Kategorier
Sociala medier Sök/SEO Spaningar

Digitala spaningar vecka 18 2020

Facebook gör det möjligt att ta betalt för livesändningar. Instagram får donationsfunktion. WhatsApp på gång att få integration med Messenger Rooms. WhatsApp kan börja med utlåningsverksamhet i Indien. LinkedIn rullar ut jobbintervjuträning med AI-hjälp. TikTok har laddats ner över 2 miljarder gånger. Google Meet blir kostnadsfritt. Googles meddelandeapp har laddats ner över 1 miljard gånger. Bytedance släpper videoredigeringsappen Viamaker.

Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.

Övriga delar i veckans sammanställning

 

Veckans artiklar

Facebook bygger en shoppingplattform baserad på WhatsApp

Facebook bygger en shoppingplattform baserad på WhatsApp

Apples iMessage allt närmare att bli en superapp som WeChat

Apples iMessage allt närmare att bli en superapp som WeChat

Gästspel: Så vänder Systembolaget begränsningar till styrkor

Ola Andersson är maniskt internetintresserad

Systembolagets Ola Andersson är digital-omvärldsbevaknings-nörden numero uno.

 

Sociala medier

Facebook, Instagram och WhatsApp

Facebook gör det möjligt att ta betalt för livesändningar

Facebook fortsätter att spruta ur sig covid-19-relaterade nyheter. Här är en till: de kommande veckorna kommer Facebook rulla ut möjlighet för sidor att ta betalt för Facebook Live-sändningar.

Eftersom Facebook samtidigt också meddelade att de kommer att utöka Stars-funktionen, alltså möjligheten att ge ”dricks” under sändningar, så att även musiker kan använda den så kan vi gissa att även livesändningsstödet främst är tänkt för artister. Funktionen i sig kan dock användas även av andra sidor. Kopplat till det här kommer också en funktion som gör det möjligt att markera att ett evenemang bara kommer att genomföras online.

Facebook lägger till allt fler funktioner som handlar om att låta medlemmar direkt betala för innehåll. Facebook har däremot varit försiktiga med att ta ut någon slags Appstore-avgift (ofta inte alls). Men det handlar sannolikt mest om att bygga kritisk massa.

Att flytta större del av intäkterna från annonser till annat ger företaget en mer stabil tillvaro. Det såg vi inte minst i gårdagens kvartalsrapport från Google - där Google erkände att mars var en riktigt risig månad för annonseringen. Hur har ännu mer annonsberoende Facebook klarat det här? Det får vi se ikväll när det är dags för Facebooks rapport.

Facebook is adding the option to charge for access to live streams

Facebook is adding a new option that will let companies charge for access to live-streamed videos on the site. It's part of the new tools that are designed to help creators who are trying to make a living in quarantine during the COVID-19 pandemic.

WhatsApp på gång att få integration med Messenger Rooms

Det här är både väntat att det händer, men lite oväntat att det ser ut att gå så snabbt. Kodgrävande i en betaversion av en kommande uppdatering har visat att WhatsApp är på gång att få en Messenger Rooms-integration. Med andra ord att även WhatsApp-användare kan få tillgång till den nya videokonferenstjänst (läs: Zoom-konkurrent) som Facebook presenterade bara för några dagar sedan.

Det här är förstås helt i linje med Facebooks intiativ att knyta ihop sina meddelandeappar i en tjänsteagnostisk plattform. Att alla som använder en av Facebooks chattappar kan kommunicera med alla andra som också gör det - även om man använder olika appar. Alltså som här: att någon som använder WhatsApp kan kommunicera med någon som kör Messenger.

Det kan också vara en anledning till att Rooms också kan användas utan att behöva ha ett Facebook-konto - eller ens logga in. Jag resonerade att det var för att ännu mer sänka ribban i konkurrensen med Zoom och andra, men det lär förstås också handla om att börja bygga kommunikationstjänster som inte är för hårt kopplade till ett ”varumärke”. Med andra ord lär ”Messenger Rooms” på sikt säkert kunna bli bara ”Rooms”. Facebooks videokonferenstjänst.

WhatsApp Gets Messenger Rooms Integration in Latest Beta: Report

WhatsApp is reportedly testing the Facebook Messenger Rooms integration on the beta version of its app for Android. The development was spotted in the version 2.20.139 beta for Android.

WhatsApp kan börja med utlåningsverksamhet i Indien

Och ännu ett rykte som känns väldigt troligt: Facebook kan överväga planer att börja låna ut pengar via WhatsApp i Indien. WhatsApp är i full gång med att rulla ut WhatsApp Pay i landet, men det verkar ha stött på lite patrull med Indiens byråkrati.

Uppgifterna pekar därför på att Facebook skulle köra sin utlåningsverksamhet via lokala bankpartners. Alltså de upplägg som exempelvis Apple och Amazon har valt kring sina finansiella tjänster. Och det handlar inte minst också mycket om att dels slippa allt finansiellt regleringshärk som krävs för att få göra detta och dels om att techjättarna börjar bli lite försiktiga i hur allomfattande de blir. Uppstyckningsrisken blir allt mer reell för varjeområde som läggs till.

Med tanke på Facebooks jätteinvestering i Indiens största mobiloperatör Reliance Jio för någon vecka sedan plus att Facebook samtidigt presenterade att WhatsApp börjar erbjuda shoppingmöjligheter i samarbete med systerföretaget Reliance Retail så är det här trots allt ett rätt givet steg. Inte minst att för att Facebook och Reliance då skulle kunna göra som det som Amazon presenterade nyss: Amazon Pay Later. Ett kreditköpsprogram, även det i Indien. Med WhatsApp som bas har Facebook och Reliance en rejäl plattform att ta avstamp i.

WhatsApp is mulling offering loans to users in India

WhatsApp's payment ambitions in India might not just be limited to peer-to-peer transactions. The company is looking into the possibility of lending money to its users as well. Earlier this month, in a regulatory filing, the company said it

Instagram Live får donationsfunktion

Och ännu en vägörenhetsfunktion: Instagram Live börjar nu få stöd för att genomföra liveströmmade donationskampanjer.

https://www.theverge.com/2020/4/28/21239965/instagram-live-fundraiser-button-nonprofit-update-ig

LinkedIn

LinkedIn rullar ut jobbintervjuträning med AI-hjälp

Sugen på att träna lite inför den jobbintervju du ska på (eller hoppas få komma på)? There’s an AI-tränare via LinkedIn for that.

Det handlar om att LinkedIn nu har kompletterat sin intervjuträningstjänst med lite AI-smartness. Tanken är att du genomgår en intervju ungefär som vanligt och sedan får en ”artificiellt genererad utvärdering baserad på tempo, hur ofta utfyllnadsord användes och känsliga fraser användes”.

Rullas ut globalt nu, så jag antar att den även kommer på svenska? Eller?

LinkedIn Now Has an AI to Help With Your Interview Game

As a record number of Americans grapple with unemployment in the wake of the novel coronavirus pandemic, LinkedIn's rolled out some AI-powered tools to help job seekers prepare for the nightmare fuel that is the interviewing process.

LinkedIn testar större textstorlek för inlägg med bara text?

Sååå…. det här dök upp i mitt LinkedIn-flöde idag. Inlägg med större text och bredare marginaler. Ni vet. Som Facebook.

Gemensamt för alla är att det handlar om poster som bara innehåller text. Någon har länk i sig, men då bara just en länk - ingen förhandsvisning.

Har någon annan sett det här? Jag lyckas bara fram det i den ”app” jag har skapat för desktop-LinkedIn, där jag har använt ett program för att skapa en (typ) nativeapp av en webbplats - vilket gör att jag misstänker att det är något i den som spökar. Men de ser lite för välgjorda ut för att det ska vara ett wrapperprogram som har fått feeling. Lyckas inte få fram det vare sig i Safari eller Chrome.

Men OM det nu skulle vara så att det här är något som testas/rullas ut så är det rätt logiskt. Inte bara för att LinkedIn har som strategi att kopiera Facebookfunktioner - fast några år senare - utan också för att LinkedIn ju vill att vi ska diskutera mer i flödet. Likt Facebook-motsvarigheten gör det här att ett textinlägg har lika stor synlighet som andra slags poster. Ja, eller nästan ännu mer. Innehållet ska räknas inte fina bilder, typ. Vilket väl tyvärr också innebär att länkinlägg ligger ännu mer taskigt till. Så, ni vet. Sucks to be me.

Vad säger ni? Är det SBS eller har någon annan sett det här?

Exempel på större storlek på textinlägg i LinkedIn

LinkedIn visar uppskattad lästid vid delning av artiklar

Ännu en ny funktion i LinkedIn. En liten, men bra detalj: uppskattning av hur lång tid en text tar att läsa. Trodde först att det var följd av nån WordPress-uppdatering, men det funkar även på andra sajter. Så LinkedIn räknar alltså ut det on the fly.

Det här blir vanligare och vanligare, indikation på hur lång tid en text tar att läsa. Har funderat på att lägga till det på min egen sajt, men aldrig fått ändan ur. Är bra information oavsett vilket slags medieformat det handlar om: hur mycket av min tid måste jag investera för att ta del av det här innehållet? Har jag tid att göra det nu?

Men ett problem med de lösningar jag har sett är att informationen visas först när jag har tryckt mig fram till en artikel. Man vill förstås ha informationen redan innan man trycker sig iväg, för att inte slösa med tryck och tid. Så en bra grej från LinkedIn.

Halvvägs åtminstone. För det som börjar bra blir snabbt lite konstigt. För tidsangivelsen visas INTE när artikellänken väl är publicerad. Så jag som delar artikeln kan få en uppfattning, men inte de som skulle kunna vara intresserade av att läsa.

Känns med andra ord som att funktionen är 50 procent klar för tillfället. Hoppas jag.

TikTok/Bytedance

TikTok har laddats ner över 2 miljarder gånger

Under gårdagens kvartalsrapport från Facebook meddelade företaget att man nu har klivit över en snurrigt historisk gräns: Facebooks ”appfamilj” (Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp) har numer över 3 miljarder aktiva månadsanvändare. En nivå som förmodligen bara Google kan matcha. Men TikTok vill inte vara (så mycket) sämre. Enligt Sensor Tower har TikTok nu laddats ner över 2 miljarder gånger. Vilket gör att Bytedance nu är medlem i den klubb som sannolikt tidigare bara har innehållit just Facebook och Google.

Bara under första kvartalet (a.k.a. coronakvartalet) laddades TikTok ner 315 miljoner gånger. 2 miljarder-mållinjen betyder att TikTok har laddats ner en halv miljard gånger bara senaste fem månaderna. Vilket är. Helt. Galet.

Precis som för Facebook ser Indien ut att vara den största marknaden. 611 miljoner av alla nedladdningar, eller nästan en tredjedel, har skett i just Indien. Hemmamarknaden kommer på en andraplats - långt därefter med 196,6 miljoner nedladdningar.

MEN som vanligt finns det en rejäl brasklapp här: Sensor Tower, likt App Annie, räknar bara nedladdningar via Appstore och Google Play. Och eftersom Google Play inte finns i Kina så inkluderar Kina-siffrorna bara iOS-nedladdningar, inte Android-nedladdningarna via tredjepartsbutikerna som ersätter Google Play i Kina. Kina kan vara - och är nog - fortfarande störst.

Tittar vi på bara senaste kvartalet så är bara det rätt in-sane. 315 miljoner nedladdningar på tre månader. Det är mer än vad Spotify, Twitter och Snapchat har användare - totalt. Och då saknas som sagt var alltså kinesiska Android-siffror.

Nu är ”nedladdningar” förstås inte samma sak som ”aktiva användare”. Men det är fortfarande en imponerande historisk milstolpe. Jag är väldigt övertygad om att ingen app tidigare har lyckats nå hit så snabbt (ja, eller ”inte alls” för de flesta - men ni fattar). Förmodligen är ingen ens i närheten.

TikTok Crosses 2 Billion Downloads After Best Quarter For Any App Ever

ByteDance's popular social video app picked up 500 million users in five months, Sensor Tower data shows.

TikTok lanserar första annons-API-samarbetet med Sprinklr

Så har TikToks självserviceannonsplattform, som lanserades under förra året, nu fått sin första partner för annons-API:et: Sprinklr. Med andra ord kommer företag som redan nu använder Sprinklr för att hantera sin annonsering nu får ytterligare en tjänst att leka med. Vi kan väl anta att det inte är det sista samarbetet på det här området för TikTok.

TikTok Finally Opens Ads API to a Partner: Sprinklr

The rapidly-growing social media gian TikTok has green lit their first advertising API connection with Sprinklr as a partner.

Bytedance släpper videoredigeringsappen Viamaker

Så ÄNNU en ny app från företaget som ser ut att vilja konkurrera med Google som det företag som trycker ut flest olika appar. TikTok-ägaren Bytedance har nu släppt videoredigeringsappen Viamaker. Och det är just en ”TikTok-app”. Alltså en app för Bytedance internationella marknad, utanför Kina (I Kina har Viamaker ett rätt bra tag, under namnet Jianying).

Bytedance fortsätter alltså att satsa allt mer aggressivt utanför hemlandet. Och satsa allt mer på att ta fram ett heltäckande tjänsteekosystem. Det intressanta är att Viamaker finns på fyra språk: engelska, japanska, koreanska och… portugisiska. Så med andra ord TikTokar portugiserna som GALNINGAR. Ja, eller så är TikTok större än vad jag trodde i Brasilien (spoiler alert: jag gissar på det senare. Inte minst som TikTok och konkurrenten Kwai, som Bytedance också deläger förstås, har bestämt sig för att ha en rejäl showdown i just Brasilien i slutet av förra året).

ByteDance Launches Video Editing App Viamaker for TikTok Overseas

TikTok parent Bytedance has launched the overseas version of Jianying, a video editing app catered to TikTok under the name Viamaker.

Kina beordrar Bytedance att ta ner sin samarbetsapp Lark

Ni vet Zooms säkerhetsproblem senaste tiden, vad det verkar en blandning av att man struntat i att uppmärksamma rapporter som har kommit in och att man har vuxit galet snabbt i år? Nu verkar det som att även TikTok-ägaren Bytedance har råkat ut för lite samma sak. Fast… en annan slags säkerhetsproblem. Bytedance har i Kina beordrats att ta ner sin samarbetsapp Lark eftersom användare… har kunnat komma åt inlägg från Facebook och Twitter. Två tjänster som är förbjudna i landet.

Nu handlar det då alltså om den kinesiska versionen av Lark, Feishu, och enligt uppgifter måste Bytedance nu plocka ner appen från appbutikerna och åtgärda problemet.

China reportedly orders TikTok owner ByteDance to remove Feishu workplace app

The Chinese government reportedly has ordered ByteDance to take down its Feishu workplace messaging tool from app stores in China for a month because it let users access posts from Facebook and Twitter, which are banned in the country.

Google

Googles meddelandeapp har laddats ner över 1 miljard gånger

Så kan Google bocka av ännu en imponerande milstolpe väldigt få ens är i närheten av: Googles meddelandeapp har nu laddats ner över 1 miljard gånger.

Att Googles Messages är en så nedladdad Google-app beror på att den till skillnad från de flesta andra inte kommer förinstallerad i Android-telefoner - om du inte har en Pixel eller Android One (vilket… inte så många har).

Det här är ett väldigt viktigt styrkebesked för Google. Trots att Google sitter på två av världens största sociala plattformar (Youtube och Gmail) så har de aldrig fått fart på chattandet. Det har tvärtom mest varit ett sorgebarnkapitel där Google har haft en spretig flora av appar snarare än att fokusera. För två år sedan ändrade Google den här strategin och började konsolidera.

Google Messages är också tänkt att ge Android det som iOS länge har haft: en meddelandeapp som hanterar både sms och chattmeddelanden (med alla formateringsmöjligheter man förväntar sig av det senare). Googles chattlösning bygger på den uppdaterade sms-tekniken snarare än något helt hemmabyggt, men vi kan tänka att även Google är sugna på att suga in Android-användarna ännu mer i Google-trädgården.

Google Messages passes one billion installs on the Play Store

Probably helped by its international RCS support

Google Meet har nu 100 miljoner dagliga användare

Nya användarsiffror från Google om det svartaste som finns just nu: videokonferenstjänster. Google Meet har nu över 100 miljoner dagliga användare och lägger varje dag till 3 miljoner nya. Däremot en rätt bra bit upp till de över 300 miljoner som Zoom numer har.

Just Google och Microsoft är nog två av företagen som blivit gladast över Zooms säkerhetsproblem. Visst, alltid bra om en konkurrent får problem, men framförallt så har Zooms beslut att stoppa all nyutveckling under 90 dagar gett techjättarna lite möjlighet att komma ikapp. Användarvänlighet har aldrig riktigt varit de två företagens starkaste sidor, så det är inte konstigt att de nu plankar rätt friskt från just Zoom.

Men det handlar också om synen på arbete och arbetsliv. Precis det som har gjort Slack så framgångsrikt. Bara för att vi är på jobbet så slutar vi inte vara människor. Vi slutar inte ha behov av att ha roligt och fåna oss. Eller bara prata strunt en stund. Vi tycker det är precis lika kul att byta videkonferensbakgrund när vi hänger med kollegorna som när vi hänger med våra vänner. Små, bagallartade och rätt meningslösa grejer. De som är kittet i vår vardag och vår kommunikation.

Ni vet. Ungefär det som håller på att hända på LinkedIn. Att vi är människor och inte bara en profil.

Google's Meet teleconferencing service now adding about 3 million users per day

Google's Meet teleconferencing service is now adding about three million users per day, Google CEO Sundar Pichai said on the company's first quarter earnings call. Earlier this month, Google said that more than two million users were were connecting on the service every day.

Google Meet blir kostnadsfritt för alla med en Gmail-adress

Google fortsätter steppa upp sina ambitioner på videokonferensområdet. Nu meddelar företaget att Meet blir kostnadsfritt även utan ett G Suite-abonnemang (ja, eller - det blir kostnadsfritt punkt). Upp till 100 samtida användare per samtal, starta möten direkt från Googles kalender, använda realtidstextning och få den rätt sprojlans nya Zoomiga galleripresentationen av mötesdeltagare.

En begränsning kommer dock vara att varje session kan pågå i max 60 minuter (fast det kommer börja gälla först efter 30 september).

Att Google gör det här nu är förstås för att kapa åt sig fler marknadsandelar. Zoom i all ära, men det kommer också bli intressant att se hur gratis-Meet kommer att stå sig mot Facebooks nylanserade Messenger Rooms, Facebook har valt max 50 deltagare per möte, men har å andra sidan ingen tidsgräns (och rent krasst så skulle jag gissa att behovet att kunna ha sessioner längre än en timme är… något större än behovet att ha över 50 samtida deltagare).

Facebook har dessutom valt en ännu lägre tröskel genom att det inte ens behövs ett Facebook-konto (ni vet - precis en av grejerna som gav Zoom problem. Vi kan gissa att den funktionen kommer att granskas rätt hårt även för Rooms).

Google Meet will soon be free for anyone with a Gmail account

You'll soon be able to access Google Meet for free even if you're not a G Suite customer: Starting in early May, you'll be able to sign up for Meet as long as you have a Gmail account.

Zoom

Zoom erkänner att man inte har 300 miljoner dagliga användare

Oopsie. Zoom erkänner att man inte alls har 300 miljoner dagliga användare, utan 300 miljoner ”mötesdeltagare”. Att varje person i ett möte räknas som en ”användare”. Är man med i fem Zoom-möten under en dag (eller samtidigt!) så räknas man fem gånger.

Det gör att Google Meet kanske är större med de 100 miljoner dagliga användare som de gick ut med häromdagen. Ja, eller om de räknar på samma sätt...

Nu är det egentligen ingen större oopsie eftersom Zoom gav sin definition från början, men använde alltså ordet ”användare” och det vedertagna begreppet DAU (daily active users), som (oftast?) innebär att en person är inne i en tjänst minst en gång under en dag. Men man räknas bara en gång per dag, oavsett om man är där en gång eller hundra under dagen.

Men framförallt visar det här på problemet med alla användarmått som snurrar. Detsamma gäller ju exempelvis annonsvisningar - både förr och nu. I slutändan handlar det om, tja, får man den effekt man förväntar sig? Och i det här fallet: upplever man att Zoom eller Meet funkar bra som tjänst och dem man behöver ha kontakt med är där? Bra.

https://www.theverge.com/2020/4/30/21242421/zoom-300-million-users-incorrect-meeting-participants-statement

Burger King erbjuder gratisburgare till alla som använder Burger King-skyltar som Zoom-bakgrund

Ha. Briljant. Hur kan man få valuta för sina utomhusskyltar när alla sitter hemma? Man använder dem som Zoom-bakgrunder, förstås. Ja, eller ännu hellre: får kunderna att göra det.

Burger King erbjuder gratisburgare till alla som använder just en Burger King-skylt som sin Zoom-bakgrund.

Samtidigt som, tja, varför inte? Låta folk tjäna pengar på att visa reklam för kollegor och vänner. Och varför stanna där? Jag tänker realtidspersonalisering. Olika människor ser olika reklamer baserat på intressen och andra vanliga riktningsparametrar.

Nu fattar jag varför även Microsoft lägger till möjlighet att lägga till egna bakgrunder. Marketing by video conference. Så jävla 2020.

Use A Burger King Background on Zoom, Get a Free Whopper

The fast-food giant needs to do something with its billboards, right?

Övrigt sociala medier

Facebook senaste samarbetspartner Reliance lanserar videokonferenstjänsten JioMeet

Indiens största mobiloperatör Reliance Jio lanserar videokonferenstjänst

Finns det plats för ÄNNU en videokonferenstjänst? Indiens största företag Reliance Industries verkar tycka det. Man lanserar nu JioMeet, en tjänst som kommer finnas mest överallt (iOS, Android, Windows, macOS, webbklient, plugin för Outlook och webbläsare).

Att företag vill satsa på videokonferenstjänster är förstås inget nytt. Med tanke på att Reliance har drösvis med verksamheter så är det inte så konstigt. Hade varit en kul långtbortistanbagatell för oss - för säg två veckor sedan. Men sedan dess har det hänt fyra saker som gör att det är en väldigt relevant nyhet ävenhär hemma.

Först gjorde Facebook sin näst största affär någonsin när man köpte nästan 10 % av Reliance Jio, Indiens största mobiloperatör - ett Reliance Industries-företag. Sedan presenterade Facebook ännu ett samarbete med Reliance som innebär att det blir möjligt att shoppa via WhatsApp. Därefter lanserade Facebook sin egen videokonferenstjänst Messenger Rooms och slutligen kom information om att WhatsApp är på gång att få en integration med just Rooms.

Visst. Konkurrens med sig själv. Med det är ju lite norm bland techföretag numer. Men framförallt innebär det här att Facebook på nån vecka gått från nästan noll till att potentiellt bli en riktigt tung videkonferensspelare.

JioMeet Is Jio's Video Conferencing App to Take on Zoom, Google Meet

Jio parent Reliance Industries Limited revealed its plans to launch the JioMeet platform while announcing its quarterly earnings for the fourth quarter on Thursday evening.

 

Sök/SEO

Youtube lägger till fejkinfonotiser

Mer faktagranskande från Google. Youtube i USA kommer nu få den faktacheckarfunktion som har testats i ett par länder tidigare. Vid sökningar på fraser som har bekräftats som falska av forskare eller annan auktoritet på området så kommer det att visas en inforuta som säger att ett påstående är är falskt. (Med andra ord om någon skulle söka på, nu hittar jag på ett riktigt långsökt exempel, ”kan man bota covid-19 genom att dricka klorin?” så skulle svaret bli ”Eh. Nej. Men du får gärna titta på de här tossevideorna som matchar din sökning ändå.)

Vi ser alltmer av det här även i Googles vanliga sök, exempelvis. Google har alltså, likt Facebook, tagit ett rätt stort steg från ”vi är bara en teknisk plattform” till att ta aktivt ansvar för innehållet som läggs ut av användarna. Mycket för att de mer eller mindre har tvingats till det efter påtryckningar från såväl användare som politiskt håll.

Men det gör också ironiskt nog att företagen därmed öppnar sig för ny slags kritik. Kritik som nu består av att techjättarna väljer sida och, tja, bestämmer vad som är sant och riktigt. Även om det handlar om saker som är bevisligen och faktamässigt belagda.

Även fakta är ju numer något högst subjektivt.

https://www.theverge.com/2020/4/28/21239792/youtube-fact-check-panels-videos-united-states-misinformation-covid-coronavirus

 

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Drabbas du ofta av FOMOOODS (Fear of missing out on Olas digitala spaningar)? Prenumera på mitt nyhetsbrev för att varje vecka få de viktigaste digitala händelserna direkt till din mejllåda!

Prenumerera här

 

Och eftersom du är här

Gillar du mina digitala spaningar? Så pass mycket att du till och med skulle kunna visa uppskattning genom att betala en slant?

Tryck här för att se hur du gör


Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag gillar Olas digitala spaningar!

Gillar du det jag gör? Visa gärna din uppskattning genom att donera lite pengar. Det hjälper till att betala för webbhotell och andra kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *