihop via ett rekommendations-API, vilket med andra ord betyder att företag kan integrera med funktionen för att på så sätt få synlighet. Eller mer specifikt: koppla miniprogram till funktionen. Alltså funktionen för att skapa appar (eller om man så vill ”sajter”) inuti WeChat.

Som artikeln konstaterar är det här alltså ännu ett steg mot att fullt ut knyta ihop socialt delande med shopping. I Kina är det sociala elementet redan en stor del av onlinehandlandet, via saker som liveströmning och spelifierat gruppshoppande. Här hos oss har saker ännu inte kommit lika långt, men motsvarande utveckling sker hos oss.

Gemensamt är ett ökat fokus på de plattformar som kunderna frivilligt hänger med sina vänner på och där göra det möjligt för kunderna att handla.

https://walkthechat.com/wechat-released-new-recommended-products-e-commerce-function/

Amazon släpper influencer-klädkollektionen The Drop

Förra veckan skrev jag om att Amazon presenterade funktionen SnapStyle – en Pinterest-klon som gör det möjligt att fota en outfit och få tips om vilka liknande kläder man kan köpa. Det jag missade var att Amazon också släppte The Drop – en ny kollektion.

Anledningen, eller åtminstone en stor anledning, till att Amazon släppte båda dessa kan bero på att försäljningen av Amazons egna märken inom kvinnomode inte går som tåget. Med The Drop vill företaget poppa till sin image på området. Det handlar om en klädkollektion framtagen i samarbete med influencers. Tydligen väldigt begränsat (den första kollektionen kunde bara köpas i 30 timmar) och alla plagg ska produceras vid beställning (för att också rida på hållbarhetstrenden).

Vi kan tänka att Amazon kommer att knyta sitt Youtube-influcencerprogram, och för den delen sitt Snapchat-samarbete, till The Drop. Influencers ska tydligen betalas bättre om de tipsar om Amazons varumärken och vad är då bättre än att låta influerare marknadsföra sina egna Amazon-produkter. En tänkt win-win.

Att se hur det går med den här satsningen.

Amazon’s Fashion Quest Continues With the Drop and StyleSnap

The world’s largest online retailer goes after a new, more fashionable kind of shopper: social media influencers, and the people who love to follow them.

Walmart satsar stort på laddstationer

Vilken är Sveriges största laddstationskedja? Det ska tydligen vara McDonalds. Laddstationer vid restauranger som anledning för folk att åka dit. Om man ska välja ställe att äta på och en erbjuder gratis laddning av bilen så kan det bli en rätt vass konkurrensfördel.

Det verkar även Walmart tänka sig. Företaget steppar nu upp sitt samarbete med Volkswagen-ägda Electrify America. Det uppges att 180 laddstationer kommer öppnas vid Walmart-butiker kommande månaderna. Utöver de 120 som redan ska finnas i 34 stater.

Walmart har vad det verkar börjat få snurr på sin e-handel, men man har också sett ökningar av trafiken till Walmart-butiker. Bland annat genom hämtning av e-handlade paket. I samband med det har man även börjat inreda butikerna med annat som kan ge kunder fler anledningar att komma till butikerna. Som e-sporthallar.

Att kunna ladda bilen medan man är inne och handlar kan vara ännu en anledning. En som kan bli allt viktigare kommande åren.

Electrify America, Walmart Building EV Charging Stations in Rural U.S. | Digital Trends

Volkswagen-owned Electrify America has teamed up with Walmart to build electric car charging stations in America’s heartland. The move will help put an end to range anxiety for electric car owners who want to go on a cross-country road trip, and it also gives Americans in rural areas the opportunity to drive electric.

Farfetch lanserar flaggskeppsbutik hos JD.com

Ännu ett exempel på en trend som växer sig allt starkare: plattformar som lägger sig på plattformar. Lyxvarumärkeshandlaren Farfetch har lanserat en flaggskeppsbutik hos JD.com. En fortsättning på Farfetchs köp av JD:s lyxplattform Toplife.

Att Farfetch satsar på Kina (alltså redan före det köpet) är inte så konstigt. Till skillnad från här i väst är lyxartiklar något som i hög grad köps online. Men vill man få snurr på verksamheten krävs att man gör det tillsammans med någon av Kinas stora spelare. Samma sak, fast omvänt, händer även hos oss.

Och på både högre och lägre plan så är det här också en del av något annat som blir allt tydligare: ju större världen blir, desto viktigare blir det lokala.

Farfetch launches on JD.com

The two marketplaces forged a strategic partnership in 2017 that they’ve built up the last two years to compete against Alibaba in the luxury market.

Facebook investerar i indiska e-handelstjänsten Meesho

Mer e-handelssatsning från Facebook – den här gången i Indien. Facebook har köpt en del av Meesho, som på sätt och vis redan är del av Facebook. Meeshos idé är att sälja via sociala plattformar, som just Facebook, WhatsApp och Instagram.

I takt med att Kina har mognat och bromsat in rätt rejält som marknad flyttas allt mer fokus mot nya tillväxtmarknader och Indien är den enskilda marknad som är mest i fokus i jakten på nästa miljard internetanvändare. Och för Facebook betyder det än mer att WhatsApps roll fortsätter bli viktigare och viktigare. WhatsApp är, bortom väst, Japan och Kina, den enskilt största chattappen och det är förstås samtidigt den som Facebook har tjänat minst pengar på. Ja, i praktiken när nog ingenting.

Mycket WhatsApp-satsande handlar just nu om att få företag att betala, exempelvis via dedikerade WhatsApp-kundtjänstverktyg som dessutom ska vara billigare än sms. Alltså ungefär exakt samma sak som planen var för Messenger när Messenger-plattformen släpptes 2016. Som bekant har Facebook backat rätt mycket på den inställningen sedan dess och lutar sig nästan uteslutande mot annonsering som intäktskälla även här.

Att se vad kan hända på nya marknader. Marknader där gratisfällan inte är lika cementerad.

Yahoo Search – Web Search

The search engine that helps you find exactly what you’re looking for. Find the most relevant information, video, images, and answers from all across the Web.

FedEx säger upp sitt leveransavtal med Amazon

Ett besked som känns både väntat och oväntat. FedEx kommer inte förlänga sitt avtal med Amazon i USA. Transportföretaget väljer att alltså inte längre leverera Amazons paket.

Nu pratar rent krasst inte om något större avbräck för vare sig Amazon eller FedEx. Amazon står bara för 1,3 % av FedExs totala omsättning och FedEx leveransdel är 3 % av alla Amazon-paket (vilket ändå enligt beräkningar ska vara 200 000 paket under 2018 – varje dag). Som artikeln konstaterar lär det bero dels på att man säkerligen inte har de bästa marginalerna på Amazon-paketen och dels på att, tja, Amazon allt mer blir en konkurrent till bland annat just FedEx.

Finns en siffra i artikeln som är intressant kopplat till det sista: ytterligare beräkningar ger vid handen att Amazon stod för 26 % av sina egna leveranser 2018. De skötte alltså en tredjedel av sina leveranser självt.

Vilket för oss till en sista intressanta delen i artikeln. I årsrapporten för 2018 klassade Amazon sig som ett ”transport- och logistikföretaget”. Så nu vet vi det, en gång för alla.

https://www.businessinsider.com/fedex-discontinuing-amazon-us-domestic-express-shipping-2019-6

Amazons bedöms stå för mindre andel av USA:s totala e-handel 2018 än tidigare uppskattningar

En intressant Amazon-siffra. Enligt uppskattningar från eMarketer kommer Amazon stå för 37,7 % av all e-handel i USA i år, ner från en tidigare uppskattning om att Amazon 2019 skulle stå för 47 % av alla amerikansk e-handel.

På sätt och vis är det inte jätteförvånande. Andra, som Walmart, har växlat upp sin e-handel rätt rejält bara senaste året. Inte ens Amazon kan fortsätta dominera så totalt marknadsandelsmässigt hur länge som helst.

Och de vill heller inte det. Det som också är intressant i sammanhanget är att Jeff Bezos tydligen skickat ut ett brev till uppstyckningsförespråkare där han varit väldigt tydlig med att Amazon bara står för 4 % av alla detajlhandel toalt i USA och att tredjepartssäljarna dominerar hos Amazon. Eller som Bezos konstaterar: ”third-party sellers are kicking our first-party butt. Badly”. Vilket i siffror anges som att marknadsplatsen står för 58 % av den totala försäljningen hos Amazon.

Nu är det uppskattningar och Amazon lär oavsett ligga långt före två i marknadsandel. Vi pratar fortfarande rätt nära hälften av all e-handel i USA (som dessutom är det segment som växer snabbast, förstås).

Amazon Online Market Share in the US Drops to 38 Percent: eMarketer

A closely watched researcher has cut its estimate of Amazon's share of the US e-commerce market after incorporating new figures from the company.

 

Har du lust att hjälpa till?

Gillar du mina digitala spaningar? Så pass mycket att du till och med skulle kunna visa uppskattning genom att betala en slant? Tryck här för att se hur du gör


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *