Spaningar inom tech och sociala medier från veckan som har gått.
Övriga delar i veckans sammanställning
- Del 2: Detaljhandel/e-handel, Strömmade medier, AI – artificiell intelligens
- Del 3: Mobilt, Digitalisering, Ekonomi och finans, Övrigt
- Del 4: Ekonomi och finans: kvartalsrapporter
Sociala medier
Facebook, Instagram och WhatsApp
Instagram kan erbjuda framgångsrika tiktokare stora pengar för att börja använda Reels
Extremt inte alls oväntat. Uppgifter om att Instagram har kastat pengar efter framgångsrika tiktokare för att få dem att dumpa TikTok och istället gå över till Facebooks konkurrent Reels.
Reels började testas i Brasilien i slutet av förra året och i början av juli breddas testet till Indien och några länder till. I samband med det skrotade också Facebook sin fristående kortvideoapp Lasso. Med andra ord tror man alltså att en TikTok-konkurrent har större chans som en funktion inuti Instagram snarare än en fristående app.
I början av augusti kommer Reels så att lanseras i USA – och över 50 marknader till (jag utgår från att Sverige är en av dem). En rätt stor ambitionsupprampning, alltså. Och det lär inte vara en slump att det sammanfaller med att TikTok fått jätteproblem främst i Indien men också i USA.
Facebook vittrar med andra ord blod och tänker inte snubbla på chansen att fylla ett TikTok-vakuum.
Instagram has reportedly offered cash to high-profile TikTok users to lure them to its new short-form video service, Reels
Facebook wants to sprinkle some TikTok magic on its new Reels service – it is said to be trying to lure high-profile TikTok users to Instagram.
Instagram påkomna med att aktivera kameran utan att användaren startat den
Apples nästa uppdatering av iOS, version 14, har så här långt visat att över 50 appar regelbundet (till och med hela tiden när man skriver) har kopierat innehållet i urklippet. Mest uppmärksammad är förstås TikTok, men här fanns också appar som Reddit och LinkedIn. De företag jag har sett som har kommenterat har samtliga sagt att det är en bugg och något som ska fixas till. Nu är det dags för något liknande: Instagram har blivit påkomna med att kameran visas som aktiverad utan att användaren själv har gjort det.
Även här är förklaringen att det är en bugg som ska täppas till. Och med tanke på att ungefär samma fel har drabbat även Facebook-appen så är det ju i så fall tämligen klantigt.
Men oavsett förklaring och anledning så ser det ut som att Apple kommer att avslöja rätt mycket mer om hur appar och därmed företag väljer att använda våra enheter när vi använder deras appar. (Hur ser det ut på Android-sidan? Ingen aning, men jag har sett flera spekulationer om att det nog är än värre där.)
Och det sätter åter fingret på det som har orsakat flera företag, Facebook inte minst, så mycket huvudvärk: göra saker utan att tydligt berätta det eller be om lov. Att slira på det här, även om det beror på slarv eller lathet vid kodandet, kan leda till onödiga törnar för varumärket.
Instagram to fix bug that quietly accesses iOS device’s camera
Apple’s iOS 14 beta has proven surprisingly handy at sussing out what apps are snooping on your phone’s data. It ratted out LinkedIn, Reddit, and TikTok for secretly copying clipboard content earlier this month, and now Instagram’s in hot water after several users reported that their camera’s ”in use” indicator stays…
Facebook anmäler EU för integritetsbrott
Ha. Det här är jätteroligt. EU och Facebook kastar anklagelser om integritetsbrott igen. Fast den här gången är det Facebook som har anmält EU.
Det handlar om de två konkurrensutredningar som EU-kommissionen just nu genomför mot Facebook. Men kommissionen tar tydligen ut svängarna lite väl mycket. Tycker Facebook.
Mer specifikt anser Facebook att: ”The exceptionally broad nature of the Commission’s requests means we would be required to turn over predominantly irrelevant documents that have nothing to do with the Commission’s investigations, including highly sensitive personal information. […] We think such requests should be reviewed by the EU courts”.
Så nu verkar det alltså som att EU-domstolen får avgöra om EU-kommissionen samlar in mer personliga information än de behöver.
Facebook takes EU to court for invading privacy: FT
Facebook Inc has taken the European Union to court for invading the privacy of its employees, the Financial Times reported on Monday citing two people with direct knowledge of the matter.
56 % av Facebook-annonsörerna kan ha pausat sin annonsering under juli
På torsdag är det dags för Facebook att redovisa utfallet för årets andra kvartal. Ett kvartal som var synnerligen jobbigt för Facebook. Först och och främst på grund av corona, men också som följd av annonseringsbojkotten mot företaget. Men med tanke på att bojkotten startade först under andra halvan av juni så lär den inte påverka Q2-resultatet särskilt mycket. Vi lär nog inte få exakta siffror på hur många företag som pausat sin annonsering, men Digiday har gjort sina egna bedömningar: 56 % av alla annonsörer..
Det handlar om en liten studie så vi ska väl inte hänga upp oss alltför mycket på den exakta siffran. Men visst kommer det bli ett avbräck i Facebooks siffror. Frågan är däremot hur stort.
De stora annonsörerna som Unilever, Disney, Home Depot och Coca-Cola lär förstås kännas mer, men frågan är hur länge bojkotten håller i sig. En månad blir ett mindre fartgupp, men om en stor mängd annonsörer fortsätter efter sommaren så blir det förstås värre. Men jag tror att flera annonsörer hade pausat sin annonsering oavsett på grund av coronakrisen. Att bojkotten i sig alltså inte kommer vara den egentliga anledningen till att Facebooks annonsintäkter får sig en smäll.
Jag misstänker att Facebooks intäktsminskning kommer att bli värre för Q2 än för Q3.
Digiday Reveals 56% of Advertisers Paused Facebook Spend in July
The July boycott results have yet to be seen, but a survey from Digiday reveals momentum may be higher than originally thought.
Sjuttonårig amerikan anhållen för hackerattacken mot Twitter
Hackaren bakom den värsta hackerattacken mot Twitter någonsin var… en sjuttonåring från Tampa. Två andra är misstänkta.
Om det här stämmer så lär det svida ännu mer för Twitter.
Three Charged in the Single Worst Hack in Twitter’s History
Earlier this month a number of Twitter accounts belonging to prominent, highly-followed individuals like Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama, Bill Gates, and Jeff Bezos were compromised, seemingly to defraud strangers out of bitcoin. Unfettered access to potentially sensitive information contained therein generated…
Twitters anställda och leverantörer kan ha hackat kändisars konton i flera år
Twitter ser ut att vara på väg att få sitt eget Cambridge Analytica. Och då pratar jag inte om förra veckans hackerattack, den värsta i Twitters historia, när många verifierade konton blev kapade av bitcoinbluffhackare och började scamtweeta – utan om efterskalven.
Twitter har själva medgett att attacken möjliggjordes genom att hackarna fick tillgång till interna Twitter-system via Twitter-anställda (lite olika bud om hur – allt från att de blev lurade till att någon eller några fick betalt). Det i sin tur ledde till att det började dyka upp rätt mycket kring Twitters interna säkerhetsrutiner. Som verkar vara… sådär.
Senast ut är uppgifter från Bloomberg som pekar på att leverantörer startat ”spel” där det gick ut på att få tillgång till kändisars Twitter-information – inklusive IP-adress. Alltså var en kändis befann sig. Det ska ha skett 2017-2018, men redan 2015 och fram till förra året har den risiga kontosäkerheten lyfts internt. Uppgifter från före detta anställda ska peka på att företaget prioriterade nya funktioner och tjänster framför sin IT-säkerhet (och här säger vi hej till Zoom).
Twitter-aktien har klarat sig förvånansvärt oskadd genom krisen – liksom företaget och användningen i stort. Och anledningen är nog just inte minst Cambridge Analytica. Att toleransen nu helt enkelt är högre – eftersom marknaden insett att det inte spelar roll i det långa loppet. Annars tror jag att reaktionerna hade blivit betydligt mer upprörda.
Twitter contractors reportedly made a ’game’ of accessing Beyoncé’s data
More than 1,500 people have oversight of user accounts, according to ’Bloomberg.’
Twitters prenumerationsplaner börjar ta form
I förra veckan droppa Twitters VD Jack Dorsey att företaget kan börja testa prenumerationsalternativ senare i år. En betalversion av Twitter alltså. Och nu har en enkät från företaget gett lite inblick i hur ett sådant konto skulle kunna se ut.
I enkäten har svarande fått ange hur troligt det skulle vara att ett antal funktioner skulle få dem att betala:
- Undo send: möjlighet att ångra en skickad Tweet (Twitter borde snarare ha en paus innan en tweet blir publik – åtminstone för rätt många användare)
- Badges: möjlighet att lägga upp länkar till relevanta företag, som publikationer en journalist skriver för.
- Autosvar: sätta upp ett antal autosvar
- Anpassa färger och typsnitt: personalisera sitt Twitter-konto, alltså
- Social listening: bättre verktyg för att följa vad som sägs om ett varumärke
- Företagsenkäter: företag kan lägga upp enkäter och fråga om annonser
Med andra ord känns det väldigt mycket som att det är ett konto för främst företag som Twitter just nu ser framför sig.
Twitter survey reveals the subscription options it’s eyeing, including an ’Undo Send’ button
Earlier this month, Twitter told investors it’s considering a subscription model as a means of generating additional revenue to support its business. Now we know what sort of value-add features Twitter may be eyeing. Details of the survey were first published to none other than Twitter itself by Twitter user @WFBrother.
TikTok
Japan kan förbjuda TikTok och andra kinesiska appar
Problemen för TikTok fortsätter. Ja, eller för kinesiska appar. Nu kommer uppgifter om att även Japan kan göra en Indien. Förbjuda ett gäng kinesiska appar för att förhindra att japanska användares data hamnar i händerna på kommunistpartiet.
Ja, eller det är åtminstone den officiella förklaringen. Men bakom kulisserna flexar supermakterna sina muskler allt mer. Inte minst i Asien, där Japan och Indien inte tänker släppa fram Kina utan kamp.
After India and US, Japan looks to ban TikTok and other Chinese apps | TechCrunch
A group of Japanese lawmakers is seeking to restrict the use of TikTok and other apps developed by Chinese firms, following in the footstep of India,
Joe Bidens kampanj förbjuder kampanjmedarbetare från att ha TikTok i jobbmobiler eller privata mobiler
Nya problem för TikTok: Joe Bidens kampanj förbjuder sina kampanjmedarbetare från att ha TikTok i sina jobbmobiler – och i sina privata.
Att radera appen ur jobbmobilen är det väl egentligen inte så mycket att säga om. Ett företag eller en organisation har förstås rätt att bestämma vad som ska finnas i arbetsredskap som medarbetarna får. Men att medarbetarna nu alltså inte heller får ha appen i sina privata mobiler är lite next level.
Visst finns det problem med privata mobiler. Att en amerikansk president envisas med att använda en privat, osäker iPhone istället för en presidentsäkrad mobil kan ju som bekant leda till covfefe. Men det visar också hur långt misstänksamheten mot Kina har gått.
Men det betyder förstås också att TikTok ser ut att ha rätt stora problem i USA kommande tiden – oavsett vem som vinner presidentvalet.
Biden’s staff must delete TikTok from their personal and work phones
The campaign for presumptive Democratic presidential nominee Joe Biden has reportedly asked staffers to remove TikTok from personal and work phones due to privacy and security concerns.
Microsoft kan förhandla om att köpa TikTok
Alltså. Jag slutar snart förvånas. Det har ryktats om att amerikanska investerare har undersökt möjligheterna att köpa TikTok. Och nu rapporterar Bloomberg att Microsoft kan förhandla om just ett uppköp.
Anledningen är förstås problemen som TikTok (men även andra kinesiska appar) har just nu. Indien förbjöd för ett par veckor sedan över 50 kinesiska appar (och kan vara på gång att förbjuda 275 till). TikTok var en av dem. En rejäl smäll för ägarföretaget Bytedance, i och med att Indien är TikToks största marknad (Kina är störst totalt sett, men den kinesiska versionen Douyin är trots allt rätt mycket en annan app).
Och nu ryktas det allt mer om att Trump-administrationen kan göra samma sak. Att Joe Bidens valkampanj häromdagen förbjöd kampanjmedarbetare från att ha TikTok installerad i såväl jobbmobiler som privata mobiler betyder dessutom att det ser jobbigt ut för Bytedance och TikTok oavsett vem som vinner valet i november (eller när det nu blir).
Microsoft Said to Be in Talks to Buy TikTok, as Trump Weighs Curtailing App (Published 2020)
The discussions come as TikTok’s ownership by a Chinese company is under scrutiny by the White House and lawmakers.
Bytedance och Microsoft kan ha lagt fram ett gemensamt förslag till Vita huset om försäljning av TikTok
Tidigare idag skrev jag om att Microsoft kan vara intresserade av att köpa TikTok. Ja, eller åtminstone appens amerikanska verksamhet. Kändes spontant som ett väldigt hittepårykte, men konstigare saker har ju hänt. Och nu kommer uppgifter, som vanligt från ”insatta källor”, om att TikToks kinesiska ägare Bytedance och Microsoft tillsammans kan ha lagt fram ett förslag till Vita huset som innebär just att Microsoft tar över TikTok.
Det ska tydligen vara andra försöket. Det första budet innebar att Bytedance skulle behålla en minoritetsägardel i amerikanska TikTok, men det verkar ha fått kalla handen. Nu ska det alltså handla om ett nytt förslag där Bytedance helt ger upp allt ägande.
Som artikeln konstaterar kan det handla om att se vad Trump egentligen vill. Vita huset har avfärdat just försäljningsvägen eftersom det skulle innebära att ”USA skulle betala Kina för nöjet att låta TikTok bedriva verksamhet på amerikansk mark”. Med andra ord att det egentligen inte alls handlar om att skydda amerikansk användardata utan om ego och prestige.
Att se hur det fortlöper. Men Microsoft alltså. LinkedIn och TikTok i så fall. Bredd i verksamheten.
https://venturebeat.com/2020/08/01/bytedance-and-microsoft-offer-white-house-a-deal-to-keep-tiktok-in-the-u-s/
TikTok startar om 70 miljoner dollar för att betala europeiska kreatörer
Hopp, det gick fort. I förra veckan meddelade Bytedance att man har startat en fond om 200 miljoner dollar i USA för att direkt betala (och uppmuntra fler) framgångsrika innehållsskapare på plattformen som ytterligare ett sätt för dessa att tjäna pengar. En fond som uttalat vänder sig till tiktokare som siktar på att ”tjäna sitt levebröd” via TikTok. Då sa man också att den skulle rullas ut globalt. Bara en vecka senare landar den i Europa.
Totalt 70 miljoner dollar sätts av för den europeiska marknaden. Mer specifikt Storbritannien och ”ett antal länder där [TikTok] har verksamhet”. Har inte lyckats luska ut om det även gäller Sverige. Fonden är tänkt att växa till 300 miljoner de kommande tre åren och totalt för Europa och USA planerar Bytedance att dela ut i runda slängar två miljarder dollar till TikTok-kreatörer.
TikTok vill verkligen, verkligen, verkligen få fler användare att lägga mer tid till plattformen. Och, om jag ska vara krass, de vill – på Google-EU-upphovsrättsdirektiv-manér, förvandla sina användare till lobbyister för att minska risken för ett förbud av TikTok.
No Title
No Description
TikTok öppnar sina algoritmer för extern insyn och uppmanar andra att göra samma sak
Med tanke på allt som snurrar runt kring TikTok just nu så drunknar nästan TikToks egna aktiviteter. Men TikTok fortsätter att böja sig fyrdubbelt bakåt för att visa att man vill spela boll och att man inte kontrolleras av eller läcker användardata till Kina. TikToks senaste initiativ är att enuppa inte minst Facebook på transparensområdet: TikTok kommer att öppna sina algoritmer för extern insyn. Och uppmanar andra att göra samma sak.
Nu handlar det inte om ett carte blanche med tillgång till alla algoritmer som styr TikTok. Det handlar inte om annonsalgoritmerna, men väl de algoritmer som TikTok använder för att ”sortera och dela användares videos”. Dessutom kommer Bytedance låta experter ”observera våra modereringspolicies i realtid”.
Ett milt sagt intressant drag. Att se vad det kan resultera i. Facebook, Twitter och alla andra. Your move.
TikTok is opening up its algorithm and challenging competitors to do the same
TikTok says it’s opening up its algorithm and content moderation work to outside scrutiny. CEO Kevin Mayer said in a blog post that it would be sharing the code that surfaces content in the app to experts. TikTok needs to counter claims about Chinese influence in order to continue operating freely in the US.
Övrigt sociala medier
Pinterests har nu 416 miljoner månadsanvändare
Ni vet hur Apple rusade över 10 % efter kvartalsrapporten? ”Håll min öl”, sa Pinterest. Aktien susade upp 36 % efter det att den digitala anslagstavlan redovisade sitt Q2.
Likt de flesta onlinetjänster så ökade Pinterest sin användarbas under coronan. Men för Pinterest gick det bättre än för de flesta andra: Pinterests månadsanvändare ökade med 39 %, vilket gör att antalet aktiva månadsanvändare nu skrivs till 416 miljoner.
Omsättningsmässigt landade Pinterest på 272 miljoner dollar, en ökning med 4 %. Ingen jätteökning, men bara ATT Pinterests annonsintäkter inte backade var ett styrketecken för plattformen. Kanske ännu viktigare: nästan hälften av omsättningen kom från små och medelstora företag.
Under coronakrisen har techbolagen kärleksbombat småföretagen och det var förstås inte bara altruism. Pinterest, likt de flesta sociala plattformar, fokuserar allt mer på shopping. Pinterest har förstås satsat mer och mer på shopping ett tag nu. Krasst talat har Pinterest ställt om från ett ställe där man kan spara intressanta saker till en plats där man kan handla.
De små företagen har förstås inte alls samma budgetar som jättebolagen. Men de är många fler. Om man så vill: techbolagen satsar allt mer på den långa svansen.
No Title
No Description
Mark Zuckerberg: iMessage är USA:s största chattjänst
Igår samlades (well, på distans) VD:arna för fyra av världens åtta största börsbolag för att frågas ut av amerikanska kongressen. Jag såg det inte själv eftersom jag var på resande fot, men har börjat kolla och läsa ikapp i efterhand.
Mycket var ungefär som väntat (som att en kongressledamot blandade ihop Facebook och Twitter) men de fyra techbossarna passade också på att, på bästa politikerutfrågningsvis, ägnade sig åt lite lagom mycket pajkastning och att ge varandra tjuvnyp. Överlag verkar åtminstone de som haft vana av att frågas ut (läs: inte lika mycket novisen Bezos) ha haft ”men dom då!” som ett generellt försvarsargument.
En sak som Mark Zuckerberg sa var däremot väldigt intressant: att Apples iMessage är USA:s största meddelandetjänst.
Zuckerberg droppade det här, knappt förtäckt, redan i en Facebook-kvartalsrapport för snart ett år sedan men nu åkte alltså handskarna av och iMessage nämndes vid namn.
Jag har rätt ofta återkommit till att Apple ofta glöms bort när man pratar om världens största tjänster, eftersom Apple själva nästan aldrig pratar faktiska användarsiffror och eftersom externa appundersökningsföretag aldrig har med Apples appar i sina rapporter (Apples appar är till största del redan förinstallerade och externa företag har inte samma möjlighet till insyn om användningen som för andra företags appar).
Apple är med andra ord sannolikt en rejält dark horse inom rätt många områden vad gäller onlinetjänster. Redan. Det hade varit intressant att få riktiga siffror från Apple själva. Ja, och det vore även intressant att veta hur Mark Zuckerberg så stensäkert kan säga det.
Zuckerberg Goes Off-Script, Blasts Apple and Google in Testimony
Zuckerberg lambasted at Google and Apple.Inc for the popularity and comparatively larger user database they have than Facebook.He also alleged that pertaining to these reasons the anti-trust case is far more stronger against Apple.inc
Sök/SEO
Google börjar testa sin ersättare för tredjepartscookies
Apple har som bekant gått i bräschen för att ta död på tredjepartscookies. När iOS 14 landar i höst kommer Apple ytterligare steppa upp sin begränsning av möjligheten att spåra användare över nätet. Det innebär att en av digitalmarknadsföringens viktigaste grundpelare, i princip så länge som vi hållit på med marknadsföring online, på riktigt håller på att vittra sönder. Det är förstås dåliga nyheter inte minst för Facebook och Google (I kvartalsrapporten förra veckan medgav exempelvis Facebook att Apples begränsningar kan komma att slå mot möjligheten att rikta annonser och därmed mot intäkterna.)
Google började därför under förra året testa andra sätt att försöka få till samma sak. Alltså fortsätta kunna sälja riktade annonser snarare än intäktsmässigt mindre lukrativa hagelbösseannonser. Nu har Google börjat testa sin ersättare för tredjepartskakor i Chrome: ”trust tokens”.
Ska inte säga att jag har full koll på hur det funkar, men det ser ut lite som Apples Keychain-lösning fast för annonsinformation. En sandboxad behållare som ska göra informationen säkrare. Och, antar jag, där användare också kan styra vad som delas med vem på ett hyfsat enkelt sätt.
Google har dessutom mer eller mindre satt ett slutdatum för tredjepartscookies: 2022. Då hoppas Google att token-lösningen ska vara på plats. Därefter kommer stödet för tredjepartscookies helt att skrotas i Chrome. Med tanke på att Apple lär ligga före i tidplanen så kan vi nog anta att det blir lite Flash över det: när både Apple och Google slutar stödja en teknik så är den i praktiken död. I det här fallet har de övriga mindre webbläsarna dessutom kommit längre än Google.
Det Google gör är alltså samma sak som med den inbyggda annonsblockeraren i Chrome. Man kommer stoppa ”oseriösa” aktörer från att spåra användare på samma sätt som man börjat Chrome-blocka ”störiga” annonser. Anledningen är förstås att det är bättre att användarna inte får se några annonser än att de installerar en extern annonsblockerare (eller byter webbläsare) och inte ser några annonser alls. Google hoppas alltså på att användare kommer acceptera att bli spårade på nätet om de kan vara säkra på att informationen hanteras säkert och att de annonser som visas är relevanta.
Samma argument som Google och Facebook alltså kört med hela tiden: bättre med relevanta annonser än dåliga annonser.
Google starts testing its replacement for third-party cookies
Google is letting developers test trust tokens, its replacement for ad cookies.
Google testar personliga profiler i Google Maps
Google goes… Instagram? Rätt mycket dessutom. Ett nytt test från Google: personliga profiler i Google Maps. Möjlighet att ha profilbild och en kort presentationstext. Och upplägget ser väldigt mycket ut som just en Instagram-profil. Komplett med visning av hur många som följer en profil och hur många som en profil följer.
Det handlar om en utökning av fjolårstestet med möjlighet att följa lokala guider inuti Maps. De lokala guiderna får alltså möjlighet att bli lite mer personliga. Bygga sitt varumärke lite mer om man så vill.
Och nära nog vem som helst kan få den här profilsidan. Alla Google-användare som har delat foton, lagt ut en recension eller en lista publikt får möjligheten (ja, om man vill). Det går även att behörighetsstyra vilka som får se en profil och innehållet där (som att bara följare får tillgång). Dessutom går det att med sedvanlig Google Sök-navigering filtrera innehållet på en profilsida. Som att man exempelvis kan välja att se allt som en användare lagt ut under ”vegetariskt”.
Google Maps Goes Social Giving Each User Their Own Profile
Google Maps is giving users their own profiles that other users can follow which compiles all their submitted photos, videos, and reviews.
Studie: Googles egna tjänster upptar 41 % av sökresultatet
Ni vet det där att Google allt mer slutar skicka trafik till andra sajter för att vi användare istället ska hänga mer hos Google? Och göra allt mer hos Google? Numer inte särskilt nytt. Men här en studie som tittar på exakt hur mycket Google förvandlar sökresultatet till en ren Google-historia. En titt på 15 000 vanliga sökningar har visat att Googles egna innehåll och funktioner upptar 41 % av allt som visas.
Tittar man på det som visas i skärmstorlekar som motsvarar en iPhone X så hoppar andelen dessutom upp till 63 %. Två tredjedelar av sökresultatet upptas alltså av Google. Direkt eller indirekt.
Artikelcitatet ”Google helped build the free internet. And now they’re helping dismantle what they built” är förstås rätt drastiskt, men samtidigt blir det uppenbart att Google är allt mindre intresserade av att hålla uppe fasaden att relationen med andra sajter primärt är att driva trafik till dem.
Inte så att artikeln innehåller något nytt i sig, men är läsvärd i och med att någon försökt kvantifiera utvecklingen.
Google’s Top Search Result? Surprise! It’s Google – The Markup
The search engine dedicated almost half of the first page of results in our test to its own products, which dominated the coveted top of the page